Volledige kalender Provinciale Beloften 2021-2022 onderaan deze pagina.

.

29/04/22 – 20u – KFC Meulebeke vs Zedelgem: 5-1.

Na een snelle achterstand hingen de bordjes aan de rust terug gelijk na een knappe actie / aanval van Brent Van Belle en het daaropvolgende doelpunt van Gilles George. De 1e kans na de pauze was voor Zedelgem, de trap pal op doelman Siebe Vanhouwe. In tien dolle minuten ging het van 1-1 naar de eindscore van 5-1 met een strafschop van kapitein Arne Declerck, twee goals via Brent Van Belle en de 5-1 door Gilles George. De beloften eindigen zo op een knappe 9e plaats met 42 punten waarbij er drie inhaalwedstrijden niet werden afgewerkt.

KFCM: Vanhouwe, Van Belle (81′ George Griffin), Declerck A (85′ Duyck), De Bruyne, Vanhalewyn (46′ Beernaert), Dejonckheere, Duyck (67′ Vanwalleghem), Vandendriessche, George Gilles, Dekimpe (60′ Beggia) en Claeys.

Doelpunten: 6′ (0-1), 11′ George Gilles (1-1), 55′ Declerck Arne (2-1, pen), 58′ en 62′ Van Belle (3-1 en 4-1) en 65′ George Gilles (5-1).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

23/04/22 – 16u – De Haan vs KFC Meulebeke: 0-2.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

15/04/22 – 20u – SK Snaaskerke vs KFC Meulebeke: 2-1.

Snaaskerke was vragende partij om de uitgestelde ‘storm’wedstrijd in te halen gezien men aan de leiding staat in het klassement. Meulebeke was niet van plan om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden en kwam gemotiveerd uit de kleedkamers. Het resulteerde in een vroege voorsprong voor rood-wit. Brent Van Belle mocht doorzetten op links, nadat de fout op Eduard Baekelandt  niet werd gefloten en KFCM voordeelbal kreeg, en Brent Van Belle werkte knap af in de korte hoek (0-1).  De reactie van Snaaskerke liet niet lang op zich wachten en na aarzeling achterin bij de bezoekers stond het snel terug gelijk. Halfweg de 1e helft opnieuw KFCM, op hoekschop van Robbe Vandendriessche devieerde Eduard Dejonckheere de doellat! De leider reageerde opnieuw met twee uithalen, doelman Siebe Vanhouwe pakte uit met een prima redding! De beste kans was nog voor Meulebeke, Gilles George zonderde Noah Duyck af voor het doel maar die was te verrast en trapte op de doelman. Na de pauze trachtte Snaaskerke de druk te verhogen maar rood-wit bleef goed georganiseerd, tot echte grote kansen kwam het niet en KFCM loerde op de counter. De wedstrijd leek op een terecht gelijkspel te eindigen tot in blessuretijd… na inworp zette de invaller van SKS zijn hoofd tegen het leder en die verdween zowaar in doel: 2-1, van een koude douche gesproken, typerend voor het seizoen 2021-2022…

KFCM: Vanhouwe, Van Belle, Declerck A, Taveirne, De Bruyne, Dejonckheere, Duyck (70′ Beernaert), Vandendriessche, Baekelandt E (75′ George Griffin), George Gilles en Claeys (70′ Vanwalleghem).

Doelpunten: 8′ Van Belle (0-1), 13′ (1-1) en 92′ (2-1).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

07/04/22 – 20u – VV Tielt vs KFC Meulebeke: 0-1.

Eénrichtingsverkeer in de eerste helft waarbij de bezoekers baas waren met weinig uitgesproken kansen. Eén van de betere was rond het kwartier, inworp Brent Van Belle tot bij Seppe Claeys, die pakte aan en legde af, Noah Duyck besloot net voorlangs. Halfweg de 1e helft dan toch de voorsprong, en meteen ook, bleek later, de winnende treffer. Robbe Vandendriessche haalde van ver uit de voorzet/trap verdween, tot iets verbazing over de doelman tegen de touwen: 0-1. Na een collectieve aanval stond het ei zo na 0-2, Eduard Dejonckheere legde af en Seppe Claeys werkte in één tijd over. Na de pauze verdween een kopbal van de thuisploeg rakelings naast op vrijschop en de rush van Alex Beggia verdiende meer toen hij alleen voor doel verscheen. In het slotkwartier nog 3x Seppe Claeys met doelgevaar maar het wilde voor hem maar niet lukken, op de doelman, via Tielt in hoekschop of de lat verhinderden de 0-2.

KFCM: Vanhouwe, Van Belle, Taveirne, De Bruyne, Dejonckheere, Baekelandt Tristan (62′ Beernaert), Duyck (75′ Vanwalleghem), Vandendriessche, Baekelandt Eduard (86′ Declerck Kobe), Dekimpe (46′ Beggia) en Claeys.

Doelpunten: 23′ Vandendriessche (0-1).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

01/04/22 – 20u - KFC Meulebeke vs SV Jabbeke: 4-0.

