KFCM - Deerlijk Sp

3 december 2022
Score: 3 - 1

Match Report

Opnieuw puzzelen geblazen voor T1 Björn Cool die in vergelijking met vorige week drie (!) basispionnen moest missen door blessure: Thomas Goddeeris, Simon Taillieu en Ferenc Soenens, in hun plaats verschenen Roosevelt Owusu, Matteo Couwyzer en Aaron Borms terug aan de aftrap. Op de bank maakte Thomas Hollebeke zijn rentree in de selectie en was ook Nathan Vanhalewyn er voor het eerst bij dit seizoen. KFCM was al vijf weken ongeslagen (de 9 op 9 en vervolgens twee gelijke spelen tegen Blankenberge en Wevelgem): kon rood-wit nog eens de drie punten aan huis houden tegen Deerlijk Sport, de 3e in de rangschikking? De partij stond onder de deskundige leiding van dhr. Koen Vanhoutte.

Meulebeke begon goed aan de partij maar toch was het wachten tot een dik tien minuten spelen voor een eerste dreiging, Meulebekenaar Eduard Baekelandt zette door op rechts, eens in de zestien moest hij nog even te ver uitwijken waarna alsnog de trap volgde, de bal devieerde via een bezoeker in hoekschop. Rood-wit was de betere voetballende ploeg met aanvallende impulsen, echter bij de laatste beslissende bal was het telkens net niet. Deerlijk stelde daartegenover weinig of niks en werkte te vaak met de lange bal. Rond het halfuur nog eens KFCM, Martijn Wallican met de actie & trap… de tweede bal was voor Senne Vanbrabandt die van ver prima uithaalde, het leder vloog net naast de kruising. Rust: 0-0.

Na de pauze meteen terug Meulebeke met twee opeenvolgende corners, het was Matteo Couwyzer die met een lage schuiver net naast besloot. Rond minuut 52 dan toch eens de groenhemden op een counter, Julien Van Volcem kende geen probleem bij de bezoekende poging. Even na het uur een prima actie met Aaron Borms & Matteo Couwyzer, Aaron Borms stuurde de ingevallen Thomas Hollebeke richting doel maar zijn trap werd in corner gewerkt. Minuten later actie en voorzet aan de achterlijn van laatstgenoemde en het was Senne Vanbrabandt die van dichtbij de openingstreffer lukte: 1-0, meer dan verdiend. Bij aftrappen echter meteen de aanval van Deerlijk, Meulebeke was nog even in de euforie en ontsnapte aan de snelle gelijkmaker, de bal vloog net voorlangs. Meulebeke zette echter orde op zaken: Thomas Hollebeke zijn trap week af tot in de voeten van Martijn Wallican die niet aarzelde en de 2-0 op het bord plaatste! De ban was gebroken en nog geen 5′ later viel het derde doelpunt: Thomas Hollebeke kon alleen richting doel, omzeilde doelman Guillaume Willequet en trapte ‘simpel’ binnen… euforie ten top op Ter Borcht. In het absoluut slot lukte de ingevallen Oosterlinck zowaar de ‘eerredder’, eindstand 3-1.

De teller staat intussen op 18 knikkers na 13 wedstrijden. Vorig seizoen waren dit 18 punten over heel de competitie. De troepen van hoofdtrainer Björn Cool ondergingen de laatste weken een ware metamorfose en de resulteert in zes opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag, een uiterst knappe 14 op 18 en vooral een plaatsje in veiligere oorden. Het kan verkeren zei ooit ene Bredero… Gisteren ontbraken terug heel wat basispionnen maar werden voortreffelijk vervangen, wat een teamwork! Dezelfde matrozen maar een andere kapitein aan het roer… het zijn terug hoogdagen op Ter Borcht, alleen maar blije gezichten bij spelers & staf. De supporters hun pils smaakt alleen maar beter en beter in de kantine… Volgende week wacht ons de niet onderschatten verplaatsing naar Oostnieuwkerke, afspraak zondag om 15u!

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, De Wulf, Borms, Couwyzer (84′ Vanhalewyn), Baekelandt (79′ Declercq S), Vandromme, Vanbrabandt (75′ Dekimpe), Kerkhof (64′ Hollebeke), Owusu en Wallican.

Deerlijk: Willequet, Vandekerckhove (77′ Oosterlinck), Vandendriessche, Dutoit, Lebsir, Dujardin (84′ Goeminne), De Waele, Khramaz, Manderick, Dierick (46′ Cottenier) en Honoré (88′ Dujardin).

Doelpunten: 70′ Vanbrabandt (1-0), 74′ Wallican (2-0), 81′ Hollebeke (3-0) en 89′ Oosterlinck (3-1).

Gele kaarten: /.

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Koen Vanhoutte, bijgestaan door dhr. Waldo Hoedt en dhr. Sam Pauwels.

 

Volgende wedstrijd: Oostnieuwkerke-KFCM, zondag 11 december om 15u.

Lineup

1. VAN VOLCEM Julien
2. DEN BAES Jony
4. DE WULF Gillian
6. BORMS Aaron
7. VANBRABANDT SenneGoal
11. COUWYZER Matteo
15. BAEKELANDT Eduard
16. VANDROMME Michiel
17. KERKHOF Jan-Thomas
18. WALLICAN MartijnGoal
20. OWUSU Roosevelt

Subs

10. DECLERCQ SiebeSub15
12. HOLLEBEKE ThomasGoalSub17
24. VANHALEWYN NathanSub11
25. DEKIMPE MatticeSub7