SV Diksmuide - KFCM

18 december 2021
Score: 2 - 0

Match Report

Eerste wedstrijd van de terugronde, laatste wedstrijd van 2021: de trip naar Diksmuide. Marijn Vandewalle en Jony Den Baes (terug na lange blessure) vervoegden de selectie en begonnen op de bank, Hierro Verbeke en Nathan Vanhalewyn waren er op speeldag 16 niet bij. De elf aan de aftrap waren de spelers die ook begonnen bij de wedstrijd op Sparta Heestert. De partij stond onder leiding van (recent) nieuwkomer in Eerste Provinciale, dhr. Rien Hillewaere.

Na 8′ was er de actie en poging van Jeremie Bayunga, tot groot gevaar kwam het niet. Aan de overzijde besloot Dante Blanckaert nipt voorlangs na een voorzet van op links. Op het kwartier viel de 1-0 letterlijk en figuurlijk uit de lucht, na een stilstaande fase achterin bij Meulebeke waar de lange bal getrapt werd, keerde het leder even snel terug. Op het middenveld tikte men de bal in één tijd knap door zodat Luca Baekelandt alleen op doel af kon, goalie Julien Van Volcem had er geen verhaal tegen en het stond zowaar 1-0. Meulebeke liet het hoofd niet hangen en reageerde via een prima actie en bal van kapitein Martijn Wallican, Matteo Couwyzer kon aan de zestien draaien & trappen, de bal wederom net voorlangs. Minuten later terug KFCM, appel voor handspel door Diksmuide in de rechthoek verdween letterlijk in de mist, de daaropvolgende trap van Arthur Declercq centraal op doel vloog over maar werd daarbij foutief aangetikt. De vrijschop centraal op doel van Matteo Couwyzer was te slap. In het slot van de 1e helft nog eens de Boterjongens, doelman Julien Van Volcem redde knap, de rebound van Bangoura duurde te lang en het was uiteindelijk Gillan De Wulf die volledig ‘opkuiste’. Rust: 1-0, terwijl een 0-0 of 1-1 correcter was geweest – zei men ook bij KSVD bij de koffie…

Opnieuw een prima start van onze roodbroekjes in die 2e helft, KFCM leek de forcing te voeren maar echt (doel) gevaar leverde het helaas niet op. Het slikte zowaar terug een tegendoelpunt op een zeldzame counter rond minuut 70… in een duel ging een thuisspeler neer terwijl Flo Decostere er ongelukkig tegenaan liep, ref Hillewaere aarzelde enkele seconden en wees vervolgens toch naar de stip. Kenneth Cardon zette de elfmeter om: 2-0. Rood-wit probeerde nog het tij te doen keren maar tevergeefs. Er werd opnieuw niet gescoord en dan is het uiteraard moeilijk om punten te pakken. Met de winterstop kan iedereen hopelijk de batterijen terug 100% opladen en zijn alle blessures grotendeels genezen, we zullen iedereen nodig hebben om na Nieuwjaar serieus uit onze pijp te komen en de puntjes op de i te zetten. Genieten nu van periode zonder trainingen en wedstrijden en dan straks volle gas! Forza KFCM!

.

KFCM: Van Volcem, De Wulf, Decostere, Verschueren, Declercq, Bayunga, Tack (57′ Vandewalle), Couwyzer, Ouarane (72′ Den Baes), Vandromme en Wallican. Claeys en doelman Callaert vielen niet in.

Diksmuide: Decorte, Philips, Baekelandt, Kirilov, Deschuyter, Santens (62′ Avoki), Blanckaert (75′ Vandergunst), Bangoura (56′ Decock), Butsraen, Vandenbussche en Cardon. Doelman Depoorter viel niet in.

Doelpunten: 16′ Baekelandt (1-0) en 70′ Cardon (2-0, pen).

Gele kaarten: 67′ Vandenbussche, 77′ Baekelandt (SVD), 70′ Decostere en 78′ Wallican (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Rien Hillewaere, bijgestaan door dhr. Luis Rau en dhr. Guy De Visch.

 

Volgende wedstrijd: KFCM – Rac Waregem, zaterdag 15 januari om 19u (aanvangsuur onder voorbehoud).

Lineup

1. VAN VOLCEM Julien
4. DE WULF Gillian
5. DECOSTERE FLOYellow Card
6. VERSCHUEREN Tom
7. BAYUNGA Jeremie
8. DECLERCQ Arthur
10. TACK Djordy
11. COUWYZER Matteo
13. OUARANE Kamal
16. VANDROMME Michiel
18. WALLICAN MartijnYellow Card

Subs

2. DEN BAES JonySub13
9. VANDEWALLE MarijnSub10
19. CLAEYS Seppe
22. CALLAERT Anton