3 september 2022
Score: 0 - 0

Speeldag 1. Eindelijk. Na een voorbereiding met ups en downs werd de week in aanloop van de competitie er eentje met veel emotie. Het plotse overlijden van doelmannentrainer Ronny Louvaert hakte zwaar in bij de club, bestuur, spelers en supporters. Een gepast eerbetoon voor Ronny, in aanwezigheid van familie en vele vrienden op Ter Borcht, bij de aftrap was dan ook de logica zelve… De eerste thuiswedstrijd ontvingen we nieuwkomer SV Jabbeke, het werd uitkijken naar de selectie van T1 Christoph Van Elslande. De spelerskern werd fors uitgebreid, kwalitatief en kwantitatief, niettemin zit de lappenmand opnieuw overvol of zijn er enkele pionnen revaliderend. Uiteindelijk stonden met Thomas Goddeeris – Roosevelt Owusu en Ferenc Soenens drie nieuwkomers aan de aftrap, op de bank ook nieuwe gezichten met Jelle Van der Veken en Senne Vanbrabandt, speler van het seizoen ’21-’22 Arthur Declercq haalde de selectie niet. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Kevin De Grande.

Meulebeke begon goed aan de wedstrijd, na tien minuten spelen hadden we al een vijftal corners afgedwongen. Op die laatste haalde Matteo Couwyzer knap uit van ver maar doelman Arne Willem pakte uit met een supersave. KFCM bleef aandringen maar loepzuivere kansen bleven uit, de voorzet van Gillian De Wulf verdiende ook meer, de bal werd net voor de neus van Jan-Thomas Kerkhof weggeplukt. Rond het halfuur dubbele brute pech voor spelers Matteo Couwyzer (KFCM) en Jesse De Cloedt (KSVJ) en hun ploeg… de ‘blokké’ was zodanig stevig dat de klap zich zette in de knie, beiden spelers konden niet verder en werden noodgedwongen gewisseld. Een aderlating voor KFCM, de eerste diagnose is dan ook ernstig en Matteo zal vermoedelijk maanden uit zijn. De eerste helft eindigde nog in pogingen voor Meulebeke, Jabbeke bracht tot dusver weinig of niks. Het was Jan-Thomas Kerkhof met een halve trap op aangeven van Martijn Wallican en Thomas Goddeeris die ook te weinig kracht op zijn poging kreeg. Rust: 0-0.

Na de pauze leek rood-wit zijn voetballende prestatie van de eerste helft door te trekken… Senne Vanbrabandt zag zijn voorzet/trap doorgetikt in hoekschop en Martijn Wallican, centraal voor doel, trapte zowaar pal op de doelman. De (noodzakelijke) wissel van Ferenc Soenens leek meteen ook een kantelmoment in de wedstrijd te zijn. KFCM verloor de grip op de match en de bezoekers kwamen een eerste keer fors opzetten, Maxime Louagie met de poging, doelman Julien Van Volcem dook goed plat. Tellen later een te stevige overtreding van Jordi Hubrecht, ref Kevin De Grande trok (donker) geel, rood was ook een optie. Rond minuut 71 opnieuw een aanval van Jabbeke, Julien Van Volcem redde prima, Thomas Goddeeris werkte weg maar werd ook stevig aangetikt. KFCM leek gewaarschuwd en duwde nog eens het gaspedaal in, de ingevallen Jelle Van der Veken kopte op voorzet van rechts over. Minuut 78 was dé kans… Gillian De Wulf met een prachtige genomen vrijschop… het leder ketste zowaar tegen de lat, de rebound werkte een verdediger in corner. Minuut 82 was ook een mogelijkheid: Eduard Baekelandt met een knappe actie voorbij paar man, werd uiteindelijk aangetikt in de rechthoek maar bleef overeind waardoor het spel verder ging. Seconden later was het besef er bij onze roodbroek, met de handen in het haar wist ie maar al te goed dat neergaan de enige optie was. Meulebeke bleef nog op zoek naar de winnende treffer, een corner in het ultieme slot werd niet meer getrapt, ref Kevin De Grande, die opnieuw een prima partij floot, vond het welletjes, eindstand 0-0.

De nul is van het bord. Niettemin toch een wrange smaak bij de thuisaanhang. Rood-wit had moeten scoren in het 1e uur, alhoewel de vrijschop van Gilli ook wel mooi was geweest als winnende treffer. Meulebeke zakte na het uur wat weg, gelukkig stond Julien Van Volcem pal, een clean-sheet die hij opdroeg aan zijne keeperstrainer Ronny, hij zou trots geweest zijn… Had er één ploeg moeten winnen, was het Meulebeke, maar uiteindelijk werd het een billijk gelijkspel. KFCM kende pech, ook met het uitvallen van Matteo Couwyzer, we kijken met een klein hartje het definitieve verdict tegemoet. Niettemin, we kunnen vooruit blikken naar speeldag 2, het voetbal was op momenten prima, nu nog tot scoren komen. Op naar zondag, op naar Boezinge.

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, Goddeeris, De Wulf, Decostere, Couwyzer (30′ Vanbrabandt), Soenens (63′ Van der Veken), Baekelandt, Kerkhof (90′ Vandromme), Wallican en Owusu. Doelman Vanhouwe viel niet in.

Jabbeke: Willem, Hubrecht, T’Jonck, Vandecasteele, De Cloedt (30′ Loeys), Van Hooreweghe, Devriendt, Verheyden (84′ Stellamans), Missine, D’Hiet (24′ Louagie) en Van Tieghem. De Ly viel niet in.

Doelpunten: /

Gele kaarten: 57′ Kerkhof, 64′ Goddeeris (KFCM), 57′ Vandecasteele, 66′ Hubrecht en 90′ Stellamans (KSVJ).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Kevin De Grande, bijgestaan door dhr. Geert Claeys en dhr. Joffrey Leman.

Volgende wedstrijd: Sassport Boezinge – KFCM, zondag 11 september 2022 om 15u.