30 juli 2017
Score: 2 - 2

Match Report

Voor de 1e wedstrijd in de Indurium Cup moest Meulebeke de verplaatsing maken naar SK Geluwe, de partij werd afgewerkt op een goeie grasmat. Na een weggegeven hoekschop slikte rood-wit alweer snel een tegentreffer: 1-0 na welgeteld vijf minuten spelen. Nog in diezelfde minuut stond het gelijk: na een actie van Gianluca Cardoen omzeilde Jari Bourgeois de doelman en legde de 1-1 binnen. Halfweg de 1e helft dé kans voor de voorsprong maar Sam Christiaens besloot alleen voor de doelman voorlangs. Het was Jari Bourgeois die even voor de rust toch de 1-2 scoorde, bij een bal van Sam Christiaens glipte hij door de buitenspelval en trof hard raak. Na de pauze nauwelijks mogelijkheden voor stamnummer 1255, het spel speelde zich vooral af op de helft van Meulebeke. Het was echter pas in de slotminuten dat Geluwe alsnog de 2-2 op het bord plaatste, weliswaar via een (terechte) elfmeter. In de strafschoppen reeks werd het 4-3, beide doelmannen stopten een penalty, Thijs Devos trof de paal.

Slechter nieuws vanuit de lappenmand: vorige week bleek er na onderzoek een scheurtje in de achterste kruisband van nieuwkomer Cédric Verhoene, met andere woorden allicht out tot na de winsterstop. Zondag hield Mathias Vandewoestyne (knieproblemen) het bij lopen en viel Dylan Vens uit tijdens de match na een uurtje spelen met liespijn. Tot overmaat van ramp was Martijn Wallican het volgende slachtoffer: na slecht neerkomen, was zijn schouder (opnieuw -net als een 2tal jaren terug op Westkapelle-) uit de kom. KFCM moest met 10 verder maar ‘gelukkig’ loste het probleem zichzelf even later in de kleedkamer op, de schouder ‘klikte’ terug in de kom. Afwachten wat hier het verdict van de kiné/dokter zal zijn…

.

KFCM: Toebaert, Den Baes, Devos Thijs, Dewitte, Verschueren (70′ Tuytens), Cardoen, Bourgeois, Lannoo (46′ Tieberghien), Vens (58′ Mattan), Wallican en Christiaens (46′ Demeulenaere).

Geluwe: Temperman, Vandenbulcke (65′ Lemonnier), Maes (46′ Declerck), Duthieuw, D’Hellem, Quartier, Rodriguez Silva (65′ Verstraete), Debrabandere (57′ Demyttenaere), Brutsaert, Dejans en Deneve.

Gele kaarten: 59′ Devos Thijs (KFCM), 62′ Rodriguez Silva en 63′ Dejans (Geluwe).

Doelpunten: 5′ Deneve (1-0), 5′ en 40′ Bourgeois (1-1 en 1-2) en 88′ Dejans (2-2, pen).

Strafschoppenreeks (4-3): Cardoen (x), Dewitte (v), Den Baes (v), Bourgeois (v) en Devos Thijs (x).

Beeldmateriaal: klik hier

Scheidsrechter: dhr. Siel Depover.

Lineup

Subs