Ruime zege. Al in de derde minuut verhinderde de deklat de openingstreffer. Die kwam er wel na een kwartier: op vrije trap bereikte Eduard Baekelandt aan de tweede paal Seppe Claeys (1-0). Nauwelijks vijf minuten later verdubbelde Noah Duyck de voorsprong.  Het illustreerde de goede start van de roodbroeken met goed samenspel. De bezoekers probeerden het tij te doen keren maar bleven voorin onmondig. Kort voor rust zette Brent Van Belle door op links. Hij bereikte Eduard Baaekelandt en diens schot ging via de binnenkant paal binnen: 3-0 en meteen de ruststand. De bezoekende doelman viel kort na de pauze gekwetst uit. Tristan Baekelandt profiteerde iets later van een mistasten in de bezoekende verdediging: wedstrijd gespeeld. Het wedstrijdbeeld kabbelde verder zonder echte doelkansen.  Vlotte en verdiende zege.

KFCM: Dylan Leys, Arne Declerck, Brent Van Belle, Miel Taveirne, Jelle De Bruyne, Eduard Dejonckheere, Griffin George, Tristan Baekelandt, Loucka Beenaert, Noah Duyck, Robbe Vandendriessche, Eduard Baekelandt en Seppe Claeys.

Doelpunten: 15′ Claeys (1-0), 20′ Duyck (2-0), 42′ Baekelandt Eduard (3-0) en 62′ Baekelandt Tristan (4-0).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

25/03/22 – 20u – KSC Blankenberge vs KFC Meulebeke: 1-0.

KFCM: Vanhouwe, Vanwalleghem,, Duyck, Baekelandt E, George Gilles, Claeys, Declerk Arne, Van Belle, Taveirne, De Bruyne, Dejonckheere, George Griffin en Beggia.

Doelpunten: 10′ (1-0).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

18/03/22 – 20u – KFC Meulebeke vs De Ruiter Roeselare: 2-1.

Verre van de beste wedstrijd van onze roodbroekjes maar de drie punten bleven uiteindelijk toch op Ter Borcht. Rond het kwartier een hoge kopbal van Seppe Claeys aan de 2e paal, een verdediger kopte het leder van de doellijn. Bij de 1e “poging” van de bezoekers, een cadeau van de Meulebeekse verdediging na centraal balverlies, stond het zowaar 0-1. Op slag van rust een individuele actie van Eduard Baekelandt die foutief werd gestopt in de rechthoek, Maxime Verfaillie zette de elfmeter om (1-1). In blessuretijd verdiende een knal van Matteo Couwyzer beter maar doelman Crombrugge zweefde de bal uit doel. Na de pauze bleef KFCM drukken zonder echt noemenswaardige kansen. Een poging van Seppe Claeys werd opnieuw van de lijn gekeerd en bij een actie en trap van Matteo Couwyzer bracht de doelman redding. Pas in de slotfase viel het winnende doelpunt, de doelman had de knal van Maxime Verfaillie niet onder controle waarna Seppe Claeys bij de pinken was en binnen tikte: 2-1!

KFCM: Leys, Declerck Arne, Van Belle, Taveirne (46′ Beggia), Dejonckheere, George Griffin (65′ Baekelandt T), Verfaillie, Couwyzer, Noiret (15′ Vanwalleghem), Baekelandt E (46′ Vandendriessche (73′ George Griffin)) en Claeys.

Doelpunten: 31′ (0-1), 44′ Verfaillie (1-1, pen) en 85′ Claeys (2-1).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

11/03/22 – 20u – Club Roeselare vs KFC Meulebeke: 1-4.

KFCM: Callaert, Declerck Arne, Van Belle, Vanhalewyn, Dejonckheere, George Griffin, Verfaillie, Verbeke, Baekelandt E, Dekimpe en Noiret. Ingevallen: Vanwalleghem, Beggia en Beernaert.

Doelpunten: Noiret (0-1), Verbeke (0-2), Verfaillie (0-3), Noiret (0-4) en (1-4).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

04/03/22 – 20u - KFC Meulebeke vs SV Rumbeke: 2-4.

Al na vier minuten een grote kans voor de thuisploeg, Seppe Claeys stuurde Hierro Verbeke alleen op doel af maar de bal ketste te ver van de voet. Twee minuten later een counter van de leiders uit Rumbeke, Eduard Dejonckheere verslikte zich in de controle waardoor een bezoeker vrijgeleide kreeg en afwerkte: 0-1. Van een snedig wedstrijdbegin gesproken, 120 tellen later naar de overzijde met een prima voorzet via Brent Van Belle, de kopbal van Seppe Claeys zorgde voor gevaar want de goalie tikte net over in corner. Bijna halfweg de eerste helft terug Meulebeke… Seppe Claeys werd neergehaald in de rechthoek, de ref liet echter doorspelen. Minuten later zowaar terug doelpunt aan de andere kant… na wat ping-ping achterin wilde doelman Anton Callaert te rustig uitspelen, een bezoeker zat ertussen en tikte simpel binnen. Na de pauze was de 1e poging voor Rumbeke, een afstandstrap ketste op de lat weg. Op het uur was de match gespeeld toen men op corner helemaal ongedekt aan de tweede paal mochten scoren: 0-3, 3 cadeaus. Even terug wat hoop toen Mattice Dekimpe na een knappe individuele actie de 1-3 wist te scoren maar al even snel stond het 1-4. Het laatste woord was voor Seppe Claeys die de goede voorzet van Hierro Verbeke wist binnen te tikken: 2-4!

KFCM: Callaert, Declerck Arne, Van Belle, Vanhalewyn, Dejonckheere, George Griffin (58′ Noiret), Beggia (70′ Duyck), Vanwalleghem (46′ Verfaillie), Verbeke, Dekimpe en Claeys.

