Blankenberge - KFCM

20 november 2022
Score: 1 - 1

Match Report

Speeldag 12 bracht ons naar het Blosocentrum in Blankenberge waar men ferm had geïnvesteerd in heel wat talent en kwaliteit, één van de gedoodverfde titelkandidaten dus. Geen wedstrijd vorig weekend door te dichte mist, deze maal leek het voetbalveld aan de kust wel een beetje spelbreker te worden. Jan-Thomas Kerkhof bleef geblesseerd aan de kant in vergelijking met vorig weekend en Arthur Declercq vertoeft momenteel even in het buitenland, in hun plaats verschenen Senne Vanbrabandt en Ferenc Soenens aan de aftrap. Ook goed nieuws voor Matteo Couwyzer… die maakte zijn heroptreden na zijn lange blessure opgelopen op speeldag 1 tegen Jabbeke. De partij stond onder de prima leiding van dhr. Stijn Cannaert.

Meulebeke begon de eerste helft serieus tegen wind wat het onze roodbroekjes niet gemakkelijk maakte. Heel veel doelkansen doorheen de wedstrijd vielen er niet te noteren, het was wachten tot halfweg de 1e helft voor een serieuze dreiging, Thomas Hollebeke met de actie voorbij enkele thuisspelers, Eduard Baekelandt besloot eens in de zestien op de doelman, de rebound net voorlangs! Iets over het halfuur dan toch een doelpunt, en welk één!? Ferenc Soensens met de gemeten voorzet en Thomas Hollebeke knalde knap in één tijd voorbij doelman Skverer hoog in doel: 0-1, wat een doelpunt. De 2e helft leek Meulebeke iets minder goed voor de dag te komen maar Blankenberge bleef ongevaarlijk. Tot uit het niets Savaete doorbrak in de rechthoek en met een lage schuiver goalie Julien Van Volcem te grazen nam (1-1). KFCM moest even een tandje bijsteken om boven water te blijven, kapitein Jony Den Baes gleed een poging van de doellijn na geharrewar voor doel. Rood-wit gaf niet af en knokte zich terug in de wedstrijd. De lokale goalie stak een handje toe en speelde het leder pardoes in de voeten van Meulebekenaar Eduard Baekelandt, die kon alleen op doel af maar trapte pardoes op Skverer, wat een kans! De thuisploeg reageerde aan de overzijde met een prima poging, maar het Meulebeekse sluitstuk deed goed mee en dook prima in de voeten. Toen iedereen zich leek te verzoenen met een gelijkspel had stamnummer 1255 nog dé kans voor de volle buit, de ingevallen Matteo Couwyzer trok centraal richting doel met de winnende treffer, goalie Skverer bracht zowaar nog redding terwijl velen het leder in doel zagen gaan…

Dubbel gevoel in de Meulebeekse kleedkamer na afloop… vooraf hadden we getekend voor een gelijkspel bij titelfavoriet Blankenberge maar na het matchverloop te hebben meegemaakt, had en kon het meer geweest zijn. Niettemin trekken we met een positief gevoel richting Meulebeke en vooral met één knap en oververdiend punt! Komende weken wachten ons nog een paar kleppers…

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, Goddeeris, De Wulf, Soenens (46′ Owusu), Taillieu, Hollebeke (77′ Dekimpe), Baekelandt,  Vandromme, Vanbrabandt (65′ Couwyzer) en Wallican. Doelman Vanhouwe viel niet in.

Blankenberge: Skeverer, Claeyssens, Kékessy, Savaete, Stroo (82′ Csepregi), Vandewalle (62′ Demaecker), Van Neck, Wouters, Van Moeffaert, Lingier en Belpaire. Ryckelynck en doelman Ciulla vielen niet in.

Doelpunten: 32′ Hollebeke (0-1) en 58′ Savaete (1-1).

Gele kaarten: 75′ Wallican, 85′ Owusu en 86′ Taillieu (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Stijn Cannaert, bijgestaan door dhr. Trevor Demeyere en dhr. Dirk Verbeke.

 

Volgende wedstrijd: KFCM-Wevelgem, zondag 27 november om 16u.

Lineup

1. VAN VOLCEM Julien
2. DEN BAES Jony
3. GODDEERIS Thomas
4. DE WULF Gillian
7. VANBRABANDT Senne
9. TAILLIEU SimonYellow Card
12. HOLLEBEKE ThomasGoal
13. SOENENS Ferenc
15. BAEKELANDT Eduard
16. VANDROMME Michiel
18. WALLICAN MartijnYellow Card

Subs

11. COUWYZER MatteoSub7
20. OWUSU RooseveltYellow CardSub13
22. VANHOUWE Siebe
25. DEKIMPE MatticeSub12