Blankenberge - KFCM

4 oktober 2020
Score: 3 - 2

Match Report

De trip naar Blankenberge kondigde zich zwaar en moeilijk aan. Voor de wedstrijd bij één der titelfavorieten moest trainer Nigel Smith zijn spits Marijn Vandewalle missen, die zat in de lappenmand samen met Michiel Vandromme, Eduard Baekelandt, Darren Steur, Maxime Verfaillie, goalie Sander Anckaert en Alexander Anne. Een resum spelers dus die ontbraken waardoor er heel wat roodbroekjes doorschoven van B naar A-kern: Hierro Verbeke, Nathan Vanhalewyn en doelman Robin De Craemer. De partij stond onder de deskundige leiding van dhr. David Goldberg.

De openingsseconden waren al meteen spannend… Jony Den Baes met bijna een te korte bal op Daan Ronse, de Meulebeekse goalie moest zich reppen en werkte het leder tijdig weg. Het spel ging op en af met na 7 minuten een prima actie en trap van Jeremie Bayunga, doelman Brian Vandenbussche pakte in twee tijden. Het was wachten tot even voor het halfuur voor een volgende kans, KFCM onderschepte een vrijschop van de thuisploeg, zette een prima counter op… de voorzet van Djordy Tack werkte een verdediger weg. Minuten later was het wel prijs: Jeremie Bayunga met een poging, de lokale goalie werkte maar half weg en de rebound trapte Dylan Vens, vanuit een scherpe hoek, tegen de touwen: 0-1! 5 minuten later was het weer bijna prijs, Arthur Declercq haalde uit vanuit de 2e lijn, Dylan Vens devieerde het leder op weg naar doel en keeper Brian Vandenbussche pakte uit met een prima reflex, de bal via de lat weg. KFCM bleef in goede doen, ditmaal onderschepte Martijn Wallican de bal, hij kon op het doel af maar zijn lage schuiver ging naast. Niettemin stond het aan de rust zowaar toch 1-1.. Blankenberge kende meeval bij een voorzet en waar de bal viel… in de voeten van Aaron Bruning die linksonder in doel besloot.

Meteen na de pauze de thuisploeg aan het kanon: een goeie trap van Aaron Bruning en een al even goeie redding van kapitein Daan Ronse. Aan de overzijde was het wel meteen prijs, een prima actie van Jeremie Bayunga leverde een hoekschop op… die trapte Djordy Tack rechtstreeks in doel: 1-2, alweer een voorsprong voor Meulebeke! Deze score bleef lange tijd op het (denkbeeldige) scorebord tot Sporting een dikke 20 minuten voor tijd de forcing begon te voeren, eerst was er de pegel van Giovanni Longueville die via de lat over zoefde en vervolgens op hoekschop Joren Van Poucke die ongelukkig aan de 1e paal de bal in eigen doel kopte: 2-2.  Seconden later scoorde Blankenberge terug, ditmaal terecht afgevlagd voor buitenspel.  Onze roodbroekjes bleven knokken en wroeten maar de energieteller zakte logischerwijze met de minuut, Blankenberge bleef drukken: bal nipt voorlangs en Gianni Longueville met een prima kopbal, Daan Ronse dook in de juiste hoek. Tien minuten voor tijd viel dan toch het verdict… al dan niet na buitenspel: Gianni Longueville kreeg centraal achterin vrijgeleide en die liet het cadeautje niet liggen: 3-2! Wat een ontgoocheling binnen het rood-witte kamp. Laatstgenoemde trof in de slotminuten nog de paal, KFCM probeerde nog tevergeefs een (verdiend) punt uit de brand te slepen maar het bleef 3-2.

De verwachtingen richting de kust waren zeer beperkt en afwachtend. De terugreis werd er echter eentje met een zure smaak, hier zat meer in vandaag. Niettemin konden we met opgeheven hoofd naar lokaal Den Beer… een prima resultaat werd afgeleverd en een punt zou meer dan verdiend zijn geweest. Enerzijds kwaliteit bij de thuisploeg en anderzijds de directe ‘afstraffing’ van foutjes deden ons de nek om bij de leider. Onze roodbroekjes kunnen hierop verder werken en op die manier gaan we het de komende weken nog veel (top)ploegen moeilijk maken, dat is zeker! Te beginnen komende zaterdag met de thuismatch tegen WS Lauwe. Supporters, net zoals op Blankenberge, op post!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Van Poucke Wout, Van Poucke Joren, Verschueren (83′ Verbrugghe), Declercq, Tack, Lannoo, Vens (90′ Verbeke), Wallican en Bayunga. Vanhalewyn en doelman De Craemer vielen niet in.

Blankenberge: Vandenbussche, Lingier, Stroo (82′ Boone), Dewilde (46′ Voordecker), Longueville Giovanni, Feys, Flederick (60′ Claeyssens), Bruning, Van Moeffaert, Belpaire en Longueville Gianno. Verscheure viel niet in.

Doelpunten: 30′ Vens (0-1), 39′ Bruning (1-1), 58′ Tack (1-2), 73′ Van Poucke J (own, 2-2) en 80′ Longueville Gianni (3-2).

Gele kaarten: 25′ Declercq, 35′ Verschueren (KFCM), 55′ Longueville Giovanni en 70′ Claeyssens (KSCB).

Beeldmateriaal: klik hier. 

Scheidsrechters: dhr. David Goldberg, bijgestaan door dhr. Guy De Visch en dhr. Kurt Deblauwe.

 

Volgende wedstrijd: KFCM – WS Lauwe, zaterdag 10 oktober om 18u.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
3. VAN POUCKE Wout
4. VAN POUCKE Joren
6. VERSCHUEREN TomYellow Card
8. DECLERCQ ArthurYellow Card
10. TACK DjordyGoal
13. LANNOO Gaethan
17. VENS DylanGoal
18. WALLICAN Martijn
19. BAYUNGA Jeremie

Subs

5. VANHALEWYN Nathan
11. VERBEKE HierroSub17
14. VERBRUGGHE ThibautSub6
22. DE CRAEMER Robin