Doelpunten: 6′ (0-1), 24′ (0-2), 60′ (0-3), 65′ Dekimpe (1-3), 69′ (1-4) en 74′ Claeys (2-4).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

22/02/22 – 20u – SK Oostnieuwkerke vs KFC Meulebeke: uitgesteld.

Wedstrijd uitgesteld door Oostnieuwkerke wegens de slechte weersomstandigheden.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

18/02/22 – 20u – SK Snaaskerke vs KFC Meulebeke: uitgesteld.

Algemene afgelasting door het Provinciaal comité wegens storm Eunice.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

11/02/22 – 20u - KFC Meulebeke vs KFC Varsenare: 2-3.

KFCM al vlug op voorsprong via Mattice Dekimpe maar halfweg de 1e helft stond het bij de 1e poging terug gelijk. Mattice Dekimpe en Maxime Verfaille kregen nog mooie kansen maar het was Hierro Verbeke die net voor de rust de hoekschop van Maxime Verfaillie in doel werkte (2-1). Na de pauze opnieuw een pak kansen voor Meulebeke maar die werden 1 na 1 de nek omgewrongen. Tweemaal Hierro Verbeke en tweemaal Gilles George kwamen niet tot scoren ofwel hinderde de lat de 3-1. En zoals vaak in het voetbal volgde het doelpunt aan de overzijde (2-2) ondanks de prima redding er net voor van Anton Callaert. Invallers Nicolas Noiret (paal) en Eduard Baekeland, zijn 1e speelminuten in bijna 2 jaar, (via Varsenare net naast) waren ook al niet succesvol… Het venijn zat zich in de staart met een bezoekende counter: zowaar 2-3, van een hold-up gesproken…

KFCM: Callaert, De Wulf, Taveirne, Vanhalewyn, George Griffin, Verfaillie, Baekelandt Tristan (46′ Beggia), Vanwalleghem (80′ Baekelandt Eduard), Verbeke, George Gilles (65′ Noiret) en Dekimpe.

Doelpunten: 2′ Dekimpe (0-1), 21′ (1-1), 40′ Verbeke (2-1), 69′ (2-2) en 84′ (2-3).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

04/02/22 - 20u – KFC Meulebeke vs SV Bredene: 0-2.

Bredene begon het best aan de partij en stak voor het eerst de neus aan het venster rond minuut 8, na hoekschop volgde een poging van dichtbij, Noah Duyck bracht redding op de lijn. KFCM reageerde op het kwartier na assist Hierro Verbeke, Nicolas Noiret zag zijn poging in de korte hoek in corner gewerkt. De actie en pegel van Mattice Dekimpe even later verdiende veel meer, de lat belette de gelijkmaker, de rebound ging over. Meulebeke stapelde de betere kansen op, zo werkte de alleenstaande Hierro Verbeke het leder aan de 1e paal nog over na een prima actie van Mattice Dekimpe. En zoals vaak in het voetbal, counter Bredene en aan de 2e paal een binnentikker: 0-1! De bezoekers minuten later opnieuw, doelman Anton Callaert kwam gepast tussen. Nog voor de rust had rood-wit de kansen op de 1-1 maar zowel Hierro Verbeke (zijnet) als Nicolas Noiret (open doel naast) kwamen niet tot scoren. Op slag van rust devieerde een bezoeker met een lage kopbal nog de paal. De tweede helft begon meteen met de 0-2 na vrijschop en redding Anton Callaert, de rebound was wel succesvol. De Meulebeekse troepen brachten niet meer hetgeen van de eerste helft en er volgden nog weinig kansen. De wedstrijd kende nog enkele mooie acties en aanvallen maar 0-2 werd uiteindelijk de eindscore.

KFCM: Callaert, Declerck Arne, Duyck (38′ Van Belle), Vanhalewyn, George Griffin, Dejonckheere (80′ Noiret), Verfaillie, Noiret (60′ Rubens), Verbeke, George Gilles en Dekimpe.

Doelpunten: 23′ (0-1) en 46′ (0-2).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

28/01/22 - 20u – KFC Meulebeke vs KSC Wielsbeke: 2-3.

Kopie van de heenwedstrijd, zowel de uitslag als de karrenvracht aan doelkansen die KFCM de nek omwrong. Rood-wit was niet meteen wakker en slikte na 5′ op vrijschop een overhoekse kopbal: 0-1. Meulebeke reageerde via een goeie bal van Robbe Vandendriessche, Nicolas Noiret was te overhaast en besloot voorlangs. Halfweg de eerste helft een open doelkans via Mattice Dekimpe, het leder zowaar naast. Aan de overkant wel terug meteen raak… op een afgeweken trap was goalie Siebe Vanhouwe kansloos. KFCM bleef op zoek naar het verdiende doelpunt maar Gilles George (kopbal naast) en tot tweemaal toe Nicolas Noiret (lat over en alleen voor de doelman niet in doel) kwamen niet tot scoren. Na de pauze was het even wachten maar uiteindelijk lukte het toch voor de 1-2, Arne Declerck devieerde een hoekschop hoog in doel. Wielsbeke bleef echter ook gevaarlijk, eerst redde Siebe Vanhouwe knap maar op een counter stond het plots 1-3. Seconden later alweer 2-3, Seppe Claeys tikte binnen op voorzet van Mattice Dekimpe. Meulebeke bleef op zoek naar de verdiende gelijkmaker, die viel ei zo na, maar Nicolas Noiret besloot, na een knappe actie van Mattice Dekimpe aan de achterlijn, onbegrijpelijk – via de lat- over.

