Westrozebeke - KFCM

12 november 2023
Score: 1 - 2

Match Report

Na een bizarre week op Ter Borcht stond de verplaatsing naar Westrozebeke op het programma, de eerste wedstrijd van de tweede periode. Een nieuwe start, letterlijk en figuurlijk. De wedstrijd begon nochtans niet goed, al na zeven minuten keek Meulebeke tegen een achterstand aan, Friso Mando schilderde het leder mooi in de linkerbovenhoek: 1-0. Een gretig Meulebeke liet de armen niet zakken en reageerde via Jelle Van der Veken, die werd tot driemaal toe aangetikt maar bleef overeind in plaats van neer te gaan in de rechthoek. Even later volgde er een individuele actie van Matteo Couwyzer, zijn trap vanuit een scherpe hoek vloog naast. Even na het kwartier terug rood-wit, van dichtbij kon Jelle Van der Veken niet besluiten. De laatste wapenfeiten van de 1e helft was voor de thuisploeg, maar tot tweemaal toe was doelman Jarne Derie bij de pinken.

Meteen na de pauze terug een prik van SKW… Emile Degruyter brak door op de counter, Jarne Derie kwam uit doel en het een roodbroek die de bal van de doellijn veegde. Halfweg de 2e helft dreigde Meulebeke via Eduard Baekelandt en Matteo Couwyzer maar de bal leek weer niet in doel te geraken. Tot het slotkwartier… Eduard Baekelandt kopte de hoekschop van Martijn Wallican mooi tegen de touwen: 1-1! KFCM voelde dat er meer in zat en jawel, de ingevallen Jan-Thomas Kerkhof knalde binnen op aangeven van Matteo Couwyzer: 1-2, en wat een opluchting en ontlading op & naast het veld. Nog een tiental minuten te spelen maar de zege kwam niet meer in gevaar, toen het laatste fluitsignaal weerklonk waren er enkele maar blije gezichten te bespeuren in het rood-witte kamp… Eindelijk.

We hebben er lang moeten op wachten maar de eerste zege van dit seizoen was een feit. Een broodnodige en welverdiende opsteker voor de staf, spelers en trouwe supporters. Eindelijk een ontspannen en blije sfeer in lokaal Den Beer met veel KFCM’ers… Op naar volgende week, dan ontvangen we leider Diksmuide. Opgepast, door het Footdiner vangt de match pas aan om 20u!

.

KFCM: Derie, Den Baes, Goddeeris, Taillieu, Couwyzer, Vandromme, Verbrugghe, Baekelandt (85′ Bolombo), Wallican, Dekimpe en Van der Veken (73′ Kerkhof). Janssens Beau en doelman Samyn vielen niet in.

Doelpunten: 7′ Mando (1-0), 74′ Baekelandt (1-1) en 81′ Kerkhof (1-2).

Gele kaarten: 64′ Dekimpe (KFCM) en 36′ Delbaere (SKW).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Hein Demeyer, bijgestaan door dhr. Kristof Declercq en dhr. Franky Deprez.