RC Lauwe - KFCM

12 februari 2022
Score: 0 - 0

Match Report

Zaterdagavond trokken we voor speeldag 21 naar de ploeg die net boven ons staat in de rangschikking, RC Lauwe. Trainer Nigel Smith kon niet rekenen op de geschorste Gillian De Wulf, voor de rest was iedereen inzetbaar op Thibaut Verbrugghe (die onder het mes moet) en Eduard Baekelandt (maakte vrijdagavond zijn rentree bij de beloften) na. Gezien Jeremie Bayunga niet opdaagde in Lauwe, stond Jan-Thomas Kerkhof terug aan de aftrap, Hierro Verbeke – Mattice Dekimpe en doelman Siebe Vanhouwe begonnen op de bank. De partij stond onder leiding van dhr. Frederik Schacht.

Meulebeke begon sterk aan de partij met een actie en voorzet van Djordy Tack, Jan-Thomas Kerkhof haalde uit, doelman Mervilde bracht nog nipt redding op de doellijn. De bezoekers bleven aandringen maar rond het kwartier was het even opletten geblazen in de rechthoek van Julien Van Volcem, na een geblokte trap ging de rebound naaast. Halfweg de eerste helft terug de roodbroekjes, ditmaal met hoekschop Djordy Tack en de kopbal van Flo Decostere, goalie Mervilde tikte het leder nog net van onder zijn lat in hoekschop. Even later een bedrijvige Arthur Declercq met de bal op JT Kerkhof, die verlegde de bal in de zestien waar het bij de thuisploeg op diens poging alle hens aan dek was om de bal uit doel te houden. Kans na kans volgden, iets wat we niet meer gewoon waren, het gevoel zat goed maar wederom pech… Arthur Declercq met de actie en Djordy Tack devieerde het leder tegen… de lat! Even was er ook appel voor strafschop, maar onze roodbroek bleef overeind in de rechthoek waardoor de ref er geen graten inzag. Het slotwoord in de 1e helft was nog eens voor Racing op hun barslecht en hellend ‘voetbal’veld… op de doelkans tikte Julien Van Volcem over in corner. Onze mannen hadden al veel poer verschoten en moesten wat gas terugnemen in de tweede helft waardoor Lauwe meer kwam opzetten via ondermeer Alessandro Beel (trap dichtbij over) en een pegel van Jan De Winter (via de lat over). Aan de overzijde was de beste kans voor Djordy Tack, maar de zoefde nipt voorlangs. In het slot slikte Tjardo Techel (Lauwe) een dubbele boeking maar in de resterende kleine tien minuten kon Meulebeke zijn numerieke meerderheid niet verzilveren. Er werd uiteindelijk niet gescoord, de eerste clean-sheet voor goalie Julien Van Volcem en zijn verdediging.

Na een ongeziene reeks van elf nederlagen op rij was de ban eindelijk, maar dan ook eindelijk gebroken. We hadden uiteraard liever de drie punten meegepakt naar lokaal Den Beer maar we onthouden het positieve na zaterdag: terug puntengewin, maar vooral het creëren van vele kansen, de nul op het bord achterin en een ploeg die er samen voor knokte, werkte als één team. Op naar de eerste overwinning sinds lang, op naar de netten te doen trillen. Eerstvolgende afspraak: zaterdag om 19u voor eigen publiek!

.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, Decostere (58′ Dekimpe), Verschueren, Declercq, Tack, Couwyzer, Ouarane, Vandromme, Kerkhof (72′ Verbeke) en Wallican. Doelman Vanhouwe viel niet in.

RC Lauwe: Mervilde, Soenens, Naessens (80′ Delcroix), Deman, Beel (76′ Musenge), Coppens, Goetgheluck, Vanaudenaerde, Verhelst (85′ Declercq), Techel en De Winter. Doelman Verstraete viel niet.

Doelpunten: /

Gele kaarten: 29′ Kerkhof, 60′ Wallican (KFCM), 32′ Soenens, 78′ en 80′ Techel (RCL).

Rode kaart: 80′ Techel (RCL, 2x geel).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Frederik Schacht, bijgestaan door dhr. Kris Messely en dhr. Joel Tanghe.

 

Volgende wedstrijd: KFCM – KE Wervik, zaterdag 19 februari om 19u.

Lineup

-
2. DEN BAES Jony
5. DECOSTERE FLO
-
8. DECLERCQ Arthur
-
11. COUWYZER Matteo
-
16. VANDROMME Michiel
17. KERKHOF Jan-ThomasYellow Card
18. WALLICAN MartijnYellow Card

Subs

- Sub17
23. DEKIMPE MatticeSub5
VANHOUWE Siebe