KFCM: Vanhouwe, Declerck Arne, George Griffin, Wallican, Verfaillie (70′ George Gilles), Vanwalleghem (46′ Van Belle), Noiret (60′ Sterckx), George Gilles (46′ De Bruyne), Vandendriessche (85′ Noiret), Claeys en Dekimpe.

Doelpunten: 5′ (0-1), 29′ (0-2), 71′ Declerck (1-2), 79′ (1-3) en 80′ Claeys (2-3).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

21/01/22 – 20u – KVC Ardooie vs KFC Meulebeke: 0-4.

KFCM: Vanhouwe, Den Baes, De Wulf, Decostere, Bayunga, Declercq, Vandewalle (46′ Verbeke), Couwyzer (46′ Tack), Ouarane, Vandromme (46′ Vanhalewyn) en Kerkhof (46′ Wallican).

Doelpunten: 4′ Bayunga (0-1), 36′ Vandewalle (0-2), 59′ Verbeke (0-3) en 75′ Declercq (0-4).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

14/01/22 – 20u – SK Eernegem vs KFC Meulebeke: uitgesteld.

Wedstrijd uitgesteld door enkele coronagevallen bij de thuisploeg.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

17/12/21 – 20u – SK Oostnieuwkerke vs KFC Meulebeke: uitgesteld.

Wedstrijd verplaatst naar dinsdag 22/02/22 door de huidige geldende coronamaatregelen in Oostnieuwkerke (Staden).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

10/12/21 – 20u – Exc Zedelgem vs KFC Meulebeke: 3-2.

Meulebeke was baas in de eerste helft en dwong ook de meeste (grootse) kansen af maar het gekende verhaal van dit seizoen zette zich ook door op Zedelgem. Na negen minuten een actie en mooi wegdraaien van Seppe Claeys aan de zestien, de lage schuiver verdiende meer, de doelman dook goed plat. Iets voor het halfuur opnieuw Seppe Claeys, ditmaal devieerde hij de paal, we bleven niet gespaard van een dosis pech. Even later kwam Zedelgem opzetten maar goalie Anton Callaert kwam tot tweemaal toe gepast tussen. Op slag van een rust een prima voorzet van Alex Beggia, de kopbal van Hierro Verbeke vloog van dichtbij naast, rust zowaar nog 0-0. Meteen na de pauze was rood-wit niet wakker en nog voor het uur gaf men alles weg en stond het 2-0. Een onnodige vrijschop leidde de 1-0 in en na een te gemakkelijke counter kon men alleen centraal voor doel binnen trappen. Even na het uur een goeie vrijschop van Maxime Verfaillie, het leder passeerde iedereen maar niemand tikte binnen. Wat later toch prijs na een counter en voorzet van Hierro Verbeke, Maxime Verfaillie trapte in één tijd hoog in doel binnen (2-1). De wedstrijd werd zo opnieuw spannend maar 6′ voor tijd viel de 3-1 uit het niets. Op voorzet van Griffin George was Hierro Verbeke dicht bij de 3-2 maar die viel uiteindelijk pas diep in blessuretijd via Jaron Vanwalleghem.

KFCM: Callaert, Den Baes, Dejonckheere (82′ Vandendriessche), Taveirne, Vanhalewyn, Beggia (78′ George Griffin), Verfaillie, Verbeke (29′ Vanwalleghem (34′ Verbeke)), George Gilles (65′ Vanwalleghem), Dekimpe en Claeys.

Doelpunten: 51′ (1-0), 58′ (2-0), 67′ Verfaillie (2-1), 84′ (3-1) en 93′ Vanwalleghem (3-2).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

03/12/21 – 20u – KFC Meulebeke vs De Haan: afgelast.

Ten gevolge van de zeer slechte weersomstandigheden, overvloedige regen, werd de match afgelast.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

26/11/21 – 20u – KFC Meulebeke vs VV Tielt: 1-1

Na negen minuten spelen in de derby tegen Tielt creëerde Meulebeke zijn eerste kans en dit via Seppe Claeys, het leder werd weggewerkt. Tellen later opnieuw Seppe Claeys, hij draaide goed weg van zijn man en kon richting het doel waar hij mooi overhoeks binnentrapte: 1-0. Na een tijd werd de match evenwichtiger en bijna halverwege de 1e helft schonk Meulebeke een cadeautje aan de bezoekers, doelman Siebe Vanhouwe redde de meubelen. Seppe Claeys trok rond minuut 24 alleen richting doel na een goeie bal, hij omzeilde de doelman maar een verdediger bracht nog redding. Ook in de 2e helft bleef rood-wit zoeken naar een tweede treffer en op een goeie bal van Mattice Dekimpe konden zowaar Arne Declerck én Tom Verschueren én Seppe Claeys de bal niet in het open doel deviëren. Op het uur dan toch de 2-0 na een vrijschop van Gilles George, vanuit het pak tikte Seppe Claeys binnen maar het doelpunt werd zowaar afgekeurd voor buitenspel!? Nadien herstelde VV Tielt terug het evenwicht maar echt gevaarlijk was het nooit. In de slotfase schreeuwden men moord en brand bij een strafschopfase, de ref liet begaan. Minuten later eenzelfde fase, ditmaal liep de scheidrechter wel in de val en kende de elfmeter toe: 1-1, meteen de eindstand.

