KFCM - KEXC Zedelgem

5 februari 2022
Score: 0 - 2

Elfde nederlaag op rij, ongezien en niet te verklaren. Waar vorige speeldag, op Oostnieuwkerke, er weinig of geen inzet/wilskracht te bespeuren was, was die er gelukkig wel gisterenavond op Ter Borcht voor eigen, weinig, publiek. Meulebeke stond op ‘zijn sterkst’ – op de langdurige geblesseerden na – en had de volledige eerste helft alles onder controle. Het was de betere ploeg, voetballend en met enkele mooie combinaties en aanvallen, enkele halve pogingen via Jeremie Bayunga, Kamal Ouarane en Arthur Declercq was slechts het grootste gevaar. Zedelgem trapte alles in het wilde vooruit of buiten, deed geen enkele poging om te voetballen en doelman Julien Van Volcem had geen werk. Tot plots een hoekschop in blessuretijd van de eerste helft, overal klonk dezelfde gedachte: ‘moet eens goed kijken, het zal prijs zijn’. En jawel, de corner geraakte nog weg maar op de rebound wist Messina zowaar te scoren bij de 1e bezoekende poging op doel: 0-1, meteen de ruststand. Vol goede moed en courage kwamen onze roodbroekjes terug uit de kleedkamers maar 20 seconden, een domme fout achterin en een vrijschop later stond het meteen 0-2… Rood-wit probeerde tevergeefs de bakens te verzetten, ging op zoek naar dat doelpuntje maar tot echt groot doelgevaar kwam het nooit, al verdiende de pegel van Arthur Declercq veel meer. Verliezen doen we samen, dus moeten we ook samen doorheen deze zeer moeilijke periode. Een vuist maken, wederom, kopjes omhoog. Voor de zoveelste keer, andere opties zijn er niet.

KFCM: Van Volcem, Den Baes, De Wulf, Decostere (60′ Kerkhof), Verschueren, Declercq, Bayunga, Couwyzer, Ouarane, Vandromme en Wallican (75′ Tack). Vanhalewyn en doelman Vanhouwe vielen niet in.

Zedelgem: Vanhee, Maes, Dudal, Demeyere, Cornillie (81′ Cleophas), Cornelis (90′ Nollet), Constandt, Vanthournout, Blomme, Messina en Cappelle (72′ Hinderickx). Doelman Maréchal viel niet in.

Doelpunten: 45′+1 (0-1) Messina en 46′ Cornelis (0-2).

Gele kaarten: 19′ Den Baes, 58′ Bayunga, 64′ T2 Mollij, 80′ en 88′ De Wulf (KFCM) en 65′ Cornelis (Zedelgem).

Rode kaart: 88′ De Wulf (KFCM, 2x geel).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Luc Bulckaert, bijgestaan door dhr. Jurgen Munghen en dhr. Kurt Deblauwe.

Volgende wedstrijd: RC Lauwe – KFCM, zaterdag 12 februari om 18u30.