KFCM - Zwevezele

7 augustus 2022
Score: 0 - 3

De wedstrijd begon voorzichtig met weinig noemenswaardige kansen. KFCM stak een paar keur de neus aan het venster, oa. via Martijn Wallican, maar de beste kans was op minuut 19. Kapitein Jony Den Baes met een bal op Thomas Hollebeke, laatstgenoemde met de loeier op doel, ex-KFCM-goalie Anton Callaert pakte met wat moeite. Op het halfuur was het echter prijs, na vrijschop verkeek men zich bij rood-wit en aan de 2e paal kon Verhelst te simpel binnen leggen, weliswaar via het doelhout. Ook na de pauze weinig dreiging van de thuisploeg tegen een sterke, ervaren Zwevezele die terug bult van ambitie. Halfweg de 2e helft, na balverlies op het midden, counterden de bezoekers en overhoeks stond het 0-2. Een dik kwartier voor het einde vrijschop met Thomas Hollebeke, Michiel Vandromme kon er zowaar net niet bij voor de aansluitingstreffer. In de absolute slotfase volgden de 0-3 eindcijfers. Nog redelijk wat werk op de plank voor stamnummer 1255 de komende weken! De focus van vele spelers mag stilaan de volledige 100% worden richting speeldag 1, de plaatsjes zullen straks – eens iedereen fit en terug is – duur staan… …

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, Goddeeris (70′ Soenens), Decostere, Van Belle (46′ De Wulf), Vandendriessche (46′ Couwyzer), Declercq A, Hollebeke, Vandromme, Wallican en Van der Veken (65′ Kerkhof). Doelman Leys viel niet in.

Doelpunten: 31′ Verhelst (0-1), 65′ Verhelst (0-2) en 89′ Vereecke (0-3).

Gele kaarten: 55′ Verhelst (SKVZ).

Strafschoppen: (3-3) Couwyzer (v), Kerkhof (v), Hollebeke (x), Den Baes (x) en Soenens (v).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Paul Gernay.

Volgende wedstrijd: Koekelare – KFCM, zondag 14 augustus om 16u (Beker van West-Vlaanderen).

Beloften spelen op dinsdag 9 augustus om 19u30 thuis tegen Ingelmunster in teken van de MLS-cup.