KFCM: Vanhouwe, Declerck A (85′ George Griffin), Dejonckheere, Taveirne (52′ Baekelandt T), Vanhalewyn, Baekelandt T (46′ Verschueren), Vanwalleghem, Verfaillie, George Gilles, Dekimpe en Claeys (75′ Vandendriessche). Noyez viel niet in.

Doelpunten: 10′ Claeys (1-0) en 84′ (1-1, pen).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

19/11/21 – 20u – SV Jabbeke vs KFC Meulebeke: 3-2

Uitzonderlijk geen verslag.

KFCM: Callaert, Noiret, Verbeke, Dejonckheere, Vandendriessche, George Gilles, Dekimpe, Declerck A, Vandromme, De Bruyne, George Griffin, Verfaillie en Baekelandt T.

Doelpunten: Noiret (0-1), Verbeke (0-2), (1-2), (2-2) en (3-2).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

12/11/21 – 20u – KFC Meulebeke vs KSC Blankenberge: 2-0

Spannende en mooie wedstrijd op de prachtige grasmat in het Dr. Leo Abeele Stadion. Op het kwartier stuurde Gilles George Nicolas Noiret weg maar laatstgenoemde zijn trap was te slap. Op een verre vrije trap van Flo Decostere mispakte de bezoekende doelman zich, sloeg alsnog de bal van onder zijn lat weg maar de rebound was voor Arne Declerck: 1-0. Rond het halfuur leek Blankenberge even aan te dringen maar de trappen werden meestal tijdig afgeblokt, aan de overzijde twee pogingen via Nicolas Noiret. Even voor de rust nog een bezoekende vrije trap, de bal leek over doel te gaan maar ketste via de lat terug het veld in. Meteen na de pauze KFCM via Gilles George die alleen naar doel trok, de doelman had een goeie redding in huis. Rond het halfuur besloot een bezoeker nipt voorlangs en aan de overzijde probeerde Gilles George tevergeefs tot scoren te komen, het mocht echter niet zijn. Het bleef spannend… 9′ voor tijd stormde Nicolas Noiret ook al alleen op doel af maar besloot zowaar naast! Uiteindelijk was het toch Nicolas Noiret die de wedstrijd besliste met een knappe actie & trap: 2-0. In het slot miste… jawel Gilles George de 3-0 na een prima vrijschop van Flo Decostere. Knappe thuiszege en zo pakken de roodbroekjes een negen op negen!

KFCM: Callaert, Declerck Arne, Decostere, Verfaillie, Beggia, Baekelandt T, Vanwalleghem, Noiret (83′ Vandendriessche), Dejonckheere, George Gilles en Dekimpe (70′ George Griffin). Vanhalewyn viel niet in.

Doelpunten: 20′ Declerck Arne (1-0) en 83′ Noiret (2-0).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

05/11/21 – 20u – De Ruiter Roeselare vs KFC Meulebeke: 1-5

Meulebeke begon goed aan de wedstrijd maar naarmate de 1e helft vorderde, werd de partij evenwichtiger tegen De Ruiter die onderin het klassement bengelt. Op counter kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong (1-0) maar nog voor de rust hingen de bordjes gelijk: Seppe Claeys legde af, Hierro Verbeke trapte binnen, 1-1. Na de pauze schakelde Meulebeke een versnelling hoger, de 1e poging via Seppe Claeys was te slap na voorbereidend werk van Gilles George. Minuten later zorgde Hierro Verbeke met een individuele actie voor de voorsprong in de diepste hoek: 1-2. Even na het uur trapte laastgenoemde net voorlangs, aan de overzijde pakte doelman Anton Callaert uit met een prima redding. Nadat Gilles George de doellat devieerde, scoorde Seppe Claeys wel de moeilijkste van de avond (1-3). In de slotfase liepen de cijfers nog op tot 1-5 met goals via Seppe Claeys en de ingevallen Griffin George.

KFCM: Callaert, Declerck Arne, Taveirne (64′ George Griffin), Vanhalewyn, Beggia, Verfaillie, Vanwalleghem (85′ Deseck), Verbeke, Dejonckheere (76′ Vandendriessche), George Gilles en Claeys.

Doelpunten: 38′ (1-0), 41′ en 53′ Verbeke (1-1 en 1-2), 74′ en 82′ Claeys (1-3 en 1-4) en 92′ George Griffin (1-5).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

29/10/21 – 20u – KFC Meulebeke vs Club Roeselare: 4-2

Een droomstart voor Meulebeke, al na twee minuten besloot Hierro Verbeke het leder in de diepste hoek: 1-0. Roeselare liet niet zomaar begaan, gaf repliek en KFCM ontsnapte op het kwartier aan de gelijkmaker. Ondanks het mindere spel bij de thuisploeg stond het even voor het halfuur toch 2-0 na een actie van Arne Declerck en de daaropvolgende lage schuiver van Seppe Claeys. Nog voor de rust wisten de Rodenbachjongens de verdiende aansluitingstreffer te scoren, 2-1 meteen de ruststand. Meteen na de pauze handspel van Eduard Dejonckheere, de ref wees naar de stip maar doelman Siebe Vanhouwe pakte uit met een mooie redding. Minuten later devieerde Eduard Dejonckheere de doelpaal. Even na het uur actie en voorzet van Seppe Claeys, de inlopende Hierro Verbeke trapte hoog binnen: 3-1.  De bezoekers gaven niet op en voelden dat rood-wit niet echt in goede doen was, een poging verdween nipt voorlangs voorbij de uitkomende Siebe Vanhouwe. In de slotfase viel dan toch 3-2 waardoor er terug spanning kwam. Nathan Vanhalewyn nam alle twijfels weg in blessuretijd: 4-2!

