KSV Veurne - KFCM

24 september 2022
Score: 3 - 2

Speeldag 4, de verre trip richting nieuwkomer KSV Veurne. Opnieuw heel wijzigingen in de selectie, van de elf die vorige week in  het winnende duel tegen Racing aan de aftrap stonden verdwenen er twee van het wedstrijdblad: Ferenc Soenens (geblesseerd) en kapitein Jony Den Baes (…). Hierdoor begonnen zowel Simon Taillieu als Thomas Hollebeke voor het eerst als roodbroek aan de wedstrijd. Ook Siebe Declercq haalde de selectie nadat hij op vrijdagavond voor het eerst terug een wedstrijd speelde na zijn langdurige blessure. De partij stond onder de leiding van dhr. Patryk Grzybowski.

Op een slecht terrein behield rood-wit snel de controle over de wedstrijd, zonder al te veel doelgevaar. Het was wachten tot minuut 30 toen Eduard Baekelandt bleef aandringen en tot tweemaal toe op doelman Bradley Geryl besloot. Seconden later het eerste ‘gevaar’ van de thuisploeg op vrijschop, 1e ‘poging’ en meteen doelpunt: het was Kevin Demeyere die doelmaker van dienst was. Even voor de rust terug Veurne met een pijlsnelle counter, de thuisspeler verscheen voor het Meulebeeks doel maar goalie Julien Van Volcem was attent, uiteindelijk werkte Roosevelt Owusu in hoekschop. Laatstgenoemde stuurde op slag van rust Thomas Hollebeke goed weg in de aanval en Thomas Hollebeke werkte beheerst af: 1-1, meteen de ruststand.

Meteen na de pauze kwam rood-wit zelfs op voorsprong, Gillian De Wulf haalde knap uit van heel ver, doelman Geryl Bradley verkeek zich totaal op de bal en grabbelde het leder tegen de touwen: 1-2! KSVV reageerde meteen via Bart Winnock die helemaal alleen voor ‘t doel verscheen, zowel Flo Decostere als Julien Van Volcem waren bij de pinken. Twee minuten later het kantelmoment van de match… in duel met Flo Decostere ging een thuisspeler gretig neer, na al dan niet voorafgaand buitenspel. Ref Grzybowski aarzelde te lang maar floot uiteindelijk, al dan niet op aangeven van zijn assistent, toch… de rode kaart was het gevolg voor Flo Decostere, een zwaar verdict. Veurne kreeg vleugels en Meulebeke leek nergens meer, Ruben Verstraete viseerde met een pegel de doellat en op de rebound had Julien Van Volcem een prima save in huis. Op een zestal minuten stond het plots 3-2, twee flagrante dekkingsfouten resulteerden in de achterstand, doelman Julien Van Volcem keek machteloos toe. Rood-wit ontsnapte nog aan erger, Beau Depinois werkte nog nipt voorlangs.

3-2 verlies bij het toch wel heel matige Veurne, een match die nooit mocht verloren worden. Hierdoor blijven we na vier speeldagen steken op een povere vier op twaalf, te weinig voor de maand september. Volgende week zondag trekken we terug op verplaatsing naar een nieuwkomer, dan kijken we Varsenare in de ogen, de ploeg van ex-KFCM’er goalie Chesney Samyn.

.

KFCM: Van Volcem, Goddeeris, De Wulf, Decostere, Declercq A, Taillieu, Hollebeke, Baekelandt (79′ Declercq S), Wallican, Van der Veken (77′ Kerkhof) en Owusu. Vandromme en doelman Vanhouwe vielen niet in.

Veurne: Geryl, Hatse, Verstraete (83′ Decroos), Bailleul, Depinois (89′ Philips), Fieuw, Demeyere, Leune (66′ Akgundogdu), Winnock, Van Den Wittenboer en Larangé M. Larrangé I viel niet in.

Doelpunten: 31′ Demeyere (1-0), 42′ Hollebeke (1-1), 48′ De Wulf (1-2), 72′ Demeyere (2-2) en 77′ Winnock (3-2).

Gele kaarten: 73′ Depinois (Veurne).

Rode kaart: 57′ Decostere (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Patryk Grzybowski, bijgestaan door dhr. Bart Bouton en dhr. Luc Tandt.

Volgende wedstrijd: Varsenare – KFCM, zondag 2 oktober om 15u.