KEXC Zedelgem - KFCM

6 april 2024
Score: 5 - 1

De uitwedstrijd naar Zedelgem, de ploeg van toekomstig trainer Marc Calleeuw. Een ideale gelegenheid om als speler je visitekaartje af te geven… Kunstgras, lenteweer,… ideale omstandigheden. Aan de aftrap stonden er maar liefst vijf Meulebekenaren: Siebe Vanhouwe, Jelle De Bel – die voor het eerst aan de aftrap verscheen bij het 1e elftal -, Eduard Baekelandt, Thibaut Verbrugghe en kapitein – door de afwezigheid van Jony Den Baes – Martijn Wallican.

Het werd echter geen hoogstaande partij, in de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, echter weinig kansen. Een trap net naast van de thuisploeg en aan de overzijde een hoekschop van Martijn Wallican die Eduard Baekelandt in doel leek te deviëren waren de grootste wapenfeiten. Toen iedereen zich stilaan verzoende met een scoorloos gelijkspel aan de rust viel na centraal balverlies een (alweer) dom tegendoelpunt, de bal vloog onbewust in de verste kruising: 1-0, meteen de ruststand. De tweede helft was nog niet helemaal begonnen of de 2-0 stond op het bord, de kopjes ging omlaag en op veel te korte tijd slikte rood-wit nog twee bijkomende doelpunten. De Meulebeekse vuist werd beetje per beetje terug gebald, de ingevallen Nicolas Noiret zorgde voor de eerredder een klein kwartier voor het einde. Behaeghel zorgde in de slotfase voor de eindcijfers. Wat we in maart wel zagen, ontbraken zaterdagavond op Zedelgem: stevigheid, grinta, gedrevenheid,… tegen een nochtans niet zo’n sterkere tegenstander, ondanks de 5-1. Enkele visitekaartjes mochten, voorlopig, terug in de zak.

.

KFCM: Vanhouwe, Goddeeris, Taillieu, Kerkhof, Verbrugghe, Declercq  (65′ Vanbrabandt), De Bel (75′ Janssens Beau), Baekelandt (75′ Noiret), Vandromme, Wallican en Van der Veken (46′ Couwyzer).

Doelpunten: 38′ (1-0), 46′ Thompson (2-0), 54′ en 61′ Constandt (3-0 en 4-0), 78′ Noiret (4-1) en 88′ Behaeghel (5-1).

Gele kaarten: 31′ Hollevoet (Zedelgem).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Stijn Cannaert, bijgestaan door dhr. Jo Tanghe en dhr. Luc Tandt.