KFCM: Vanhouwe, Declerck A (85′ Vandendriessche), De Wulf, Taveirne, Vanhalewyn, Decostere, Beggia (46′ Baekelandt T), Verbeke, Dejonckheere (78′ George Gr), George Gi (64′ Vanwalleghem) en Claeys.

Doelpunten: 2′ Verbeke (1-0), 28′ Claeys (2-0), 35′ (2-1), 64′ Verbeke (3-1), 86′ (3-2) en 91′ Vanhalewyn (4-2).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

22/10/21 – 20u – SV Rumbeke – KFC Meulebeke: 5-3

De verplaatsing naar leider Rumbeke kondigde zich zwaar aan. Trainer Steve Mollij kon terug op zijn manschappen rekenen die het Snaaskerke en Bredene, ploegen uit de top van rangschikking, moeilijk hadden gemaakt. De thuisploeg begon snedig op het kunstgrasveld en mikte na een paar seconden al op de paal, uitstel, want tellen later verdween de bal toch in doel: 1-0. Meulebeke reageerde via een vrijschop van Mattice Dekimpe, Nathan Vanhalewyn duwde aan de 2e paal binnen, 1-1. Het tempo bleef hoog en even later pakte doelman Siebe Vanhouwe uit met een knappe redding. KSVR bleef aandringen maar KFCM verweerde zich knap en kranig. Op het halfuur kwam rood-wit zelfs op voorsprong, Hierro Verbeke profiteerde van slecht inspelen en trapte in diepste hoek binnen: 1-2, meteen de ruststand. De thuisploeg kwam wat nerveus en duwde het gaspedaal extra in, het resulteerde op het uur in de gelijkmaker door een eerder afgeweken bal. Een dik kwartier voor het einde de voorsprong voor de leider nadat Siebe Vanhouwe redding bracht op een counter maar bij de rebound was hij kansloos. De match leek gespeeld maar 120 seconden later hingen de bordjes weer gelijk, op vrijschop Mattice Dekimpe werkte Kobe Declerck in één tijd binnen: 3-3! De tijd tikte traag verder, Rumbeke vreesde voor puntenverlies, in het bezoekende kamp groeide de hoop voor een stunt én een (verdiend) puntje. Dit leek ook in de maak tot halfweg minuut 89… de 4-3 verscheen op het bord, dolle taferelen bij Rumbeke, ontgoocheling bij stamnummer 1255. Het 8e doelpunt van de avond in blessuretijd was er nog ééntje voor de statistieken… Proficiat jongens met jullie prestatie, het bracht jammer genoeg geen punt op…

KFCM: Vanhouwe, Declerck A, Declerck K, Taveirne, Vanhalewyn, Beggia, Vanwalleghem (60′ Verfaillie), Verbeke (85′ Baekelandt T), Dejonckheere, George Gi (70′ George Gr) en Dekimpe.

Beeldmateriaal: klik hier voor enkele foto’s.

Doelpunten: 1′ (1-0), 4′ Vanhalewyn (1-1), 30′ Verbeke (1-2), 59′ (2-2), 73′ (3-2), 75′ Declerck K (3-3), 89′ (4-3) en 91′ (5-3).

Wedstrijdverslag van SV Rumbeke: klik hier.

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++

15/10/21 – 20u – KFC Meulebeke – KSK Snaaskerke: 0-0

De Meulebeekse bekampten Snaaskerke, een stevige ploeg die goed op dreef is in de competitie. De bezoekers brachten de 1e helft de meeste druk, KFCM acteerde op momenten onzeker achterin. Iets over het halfuur rood-wit na een vrijschop op de achterlijn, maar een bezoeker veegde het leder nog voor het open doel weg. Even voor de rust wat commotie bij een strafschopfase, Snaaskerke vroeg tevergeefs een elfmeter. Meulebeke kwam de 2e helft beter uit de kleedkamer en de match leek te kantelen. Scoren werd echter niet gedaan, in de absolute slotfase kregen zowel KFCM als Snaaskerke nog dé kans om met de overwinning te gaan lopen. Het bleef 0-0. Nog te vermelden, de wedstrijd lag na 75′ spelen een kwartier stil nadat scheidsrechter Van Oost een bal tegen het hoofd had gekregen en voor verzorging even naar de kant moest.

KFCM: Vanhouwe, Declerck A, Declerck K, Taveirne, Vanhalewyn (62′ George Gr), Beggia, Baekelandt T (73′ George Gi (88′ Vandendriessche)), Verbeke (64′ Vanwalleghem), Dejonckheere, George Gi (46′ Verfaillie) en Dekimpe.

