WS Lauwe - KFCM

28 november 2021
Score: 6 - 0

Match Report

Zondag 28 november, speeldag 13 met de verplaatsing naar WS Lauwe, een ploeg met gelijk aantal punten als Meulebeke maar wel een ploeg die duidelijk onder hun waarde staat als we de namen op het wedstrijdblad bekijken. Trainer Nigel Smith kon enkele spelers recupereren in vergelijking met vorige week maar moest het nog steeds doen zonder vaste pionnen zoals Jony Den Baes, Thibaut Verbrugghe en Jan-Thomas Kerkhof. De partij op het doorzopen veld van White Star was in handen van dhr. Hein Demeyer.

Meulebeke begon goed en snedig aan de partij, de eerste kans was dan ook voor rood-wit via Matteo Couwyzer die in twee tijden een actie opzette, zijn daaropvolgende prima trap verdween via een verdediger net naast de paal in hoekschop. Rond het kwartier zat Kamal Ouarane er goed tussen en pakte van ver uit met een loeier, de bal ketste via de doellat over. Rood-wit kende dus alweer de brute pech, het mocht wederom niet zijn. Aan de overzijde reageerde Lauwe met het onderscheppen van een slecht getrapte vrijschop, Lecour trok richting doel maar doelman Julien Van Volcem dook goed plat. Halfweg de eerste helft alweer KFC Meulebeke, met drie doelpogingen in evenveel seconden in de rechthoek van White Star: Matteo Couwyzer met een lage schuiver rechtsonder die doelman Degrande prima redde, Hierro Verbeke met de rebound half op doel en uiteindelijk Jeremie Bayunga die zowaar de paal trof, man man, balen. Aan de overzijde de reactie met, jawel, Lecour… ook die devieerde het doelhout om dan goalie Julien Van Volcem te zien uitpakken met dot van een redding in de korte hoek.  Het was echter uitstel want even voor het halfuur volgende de voorzet op rechts en Lecour kopte helemaal vrijstaand centraal voor doel droog binnen: 1-0… en de kopjes meteen naar beneden. De doodsteek volgde reeds voor de rust toen Lecour zijn 2e van de middag optekende… Rood-wit kwam met verse moed en verse truitjes de kleedkamers uit maar werd meteen KO geslagen toen na luttele seconden Bonte uitpakte met een pareltje: 3-0. De rest van de tweede helft was overbodig en nog enkel voor de statistieken. Een overdreven zware pijnlijke 6-0 werd de eindstand.

Alweer een zware nederlaag die niemand van de ploeg en staf verdient. Iedereen doet het maximale maar we zitten in de hoek waar de klappen vallen. Wat de reden is? Geen flauw idee, voetbal zeker!? Of misschien het feit dat we net altijd een tegenstander treffen die onder hun waarde staat en die telkens wel de nodige spelers net recupereren…? Tel daarbij nog eens een grote dosis pech en tegenslag, en dan is het rekensommetje snel gemaakt. Komende zaterdag staat een belangrijke wedstrijd op de kalender, dan ontvangen we SC Zonnebeke. Maar dit is allicht ook hun opinie. We moeten onze rug rechten, de vuisten ballen -hoe moeilijk het ook mag klinken ‘the day after’-. Komende zaterdag.

.

KFCM: Van Volcem, De Wulf, Decostere (72′ Verschueren), Bayunga, Declercq, Verbeke (65′ Claeys), Tack, Couwyzer, Ouarane, Vandromme en Wallican. Vanhalewyn en doelman Callaert vielen niet in.

WS Lauwe: Degrande, Leyder, Vanneste, Vancraeyveldt, Tajedinne, Lecour (70′ Desloovere), Bostyn, Bonte, Allijns (29′ Ternest), Honoré en Vancompernolle (46′ Casier). Doelman Lavaert viel niet in.

Doelpunten: 27′ en 39′ Lecour (1-0 en 2-0), 46′ Bonte (3-0), 65′ Lecour (4-0), 75′ Ternest (5-0) en 90′ Tajedinne (6-0).

Gele kaarten: 69′ Casier (WSL).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Hein Demeyer, bijgestaan door dhr. Frank Vandenborre en dhr. Sven Latruwe.

 

Volgende wedstrijd: KFCM – SC Zonnebeke, zaterdag 4 december om 18u.

Lineup

1. VAN VOLCEM Julien
4. DE WULF Gillian
5. DECOSTERE FLO
7. BAYUNGA Jeremie
8. DECLERCQ Arthur
10. TACK Djordy
11. VERBEKE Hierro
11. COUWYZER Matteo
13. OUARANE Kamal
16. VANDROMME Michiel
18. WALLICAN Martijn

Subs

5. VANHALEWYN Nathan
6. VERSCHUEREN TomSub5
19. CLAEYS SeppeSub11
22. CALLAERT Anton