KFCM - SV Diksmuide

8 oktober 2022
Score: 0 - 2

Match Report

Speeldag 6, de thuiswedstrijd tegen Diksmuide. Na twee opeenvolgende uitnederlagen, moest KFCM op zoek naar de nodige drie punten voor eigen publiek en dit op een prima grasmat. Trainer Christoph Van Elslande kon echter niet rekenen op de geschorsten Gillian De Wulf en Flo Decostere. De partij stond onder de leiding van dhr. Jay Vanhou.

Een afwachtende openingsfase waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, doch was het wachten tot minuut 20 voor een eerste poging. De loeier, na een bezoekende counter, vloog centraal over. Minuten later hoekschop Diksmuide, Braekevelt met een lage schuiver vanuit de 2e lijn – geen probleem voor goalie Julien Van Volcem. Iets voor het halfuur Meulebeke met een actie en versnelling van Jan-Thomas Kerkhof op de flank, hij dook mooi naar binnen en legde af, helaas was niemand gevolgd. Tellen later hoekschop Ferenc Soenens, de goeie kopbal van Eduard Baekelandt vloog over. Toen iedereen zich verzoende met een 0-0 ruststand, werd het zowaar nog 0-1. Een slechte bal leidde de aanval van de boterjongens in… waarop Roosevelt Owusu foutief werd gehinderd. Het spel mocht verder en Diksmuide speelde effectief door, de voorzet volgde en Desitter kopte overhoeks binnen. Na de pauze meteen een actie van Martijn Wallican aan de rechthoek, zijn trap werd geblokt waarna een bezoeker bijna het leder in eigen doel werkte. Na het uur een counter van KSVD, de voorzet kon Julie Van Volcem weg boksen, de rebound vanuit de 2e lijn niet op kader. Minuten later een prima balverovering van Arthur Declercq, zijn poging van ver verdiende meer. Finaal scoorde de ingevallen Clarebout nog de 0-2, even ervoor pakte Julien Van Volcem nog uit met een goeie reflex na geharrewar voor doel en al dan niet buitenspel.

Nieuwe nederlaag dus voor onze roodbroekjes en pakken zo slechts een 4 op 18. Volgende week wacht de belangrijke wedstrijd op Heestert!

.

KFCM: Van Volcem, Goddeeris, Borms, Declercq A, Taillieu, Soenens (87′ Den Baes), Baekelandt (72′ George Gr), Vandromme, Kerkhof (60′ Hollebeke), Wallican en Owusu. Doelman Vanhouwe viel niet in.

Diksmuide: Decorte, Desitter (46′ Deschuyter), Feys, Baekelandt, Santens, Blanckaert, Butsraen, Hillewaere (60′ Clarebout), Vandenbussche, Cardon en Vandendriessche.

Doelpunten: 42′ Desitter (0-1) en 86′ Clarebout (0-2).

Gele kaarten: 13′ Soenens, 20′ Borms, 40′ Goddeeris (KFCM), 11′ Desitter en 80′ Butsraen (SVD).

Beeldmateriaal: geen foto’s beschikbaar.

Scheidsrechters: dhr. Jay Vanhou, bijgestaan door dhr. Benny Clemmens en dhr. Dirk Verbeke.

 

Volgende wedstrijd: Heestert-KFCM, zaterdag 15 oktober om 19u.

Lineup

Subs