Doelpunten: nvt.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

08/10/21 – 20u – KFC Varsenare vs KFC Meulebeke: 1-4

KFCM had de eerste kans van de wedstrijd tegen rode lantaarn Varsenare, op de lage schuiver van Seppe Claeys ging de lokale doelman goed plat, corner. Aan de overzijde was het echter meteen raak bij de 1e poging, getwijfel achterin werd afgestraft: 1-0. Meulebeke probeerde erna tevergeefs op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar het was de thuisploeg die het dichtst bij een 2e doelpunt was: in 1e instantie een prima redding van doelman Anton Callaert, vervolgens besloot een thuisspeler onbegrijpelijk naast. Even voor de rust gingen de poppen aan het dansen wat resulteerde in een dubbele boeking op een paar minuten tijd voor Ofori (Varsenare). Meteen na de pauze een grote kans voor Seppe Claeys maar de doelman tikte alsnog over. Rood-wit duwde door en de numerieke meerderheid werd snel duidelijk: Hierro Verbeke bracht verlossing  met de gelijkmaker en de ingevallen Noah Duyck bracht KFCM op voorsprong na een mooie aanval. Het was Seppe Claeys die met twee treffers in de slotfase de eindscore vastlegde. Onze Provinciale Beloften pakken zo een niet onaardige 10 op 18.

KFCM: Callaert, Vanwalleghem (77′ De Bruyne), Verbeke, Vandendriessche (53′ Duyck), Dekimpe, Declerck K, Baekelandt T (83′ Noyez), Taveirne, Vanhalewyn, Dejonckheere en Claeys.

Rode kaart: 36′ Ofori (2x geel, FCV).

Doelpunten: 14′ (1-0), 54′ Verbeke (1-1), 58′ Duyck (1-2), 81′ en 87′ Claeys (1-3 en 1-4).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

01/10/21 – 20u – SV Bredene vs KFC Meulebeke: 2-2

Wedstrijd bij leider Bredene resulteerde in een verdiend gelijkspel na een vroege achterstand. KFCM kwam even voor de rust met 10 te staan maar kwam in de 2e helft toch op voorsprong. In de slotfase slikte het alsnog de gelijkmaker.

KFCM: Callaert, Vanwalleghem, Verbeke, Vandendriessche, Dekimpe, George Gilles, Declerck A, Declerck K, Taveirne, Vanhalewyn, Dejonckheere, Deseck, Beggia en Verfaillie.

Rode kaarten: 43′ Beggia (2x geel) en 44′ trainer Mollij (2x geel).

Doelpunten: (1-0), Verbeke (1-1), 85′ Declerck Arne (1-2) en 90′ (2-2).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

23/09/21 – 20u – SC Wielsbeke vs KFC Meulebeke: 3-2

“Kansenkermis” voor Meulebeke in Wielsbeke maar zowaar toch een nederlaag. Uiteindelijk opende Seppe Claeys de score maar rusten deden we met 2-1. Intussen hadden Seppe Claeys, paar keer, en Hierro Verbeke meerdere goals aan de voet. Ook bij de pegel van Seppe Claeys op het doelhout, kende KFCM veel pech. Op het uur toch de gelijkmaker via Maxime Verfaillie. Erop en erover dacht iedereen, maar opendoelkansen die niet binnen vlogen of alweer de paal verhinderen een voorsprong. In het slot liep rood-wit tegen een dodelijke counter… 3-2! Een match die nooit mocht verloren worden…

KFCM: Vanhouwe, Declerck A (78′ Dejonckheere), Dewulf, Taveirne, Vanhalewyn, George Gilles (26′ Dekimpe), Verfaillie, Baekelandt T (55′ Beggia), Vanwalleghem, Verbeke en Claeys (61′ Vandendriessche).

Doelpunten: 15′ Claeys (0-1), 29′ (1-1), 35′ (2-1), 60′ Verfaillie (2-2) en 77′ (3-2).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

17-09-2021 – 20u – KFC Meulebeke vs KVC Ardooie: 4-1

Derde wedstrijd op rij in het eigen Dr. Leo Abeele Stadion, ditmaal tegen de verre buren van Ardooie. KFCM begon prima aan de partij en iets voor het kwartier kopte Seppe Claeys knap de voorzet van Tristan Baekelandt binnen (1-0). Meulebeke bleef de betere voetballende ploeg, Ardooie probeerde het veelal met de lange bal. Het was wachten tot na het halfuur voor de volgende notitie waarbij Gilles George al dan niet foutief neergehaald in de zestien. Tellen later Hierro Verbeke alleen op doel maar besloot te slap op de doelman. Na fout op Maxime Verfaillie dan toch een elfmeter voor de thuisploeg, Seppe Claeys zette om (2-0). Op slag van rust dé kansen voor een ruimere voorsprong maar zowel Gilles George als Tristan Baekelandt konden van dichtbij niet besluiten. Na de pauze bleef rood-wit dominant en liep verder uit tot 4-0 met goals van Tristan Baekelandt en Gilles George. In de slotfase lukte Ardooie nog de eerredder. Mooie en verdiende overwinning voor onze beloften die zo starten met een 6 op 9!

KFCM: Vanhouwe, Declerck A, Taveirne, Vanhalewyn, George Gilles, Verfaillie (84′ Beggia), Beggia (71′ Dejonckheere), Baekelandt T, Vanwalleghem (69′ Vandendriessche), Verbeke (75′ Misselyn) en Claeys (60′ Dekimpe).

