KSV Oostkamp - KFCM

19 juli 2023
Score: 6 - 0

Eerste wedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2023-2024 na één training te hebben afgewerkt. Met de trip naar Oostkamp, die vorig seizoen nog in de top meedraaide van 2e afdeling en die heel wat kwaliteit heeft lopen, wisten we al op voorhand dat het geen doordeweekse ‘wandeling’ zou worden. Op het kunstgrasveld nam de thuisploeg, waar het een blij weerzien was met onze ex-trainer Nigel Smith, meteen de teugels in handen en iets voor het kwartier viel het 1e doelpunt, in een dol kwartier die daarop volgde stond het plots 4-0, waarvan twee tegendoelpunten op hoekschop. Tijdens de pauze heel wat wissels bij beide teams, het was KSVO die de score verder uitdiepte. Bij Meulebeke veel goeie wil, maar het niveauverschil bleef een paar maatjes te groot.

De partij werd overschaduwt door de zware knieblessure van de tijdens de rust ingevallen Emiel Callens, de jonge Meulebekenaar die overkwam in het tussenseizoen van KV Kortrijk. Zonder contact bleef hij met zijn knie steken in het kunstgras en meteen was duidelijk dat het een ernstige blessure betrof, de wedstrijd lag een tiental minuten stil. Het allicht zware verdict volgt eerstdaags na de nodige onderzoeken.

.

KFCM – 1e helft: Samyn, Den Baes, Decostere, Taillieu, Bolombo, Verbrugghe, Vandromme, Kerkhof, Wallican, Van der Veken en Owusu.

KFCM – 2e helft: Samyn, Decostere, Vandromme, Wallican, Owusu, Callens, Borms, Vanbrabandt, Janssens, Kargbo en Dekimpe.

Oostkamp – aan aftrap: Iket, Oumedjeber, Vanhaeren, Onraet, Vermander, Vanhaecke, Van Den Bossche, Onyema, Lenihan, Willem en Maus.

Oostkamp – ingevallen: Cornelis, Van De Maele M, Van De Maele J, Degryse, Claeys, Timmerman, De Kerpel, Canoot, Benoot en Bragard.

Doelpunten: 13′ (1-0), 18′ (2-0), 20′ (3-0), 25′ (4-0), 66′ (5-0) en 70′ (6-0).

Gele kaarten: /

Scheidsrechters: dhr. Robbe Allewaert, bijgestaan door dhr. Joffrey Leman.

Al meteen bij de 1e wedstrijd liepen de aanduidingen in het honderd. De assistenten kregen hun opdracht pas de dag zelf op de middag, terwijl de scheidsrechter al enkele weken was toegewezen… er daagde maar één assistent op -te begrijpen-, tevergeefs probeerden alle betrokken partijen nog een tweede op te trommelen. Als club hebben we 101 verplichtingen naar de bond toe maar in de omgekeerde richting…

.

Volgende wedstrijd: KFCM-Sparta Heestert (Beker van België), zondag 30 juli om 16u.