KFCM - KE Wervik

19 februari 2022
Score: 0 - 2

Match Report

De thuisploeg startte met offensieve intenties.  Vrij snel geraakte Matteo Couwyzer tot in de zestien zonder reëel doelgevaar.  Regen en wind bemoeilijkten het samenspel. Meulebeke kende het meeste balbezit maar het bleef aan beide kanten wachten op doelkansen. Balverlies op links bracht Bara op het halfuur alleen voor doelman Julien Van Volcem maar die bleef attent en onderschepte de bal. Op basis van het weinige doelgevaar een logische 0-0 bij de rust. De tweede helft begon goed. Wervik ging echter door op hun rechterflank en Hillewaere besloot maar net boven het kader. Aan de overkant kopte Michiel Vandromme op corner de bal net onder de dwarslat maar doelman Olievier tikte over. Het middenveld bleef druk bevolkt en kansen creëren was moeilijk. De bezoekers loerden op een beslissende counter. Die kwam er in minuut 74. De pas ingevallen Vandeputte werd perfect aangespeeld zodat hij afgezonderd de bal onder doelman Julien Van Volcem kon schuiven: 0-1. In de slotfase herhaalde Vandeputte gelijkaardig: goed aangespeeld zette hij de hele verdediging letterlijk en figuurlijk in de wind. Hij krulde de bal mooi voorbij de keeper: 0-2, meteen de eindstand. De laatste zege van KFCM dateert van 9 oktober 2021: daarna volgde een schamele 1 op 39. Het scoorde voor het laatst op 4 december.  Aan de aftrap stond een elftal met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar. Ter vergelijking: bij Wervik 28 jaar.

Staf en bestuursleden van KE Wervik kwam zich na de match bijna ‘excuseren’ omwille van de “heel gevleide overwinning” en dat “KFCM meer verdiende”… Maar goed, wat kopen we er mee!? Lang leek een verdiend gelijkspel in de maak maar alweer dreven twee factoren boven… ons enorm scoringsprobleem alsook dat er veel het maar een uur kunnen uithouden… Meer konden/kunnen we niet vragen van onze jongens, ze doen maximaal hun best maar iedereen – spelers, staf, supporters en vrijwilligers – hebben uiterst nood aan een overwinning en een kentering… Laat ons terug alles geven en er alles aan doen, zaterdag wacht in de inhaalmatch thuis tegen Waregem.

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, De Wulf, Verschueren (76′ Verbeke), Declercq, Tack (28′ Bayunga), Couwyzer, Ouarane (80′ Decostere), Vandromme, Kerkhof en Wallican. Doelman Callaert viel niet in.

Wervik: Olievier, Scheldeman, Defevere, Ingels, Vandepitte (85′ Dessein), Hillewaere (63′ Vandeputte), De Gryse, Bara (83′ Derrag), Van Den Bogaerde, Vandamme en Pante. Vandermeiren viel niet in.

Doelpunten: 74′ en 85′ Vandeputte (0-1 en 0-2).

Gele kaarten: 57′ Declercq (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Koen Vanhoutte, bijgestaan door dhr. Jarne Roose en dhr. Gregorie Carpels Cedo.

Volgende wedstrijd: KFCM – Rac Waregem, zaterdag 26 februari om 19u.