SC Wielsbeke - KFCM

2 april 2022
Score: 3 - 1

Match Report

Intussen al de maand april en speeldag 27. De programmamaker voorzag de derby bij de buren van SC Wielsbeke, de huidige trotse leider van Eerste Provinciale. Dat de promotie zo goed als zeker is naar nationale, daaraan moet niet worden getwijfeld, zeker door extra rechtstreekse stijgers na de perikelen van Zwevezele en Menen. Maar kampioen spelen is uiteraard altijd des te mooier, op “cadeautjes” hoefden we dus zeker niet te rekenen. Trainer Nigel Smith kon nog steeds niet rekenen op Jan-Thomas Kerkhof (buitenland) en ook Tom Verschueren verdween afgelopen week in de lappenmand. Jeremie Bayunga daarentegen stuurde de hele week zijn kat naar training en verdween zo ook uit de basiself waardoor Flo Decostere en Hierro Verbeke terug aan de aftrap verschenen. Kapitein Jony Den Baes geraakte nog opgelapt, Eduard Baekelandt vierde zijn rentree bij de grootmatch na bijna twee jaar blessureleed. Het streekduel stond onder de voortreffelijke leiding van dhr. Sam Vandenhende.

8′ counter Wielsbeke met een trap van Dejaegere, doelman Julien Van Volcem tikte in hoekschop. ** 19′ Verstrate met een slalom voorbij vier roodbroekjes en trapte in de diepste hoek binnen (1-0) ** 23′ reactie van KFCM met een prima counter via Arthur Declercq, laatstgenoemde met een prima bal op Djordy Tack die in één tijd de bal knap tegen de touwen kegelde (1-1) ** 31′ de trap van Verstraete vanuit de 2e lijn streelde voorzichtig de verste paal ** 37′ Verschelde mocht te gemakkelijk uithalen, doelman Julien Van Volcem dook goed plat ** 45′+1 in plaats van de bal buiten te laten lopen in blessuretijd wilde Kamal Ourane alsnog de bal behouden maar leed balverlies, de voorzet volgde en Dejaegere, die te verrast was, poeierde de bal zowaar nog over ** 54′ op counter van SCW ging Flo Decostere in duel met een voor de gelegenheid zwarthemd, die viel als dood neer in de carré maar zowel ref Vandenhende als assistent Thange stonden er kort bij en lieten doorspelen ** 60′ alweer commotie bij de thuisploeg die nog steeds op het gelijkspel bleef steken ondanks redelijk wat druk… doelman Julien Van Volcem kwam verder uit doel en stopte een thuisspeler foutief aan/op de rechthoek… de gele kaart had voor Wielsbeke rood moeten zijn doch de scheidsrechter oordeelde dat de bezoekende doelman niet de laatste roodbroek was en het dus terecht geel was ** 62′ alweer Wielsbeke, alweer aan de Meulebeekse linkerflank… de voorzet volgde en bij de daaropvolgende poging had doelman Julien Van Volcem alweer een supersave in huis ** 63′ rood-wit bleef moedig strijden maar moest uiteindelijk toch bezwijken, Coopman zorgde voor de nieuwe voorsprong van de leider (2-1) ** 68′ kapitein Jony Den Baes, moet na een eerder verzorging in de 1e helft alsnog de strijd staken met kniepijn ** 82′ Dejaegere met de kans maar Julien Van Volcem bracht opnieuw redding ** 83′ overhoeks besliste Dejaegere de wedstrijd definitief: 3-1.

Oververdiende overwinning voor onze buren van Wielsbeke. Met KFCM hebben we nog vier finales te gaan, nog viermaal alles te geven. Zaterdag alvast met stip te noteren, onze thuismatch tegen WS Lauwe met aansluitend de (uitverkochte) supportersavond! Misschien kunnen onze jongens net dat tikkeltje meer dan?

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes (68′ Dekimpe), De Wulf (84′ Dejonckheere), Decostere, Declercq, Couwyzer (84′ Baekelandt E), Verbeke (66′ Claeys), Ouarane, Tack, Vandromme en Wallican.

Wielsbeke: Vanwalleghem, Depondt, Wysselinck, Maddens, Coopman, Steelant (84′ De Winter), Wullaert (81′ Verstaen), Verstraete, Verschelde (59′ Holvoet), Beeuwsaert en Dejaegere (84′ Bonte).

Doelpunten: 19′ Verstraete (1-0), 23′ Tack (1-1), 63′ Coopman (2-1) en 83′ Dejaegere (3-1).

Gele kaarten: 60′ Van Volcem (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Sam Vandenhende, bijgestaan door dhr. Benny Vanacker en dhr. Joel Tanghe.

 

Volgende wedstrijd: KFCM – WS Lauwe, zaterdag 9 april om 18u.

Lineup

- Yellow Card
2. DEN BAES Jony
-
5. DECOSTERE FLO
8. DECLERCQ Arthur
- Goal
-
11. COUWYZER Matteo
-
16. VANDROMME Michiel
18. WALLICAN Martijn

Subs

- Sub11
23. DEKIMPE MatticeSub
15. BAEKELANDT EduardSub2
- Sub