Blankenberge - KFCM

31 oktober 2021
Score: 4 - 0

Match Report

Na een weekje broodnodige en deugddoende rust, stond speeldag 9 op het programma, dit met de verplaatsing naar Blankenberge. De verwachtingen waren enigszins hoog op zondag 31 oktober want ook Blankenberge bracht nog niet hetgeen men dacht in deze (bizarre) competitie, ze hadden drie knikkers minder dan onze jongens. Trainer Nigel Smith moest Gillian Dewulf geschorst missen waardoor Mattice Dekimpe meteen vanuit de B-kern aan de aftrap verscheen, een mooi voorbeeld dat iedereen zijn kansen krijgt mits doorzetting en werkkracht… Jan-Thomas Kerkhof en Alexander Anne trainden opnieuw mee maar geraakten nog niet speelklaar. De partij aan de regenachtige en winderige kust stond onder leiding van dhr. Ayoub Haidar.

Het wedstrijdverslag dan kunnen we eigenlijk kort samenvatten in de vier doelpunten, op de begin -en eindfase na. De weersomstandigheden waren al niet gunstig voor uw dienaar om alles te noteren, en evenzeer het wedstrijdverloop. Niet dat dit een excuus mag zijn en we ons er vlug van af willen maken na het zware verlies op Blankenberge. De thuisploeg legde de match snel in een definitieve plooi en héél veel noemenswaardige feiten waren er niet… De partij begon snedig op een nochtans barslecht ‘voetbal’veld en bij de counter van KSCB had doelman Julien Van Volcem een goeie redding in huis. Tellen later reageerde KFCM met een vrijschop van Matteo Couwyzer, goalie Justin Verlinden tikte over in hoekschop. Op minuut negen was het wel prijs, de bal geraakte niet weg waarop Giovanni Longueville, wie anders, vrijgeleide kreeg: tot tweemaal toe verleggen om vervolgens mooi in doel te besluiten: 1-0! De bezoekende aanhang hoopte dat onze roodbroekjes hiermee zouden wakker worden… 120 seconden later stond het echter zowaar 2-0… achterin liep men achter de feiten aan en veel te simpel kon Gio Longueville opnieuw scoren… De moed zakte beetje per beetje weg… Rood-wit kon hiertegenover nauwelijks iets brengen en nog voor de rust was de match definitief gespeeld: na voorzet op links was het nu broer Gianni Longueville die het pad geëffend zag: 3-0. In een overbodige tweede helft moest KFCM de kelk tot op de bodem ledigen en slikte het nog een vierde tegendoelpunt, aan de 2e paal stonden drie thuisspelers klaar om te scoren maar het was laatstgenoemde die alweer de netten deed trillen. In de slotfase werd het mes nog wat dieper geduwd toen Michiel Vandromme de rode kaart kreeg na een fout op een doorgebroken thuisspeler, een ietwat meer ervaren ref had, mijn inziens bij het aanvoelen van de match, hier een ander kleurtje getrokken. Maar soit, de reglementen zijn wat ze zijn en dus Meulebeke de laatste minuten met 10. Een volledige regenboog enkele minuten na affluiten overheen het Bloso-centrum bracht nog enig kleur in deze grauwe sombere zondagnamiddag…

Jammer voor de talrijk meegereisde supporters die betaalden voor de trip naar Blankenberge en 8€ inkom, jammer voor de georganiseerde busreis die zo in mineur verliep, jammer voor de vele inspanningen & werk van onze staf, jammer voor onze roodbroekjes die opnieuw hun drive niet vonden zoals voor de match op Wervik. De ontgoocheling groot. Kortom een verplaatsing om snel te vergeten om één belangrijk gegeven na: de nodige lessen trekken! Doen wat gevraagd is maar ook fit & vol “goeste” aan de aftrap verschijnen, door het vuur willen gaan voor elkaar en met het mes tussen de tanden op de grasmat verschijnen. Zoniet moeten we aan geen enkele wedstrijd beginnen in Eerste Provinciale…

Op naar volgende week, op naar volgende speeldag. Daar wacht opnieuw een zware tegenstander: SK Roeselare Daisel die met volle ambitie om te promoveren begon aan de competitie en ondanks trainerswissels nog steeds ontgoocheld met 14 op 27. Supporters, hopelijk mogen we jullie terug talrijk verwelkomen in ons eigen Dr. Leo Abeele Stadion!

.

KFCM: Van Volcem, Dekimpe, Verschueren, Bayunga, Declercq, Tack (61′ Claeys), Couwyzer, Verbrugghe (54′ Vandewalle), Ouarane (27′ Decostere), Vandromme en Wallican. Doelman Callaert viel niet in.

Blankenberge: Verlinden, Flederick, Longueville Gianni, Boone (77′ Claeyssens), Lingier, Stroo (69′ Csepregi), Lycke, Longueville Giovanni, Verscheure, Destaercke en Van Moeffaert. Maertens viel niet in.

Doelpunten: 9′ en 11′ Longueville Giovanni, 36′ en 82′ Longueville Gianni (3-0 en 4-0).

Gele kaarten: 43′ Longueville Giovanni (KSCB).

Rode kaart: 88′ Vandromme (direct) (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier

Scheidsrechters: dhr. Ayoub Haidar, bijgestaan door dhr. Frank Vandenborre en dhr. Milan Vanduyfhuys.

 

Volgende wedstrijd: KFCM – SK Roeselare Daisel, zaterdag 6 november om 19u.

Lineup

1. VAN VOLCEM Julien
6. VERSCHUEREN Tom
7. BAYUNGA Jeremie
8. DECLERCQ Arthur
10. TACK Djordy
11. COUWYZER Matteo
13. OUARANE Kamal
14. VERBRUGGHE Thibaut
15. DEKIMPE Mattice
16. VANDROMME MichielRed Card
18. WALLICAN Martijn

Subs

5. DECOSTERE FLOSub13
9. VANDEWALLE MarijnSub14
19. CLAEYS SeppeSub10
22. CALLAERT Anton