Doelpunten: 13′ 36′ Claeys (1-0 en 2-0), 58′ Baekelandt (3-0), 62′ George Gilles (4-0) en 82′ (4-1).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

10-09-2021 – 20u – KFC Meulebeke vs SK Eernegem: 1-3

Opnieuw wedstrijd op eigen veld. De wedstrijd werd in laatste nog gewisseld door afgekeurde verlichting bij SK Eernegem. In de beginfase tweetal kansjes voor Meulebeke waar halfweg de 1e helft een grote kans kwam voor Meulebeke, Seppe Claeys zag zijn bal van de lijn gekeerd! Even later de bezoekers maar Anton Callaert bracht mooi redding. Even voor de rust zowaar uit het niets van 0-0 naar 0-2, de roodbroekjes stonden erbij en keken er naar… Na de pauze actie van Jeremie Bayunga aan de achterlijn, Seppe Claeys werkte van dichtbij over. Iets voor het uur toch weer spanning in de match toen Jaron Vanwalleghem hoog in doel mooi afwerkte: 1-2. KFCM bleef aandringen en even leek het scenario van vorige week in de maak maar enkele grote kansen bleven onbenut… Het was zelfs SKE die in de absolute slotfase de eindcijfers vastlegde.

KFCM: Callaert, Taveirne, Verschueren (68′ Deseck), Casteele (22′ Declerck A), Beggia, Vanwalleghem (63′ George Gilles), Ouarane, Verfaillie, Anne (73′ Vanwalleghem), Claeys en Bayunga (58′ Verbeke).

Doelpunten: 37′ (0-1), 39′ (0-2), 56′ Vanwalleghem (1-2) en 90′ (1-3).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

03-09-2021 – 20u – KFC Meulebeke vs SK Oostnieuwkerke: 3-2

Eerste wedstrijd van de competitie en dit voor eigen publiek. Enkele A-kernspelers maakten deel uit van de selectie, niettemin stond het na 9′ spelen te gemakkelijk 0-1. Meulebeke reageerde via Seppe Claeys, Jan-Thomas Kerkhof en Maxime Verfaillie maar zij kwamen in ééndezelfde fase niet tot scoren. Ook op het kwartier was KFCM er dicht bij, maar tot 2 à 3x toe werd de bal uit het doel ‘geveegd’. Een kwartier voor de rust handspel van Oostnieuwkerke in de zestien, Jan-Thomas Kerkhof knalde echter de elfmeter op de doelman (rust 0-1). Meteen na de pauze zowaar 0-2 toen een vrijschop rechtstreeks in doel verdween, het leek over en uit voor rood-wit. Minuten later bracht Seppe Claeys terug spanning in de match (1-2) maar het was wachten tot over het uur voor nieuw gevaar, de pegel van Jeremie Bayunga werd overgetikt. Een kwartier voor ‘t einde dan toch de verdiende gelijkmaker na actie Jeremie Bayunga en het doelpunt, via de doellat, van Maxime Verfaillie. In de absolute slotfase kon Seppe Claeys alleen op doel af en trapte beheerst de 3-2 eindstand tegen de touwen!

KFCM: Callaert, Taveirne, Vanhalewyn, Casteele (69′ Declerck K), Beggia (64′ Dejonckheere), Baekelandt T (46′ Bayunga), Vanwalleghem (75′ Baekelandt T), Kerkhof (60′ Deseck), Verfaillie, Claeys en Anne.

Doelpunten: 9′ (0-1), 51′ (0-2), 54′ Claeys (1-2), 76′ Verfaillie (2-2) en 89′ Claeys (3-2).

++++++++++++++++++++++++++++++++++

3/09/2021 20u KFCM Oostnieuwkerke 3-2
10/09/2021 20u KFCM Eernegem 1-3
17/09/2021 20u KFCM Ardooie 4-1
23/09/2021 20u Wielsbeke KFCM 3-2
1/10/2021 20u Bredene KFCM 2-2
8/10/2021 20u Varsenare KFCM 1-4
15/10/2021 20u KFCM Snaaskerke 0-0
22/10/2021 20u Rumbeke KFCM 5-3
29/10/2021 20u KFCM Club Roeselare 4-2
5/11/2021 20u De Ruiter KFCM 1-5
12/11/2021 20u KFCM Blankenberge 2-0
19/11/2021 20u Jabbeke KFCM 3-2
26/11/2021 20u KFCM Tielt 1-1
3/12/2021 20u KFCM De Haan AFGELAST
10/12/2021 20u Zedelgem KFCM 3-2
17/12/2021 20u Oostnieuwkerke KFCM UITGESTELD
14/01/2022 20u Eernegem KFCM UITGESTELD
21/01/2022 20u Ardooie KFCM 0-4
28/01/2022 20u KFCM Wielsbeke 2-3
4/02/2022 20u KFCM Bredene 0-2
11/02/2022 20u KFCM Varsenare 2-3
18/02/2022 20u Snaaskerke KFCM AFGELAST
22/02/2022 20u Oostnieuwkerke KFCM AFGELAST
4/03/2022 20u KFCM Rumbeke 2-4
11/03/2022 20u Club Roeselare KFCM 1-4
18/03/2022 20u KFCM De Ruiter 2-1
25/03/2022 20u Blankenberge KFCM 1-0
1/04/2022 20u KFCM Jabbeke 4-0
7/04/2022 19u30 Tielt KFCM 0-1
15/04/2022 20u Snaaskerke KFCM 2-1
23/04/2022 16u De Haan KFCM 0-2
29/04/2022 20u KFCM Zedelgem 5-1