Sp Heestert - KFCM

15 oktober 2022
Score: 2 - 0

Match Report

In aanloop van de zevende competitiewedstrijd werd het een uitzonderlijke trainingsweek met de komst van de nieuwe hoofdtrainer Björn Cool. Dinsdag was hij reeds aanwezig op Ter Borcht, donderdag nam hij de sportieve teugels effectief in handen en zaterdag voor het eerst op de bank. Kort dag dus om alle tekorten bij te sturen, in zijn selectie zag hij Gillian De Wulf terugkeren, na drie gele kaarten, Flo Decostere daarentegen moest nog één schorsingsdag uitzitten. Aan de aftrap verscheen opnieuw kapitein Jony Den Baes, op de invallersbank hadden we Vanhouwe-Vanbrabandt-Taillieu-Vandromme. De partij was in handen van dhr. Tjorn De Wulf.

KFCM begon gretig en prima aan de wedstrijd op Heestert, het resulteerde na 8′ in een mooie combinatie / aanval, de voorzet in één tijd pakte doelman Lammertyn in twee tijden. Rond het kwartier een perfecte lange bal van Gillian De Wulf waarmee het spel verlegd werd van links naar rechts, Jan-Thomas Kerkhof haalde uit met een hoekschop tot gevolg. De thuisploeg reageerde via Soumillon, de pegel ketste tegen de doelpaal. Wat later opnieuw Meulebeke die in goede doen bleek te zijn, Eduard Baekelandt zette voor en aan de tweede paal was het de vrijstaande Ferenc Soenens die in één tijd overwerkte. Even voor de rust terug Sparta met een licht toegekende vrijschop, de bal verdween via een roodbroek in corner waarna Julien Van Volcem het leder weg bokste. Even voor de rust terug een unieke kans voor rood-wit maar op de kopbal van Arthur Declercq pakte goalie Lammertyn uit met een knappe reflex. Rust: 0-0.

Het gevoel zat goed maar meteen na de pauze kregen we een koude douche, op hoekschop kopte Bruno Dhoop van dichtbij staalhard binnen: 1-0, een zeer gevleide voorsprong voor Heestert. KFCM leek even aangeslagen en reageerde dan toch niet veel later, geharrewar voor doel en eveneens geen buitenspel… Martijn Wallican kreeg aan de 2e paal plots de bal maar was te verrast om het leder tegen de touwen te werken. Meulebeke zette nog alles op alles, coach Björn Cool stuurde nog bij waar nodig maar ook op Sparta werd het terug duidelijk dat conditioneel het nog niet snor zit. Na het uur zakte rood-wit wat weg, maar de vele goeie wil leverde weinig doelgevaar op. Uiteindelijk werd het zelfs nog een overdreven en onverdiende 2-0 eindstand na een slecht bal achterin, Quincy Ponjaert was afwerker van dienst.

De eerste ontgoocheling maakte al snel plaats voor een positief gevoel, zowel bij spelers – staf als supporters. Op deze ingeslagen weg moeten we verder, met één doel, met alle neuzen in dezelfde richting. Collectief. Komende week terug hard werken om dan zaterdag volle bak Moen partij te geven!

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, Goddeeris, De Wulf (82′ Vandromme), Borms (75′ Taillieu), Declercq A, Soenens (65′ Vanbrabandt), Baekelandt, Kerkhof, Wallican en Owusu. Doelman Vanhouwe viel niet in.

Heestert: Lammertyn, D’Haene, Yavtali, Duthoo (70′ Buyssens), Ponjaert (85′ Voet), Asamoah, Soumillon, Dhoop, Vervaeke, Vangheluwe en Peers (46′ Van Wassenhove). Doelman Vandenborre viel niet in.

Doelpunten: 47′ Dhoop (1-0) en 80′ Ponjaert (2-0).

Gele kaarten: 73′ Borms en 82′ De Wulf (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Tjorn De Wulf, bijgestaan door dhr. Benny Vanacker en dhr. Wesley Temmerman.

 

Volgende wedstrijd: KFCM-KFC Moen, zaterdag 22 oktober om 19u.

Lineup

-
2. DEN BAES Jony
3. GODDEERIS Thomas
- Yellow Card
6. CZAJKO GauthierYellow Card
8. DECLERCQ Arthur
-
15. BAEKELANDT Eduard
17. KERKHOF Jan-Thomas
18. WALLICAN Martijn
20. OWUSU Roosevelt

Subs

7. VANBRABANDT SenneSub
9. TAILLIEU SimonSub6
16. VANDROMME MichielSub
VANHOUWE Siebe