31 augustus 2019
Score: 5 - 0

Match Report

Na een voorbereiding met ups en downs… en vooral geen enkele overwinning trok de Meulebeekse entourage toch met wat vraagtekens & onzekerheden richting de 1e speeldag. Op de kalender stond een thuiswedstrijd tussen twee degradanten die vorig seizoen nog in 1e Provinciale speelden: Meulebeke vs Damme en laat die laatste nogal dikwijls ons zwarte beest zijn geweest. Op Wout Van Poucke na was iedereen inzetbaar en het was dus wachten op de definitieve keuzes van coach Chris Van Den Broucke: wie haalde het wedstrijdblad en vooral, wie verscheen waar aan de aftrap!? De partij stond onder de prima wedstrijdleiding van dhr. Bjorn Dewulf.

De eerste echte kans was voor de bezoekers en dit op voorzet van op rechts, de bal werd van dichtbij door een lokale verdediger over doel in corner gewerkt. Iets voor het kwartier naar de overzijde met een vrijschop van Dylan Vens, doelman Harold Van Der Borght tikte over in hoekschop. Het wedstrijdbegin was stevig want na een halfuur waren er al 3 gele boekingen, waaronder één voor Arthur Declercq op minuut 25. Op de daaropvolgende vrijschop werkte Ruben Ballegeer van dichtbij zowaar nog naast! Geen 0-1 maar tellen later wel 1-0… op aangeven van lijnrechter Philip Verhulst legde de ref de bal op de stip na handspel van Damme. De zenuwen gierden door het Dr. Leo Abeele Stadion maar wie anders dan Jari Bourgeois zette de elfmeter feilloos hoog in doel om: 1-0! Na corner Dylan Vens kopte Gaethan Lannoo, al dan niet via een verdediger, op het dak van het doel. Nog voor de pauze verdubbelde KFCM de score… Brian Depondt stuurde Jari Bourgeois weg naar doel en laatstgenoemde schoof het leder in de diepste hoek binnen: 2-0! De score kon zelfs nog groter zijn geweest maar Djordy Tack besloot van dichtbij op de keeper (na een infiltratie van Dylan Vens – misschien was hij beter gepositioneerd om zelf af te werken) & Jari Bourgeois besloot op de counter nipt voorlangs na een bal van Martijn Wallican. Rust: 2-0.

Meteen na de pauze eenzelfde scenario… Martijn Wallican met de bal op Jari Bourgeois, wederom net voorlangs! Minuten later Jony Den Baes met de actie en het doorzetten tot aan de achterlijn, op zijn voorzet was niemand attent genoeg. Uitstel want ditmaal duwde Dylan Vens van dichtbij wel de assist van Martijn Wallican binnen: 3-0 en het Meulebeekse rood-witte feest kon nu echt beginnen. De thuisploeg duwde door en nog voor het uur stond de 4-0 op het scorebord… alweer na een mooie voetballende aanval… Djordy Tack met de versnelling en scherpe voorzet, Martijn Wallican ditmaal aan het kanon en boem petat! Damme stond erbij en keek ernaar, kon op geen enkel moment nog een vuist maken en dreigde pas in de slotfase nog eens, Tibo Andries besloot in het zijnet van het doel van kapitein Daan Ronse. Voor Meulebeke was het echter nog niet gedaan… goalie Van Der Borght grabbelde het leder uit zijn doel in 2 tijden op de loeier van de ingevallen Gianluca Cardoen en Dylan Vens tekende zijn 2e goal van de avond aan en knalde overhoeks binnen: 5-0… ditmaal dolle vreugdetaferelen aan de dug-out met de spelers en staf! Nog te vermelden dat Meulebekenaar Tijl Buyse (19) zijn debuut maakte bij het 1e elftal en een kwartier voor tijd Simon Vanmarcke kwam te vervangen.

De opluchting was immens. Wat een knappe, verdiende en ruime zege voor eigen publiek. Een start waarvan iedereen droomde maar niet voor werkelijkheid hield. Alleen maar tevreden gezichten na afloop en of er een feestje werd gevierd in de kleedkamers en in de kantine! Nog heel eventjes genieten en dan terug vooruitblikken op de volgende opdracht: de niet te onderschatten verplaatsing naar Lichtervelde!

Ook onze Provinciale Beloften wonnen hun wedstrijd de avond ervoor op Ter Borcht: 5-0 tegen Club Roeselare! Verslagje onder ‘ploegen-beloften-wedstrijden’!

Well done boys!

Together, one team, one goal!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Van Poucke J, Declercq (79′ Vandewoestyne), Tack, Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke (75′ Buyse), Vens en Wallican (61′ Cardoen). Doelman Anckaert viel niet in.

SVV Damme: Van Der Borght, Bossant (53′ Van Houcke), Ballegeer, Degrande, Tshiteya, Andries, Cherlet, Wakam Ngompe (53′ Ballegeer), Brunin, Vandenbussche en Okeba (61′ Kaca). Doelman Horbach viel niet in.

Doelpunten: 26′ en 39′ Bourgeois (1-0, pen en 2-0), 52′ Vens (3-0), 58′ Wallican (4-0) en 78′ Vens (5-0).

Gele kaarten: 10′ Wallican, 25′ Declercq, 60′ Vanmarcke (KFCM) en 32′ Wakam Ngompe (SVVD).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Bjorn Dewulf bijgestaan door dhr. Philip Verhulst en dhr. Bram Vanderjeugd.

.

Volgende wedstrijd: FC Lichtervelde – KFCM, zondag 8 september om 15u.

KFCM Damme 2019

KFCM Damme 2019 - 2

bbq bingo sept19

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
4. VAN POUCKE Joren
8. DECLERCQ ArthurYellow Card
9. TACK Djordy
11. BOURGEOIS JariGoalGoal
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE SimonYellow Card
17. VENS DylanGoalGoal
18. WALLICAN MartijnGoalYellow Card

Subs

BUYSE TijlSub14
7. VANDEWOESTYNE MathiasSub8
10. CARDOEN GianlucaSub18
22. ANCKAERT Sander