SV Jabbeke - KFCM

29 januari 2023
Score: 0 - 1

Match Report

De trip naar Jabbeke kondigde zich lastig aan, de rode lantaarn zou op eigen veld zijn vel duur verkopen, logisch. Trainer Björn Cool moest ook alweer puzzelen: Roosevelt Owusu geschorst, kapitein Jony Den Baes bleef in de lappenmand en daar vervoegde ook Martijn Wallican zich. Senne Vanbrabandt, Simon Taillieu, Mattice Dekimpe bleven eveneens buiten strijd. De partij stond onder de leiding van dhr. Diego De Moor, jawel de scheidsrechter van vorige week tegen Zedelgem. Hij werd last-minute opgeroepen zondagmiddag ter vervanging van dhr. Chris Marey.

KFC Meulebeke begon scherp aan de wedstrijd, de troepen waren dan ook vooraf goed verwittigd dat onderschatting uit ten boze was. Het gevaar, dat toch dicht bij een doelpunt kwam, volgde via Arthur Declercq en Thomas Hollebeke. Het bleef echter 0-0 en het tempo zakte al snel terug bij de bezoekers waardoor Jabbeke meer en meer in de wedstrijd kwam. Rond het halfuur tweemaal de thuisploeg maar de bal kon men niet kaderen, 10′ voor de rust lukte dit wel, maar Julien Van Volcem dook goed plat in zijn korte hoek op een poging van Missinne. Na de pauze was het wel meteen raak en dit voor onze ‘blauwbroekjes’… Eduard Baekelandt zette zich door en tikte het leder voorbij goalie Willem: 0-1! Even later ontsnapte KFCM meteen aan de gelijkmaker toen Gillian De Wulf in de rug was gezien maar doelman Julien Van Volcem pakte uit met een prima redding! Rond het uur kregen zowel de bezoekers, na twee noodzakelijke wissels wegens blessure, als de scheidsrechters het wat moeilijker. Jabbeke prikte met enkele ballen net naast of net voorlangs, aan de overzijde zag Meulebeke en zijn supporterslegioen tot driemaal toe een prima aanval onterecht afgevlagd. In de slotfase was Meulebeke nog dicht bij de geruststellende 0-2 maar zowel Thomas Hollebeke (scherpe poging waarbij doelman Willem attent was) als Michiel Vandromme (kopbal op lat op hoekschop) hadden het tikkeltje meeval niet mee. Na enkele discutabele fases volgde uiteindelijk het verlossende eindsignaal.

Al bij al verdiende zege! Zo zit Meulebeke aan 27 punten en blijven we varen in veilige oorden, mooi in de middenmoot. De betrachting dus van bij het seizoensbegin. Volgende week zondag ontvangen we Varsenare, aftrap om 15u!

.

KFCM: Van Volcem, Goddeeris, De Wulf (57′ Declercq S), Decostere, Declercq A, Couwyzer (77′ Ouarane), Baekelandt (59′ Verbeke), Borms, Vandromme, Verbrugghe en Hollebeke. Doelman Vanhouwe viel niet in.

Jabbeke: Willem, Hubrecht (79′ D’Hiet), T’Jonck, Vandemoortele, Vandecasteele, De Cloedt, Stellamans (60′ Ucak), Devriendt, Verheyden, Missinne (79′ Van Tieghem) en Derudder. Doelman Dekeyser viel niet in.

Doelpunten: 50′ Baekelandt (0-1).

Gele kaarten: 20′ Goddeeris, 25′ Borms, 63′ Decostere, 83′ T2 Clarysse (KFCM) en 44′ T’Jonck (SVJ).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Diego De Moor, bijgestaan door dhr. Joachim Snauwaert en dhr. Dirk Verbeke.

.

Volgende wedstrijd: KFCM – Varsenare, zondag (!) 5 februari om 15u.

Lineup

-
3. GODDEERIS ThomasYellow Card
-
5. DECOSTERE FLOYellow Card
6. CZAJKO GauthierYellow Card
8. DECLERCQ Arthur
11. COUWYZER Matteo
12. HOLLEBEKE Thomas
14. VERBRUGGHE Thibaut
15. BAEKELANDT EduardGoal
16. VANDROMME Michiel

Subs

10. BOLOMBO RobbieSub
- Sub11
- Sub15
VANHOUWE Siebe