Sassp Boezinge - KFCM

11 september 2022
Score: 4 - 0

Match Report

Met het uitvallen van Matteo Couwyzer, verdict een gescheurde mediale band, stond Senne Vanbrabandt aan de aftrap in Boezinge voor speeldag 2. Arthur Declercq, goed voor twee doelpunten op vrijdagavond, en Thomas Hollebeke waren bij de 15 en begonnen, samen met Michiel Vandromme en doelman Siebe Vanhouwe, op de bank. In vergelijking met vorige week haalde Jelle Van der Veken het wedstrijdblad niet. De partij stond onder de prima leiding van dhr. Jan Kimpe.

Al na zes minuten groot gevaar, een slechte pass leidde een vrijschop in voor Sassport die vervolgens door Sven Cornette op de lat werd getrapt… onze roodbroekjes waren gewaarschuwd. Onvoldoende bleek tellen later, opnieuw een stilstaande fase -vrije trap aan de zijlijn- die scherp voor doel kwam, bij de thuisploeg had men uit te kiezen wie zou binnen tikken, doelpuntenmaker van dienst was Kevin Chateau, 1-0. Het Meulebeekse spel bleef doorheen de wedstrijd chaotisch, rommelig met veel slechte passes, onnodige foutjes,… Het was wachten tot halfweg de 1e helft voor een poging van KFCM met een actie van Martijn Wallican in de rechthoek, zijn voorzet aan de achterlijn bracht echter geen groot gevaar. Op het halfuur moest Senne Vanbrabandt noodgedwongen vervangen worden, Arthur Declercq kwam in zijn plaats.

Meteen na de pauze opnieuw Boezinge, achterin was men gezien en Thomas Timmerman trapte langs Julien Van Volcem… op de paal! Minuten later Gillian Vervacke die plots op links helemaal alleen stond, hij besloot zowaar pal op de Meulebeekse goalie. Ook Kevin Chateau had de 2-0 aan de voet maar Julien Van Volcem was tot tweemaal toe bij de pinken. Bij rood-wit was het maar al te vaak hollen achter de bal… slordige passes bleven domineren en de rust in het team was ver te zoeken. De thuisploeg bleef aandringen maar ook Thibau Laevens kende pech, alweer het doelhout. Het kon niet blijven duren en op minuut 64 was het prijs, Thomas Timmerman was succesvol. Meulebeke probeerde nog heel eventjes, Arthur Declercq kopte de vrijschop van Ferenc Soenens over, maar uiteindelijk werd het nog een zware 4-0 nederlaag. Een lobbal van Thomas Timmerman en een simpele afwerking van Thibau Laevens, weliswaar vanuit buitenspel, zorgden voor de eindcijfers…

Een collectieve offday? Laat het ons hopen dat alle (individuele) foutjes gisteren op één dag de revue zijn gepasseerd en niet elk één de komende speeldagen… Boezinge is uiteraard een heel goeie ploeg die allicht wel hoog zal eindigen maar dit is maar een kleine verzachtende omstandigheid… Wat gisteren werd gebracht, was veel te weinig. Voor komende zaterdag zal er alvast uit een andere vaatje getapt moeten worden…

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, Goddeeris, De Wulf, Decostere, Vanbrabandt (30′ Declercq), Soenens (74′ Vandromme), Baekelandt, Kerkhof (65′ Hollebeke), Wallican en Owusu. Doelman Vanhouwe viel niet in.

Boezinge: Vanbrabandt, Van Roose, Flederick (46′ Blancke), Vandermarliere (37′ Laevens), Chateau, Vervacke (77′ Loncke), Zmimer, Boone, Cornette, Brogniez en Timmerman. Doelman Tant viel niet in.

Doelpunten: 8′ Chateau (1-0), 64′ en 70′ Timmerman (2-0 en 3-0) en 80′ Laevens (4-0).

Gele kaarten: 74′ De Wulf en 88′ Declercq (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Jan Kimpe, bijgestaan door dhr. Joel Tanghe en dhr. Matthias Debeuf.

Volgende wedstrijd: KFCM – Rac. Waregem, zaterdag 17 september om 19u.