KFCM - RC Lauwe

9 oktober 2021
Score: 2 - 1

Match Report

Intussen reeds toe aan speeldag 6, de thuiswedstrijd -eens op het normale tijdstip op zaterdag om 19u- tegen RC Lauwe. Rood-wit had zich na de nul op zes flink herpakt met drie opeenvolgende zeges, ook een overwinning tegen Racing was de betrachting om ‘zonder al te veel zorgen’ de duels met kleppers à la Wervik, Blankenberge, Wielsbeke, Roeselare/Daisel… aan te vatten. Trainer Nigel Smith moet het nog steeds stellen zonder kapitein Jony Den Baes, ook Alexander Anne, Eduard Baekelandt en Maxime Verfaillie bleven in de lappenmand. Jeremie Bayunga verscheen terug aan de aftrap en Marijn Vandewalle was na drie speeldagen terug in de selectie en begon op de bank. De partij stond onder de goeie leiding van dhr. Nico Roose.

Flauwe eerste helft van onze roodbroeken waarin weinig te beleven viel, het leek erop dat de overwinningsroes met de negen op negen parten speelde in de hoofdjes, iets waar vooraf werd voor gewaarschuwd… Na zes minuten werd een poging van de thuisploeg weggewerkt aan de 1e paal, de rebound van Thibaut Verbrugghe zoefde heel hoog over. Erna kabbelde het spel verder op de nochtans prima grasmat van het Dr. Leo Abeele Stadion, er viel weinig te noteren tot even voor het halfuur toen het ‘noodlot’ tweemaal toesloeg in 5′ tijd… bij een sprint op een Meulebeekse counter, zeeg Jan-Thomas Kerkhof neer en al snel was duidelijk dat hij niet verder kon. Terwijl er ontfermd werd over zijn blessure, miskeek goalie Julien Van Volcem zich en aan de 2e paal profiteerde Gedeon Musenge Kinkela: 0-1. De ingevallen Marijn Vandewalle reageerde op slag van rust met een kopbal voorlangs en doelman Julien Van Volcem behoedde Meulebeke van een 0-2 achterstand, hij pakte uit met een prima reflex op een poging van dichtbij via Olivier Coppens. Rust: 0-1.

Het trainersduo Nigel Smith – Steve Mollij greep tijdens de rust in en na de pauze verscheen een ‘ander rood-wit’ aan de aftrap, het resulteerde in enkele mooie aanvallen en doelpogingen. Bij de bezoekers was het pompen, rood-wit voelde dat er meer in zat en voerde de forcing. Even voor het uur viel dan toch de verdiende gelijkmaker: Gillian De Wulf zette door op rechts, zette voor en Marijn Vandewalle met de knappe volley: 1-1! Euforie op en naast het veld. De Meulebeekse troepen bleven drukken, ondermeer een knal van Djordy Tack verdiende meer. Het was wachten tot minuut 71 voor de ‘verlossing’… na een actie poeierde Jeremie Bayunga het leder op doel, doelman Jordy Mervilde met de save maar tegen de rebound van Marijn Vandewalle had ie geen schijn van kans: 2-1 en Ter Borcht in extase. Meulebeke hield alles onder controle, toch werd het nog spannend toen rood-wit een klein kwartier voor tijd met 10 viel, Gillian De Wulf ging te enthousiast in duel en kreeg de, terechte, rode kaart. De bezoeker schreeuwde moord en brand maar bleef op het veld en speelde gewoon verder. Het was alle hens aan dek, maar KFCM overleefde, zelfs de zes (!) extra speelminuten.

12 op 12: wat een reeks en dit op het hoogste provinciale niveau, top gasten! Het resulteert in een gedeelde tweede plaats, genieten! Uiteraard beseffen we maar al te goed dat het een momentopname is, we mogen echter trots zijn op de geleverde prestaties. Zware kleppers passeren straks in oktober & november de revue… we kunnen deze wedstrijden straks aanvangen ‘zonder al te veel druk’. Blessures blijven ons parten spelen nu ook Jan-Thomas Kerkhof allicht voor een tijdje out is, schorsingen komen er eveneens aan. Daarom zal iedereen wekelijks paraat moeten zijn om ten strijde te trekken! Maar, alweer, nog eventjes genieten eerst…

.

KFCM: Van Volcem, De Wulf, Bayunga, Declercq, Tack (85′ Decostere), Couwyzer (86′ Verschueren), Verbrugghe, Ouarane, Vandromme, Kerkhof (29′ Vandewalle) en Wallican. Doelman Vanhouwe viel niet in.

RC Lauwe: Mervilde, Naessens, Deman (68′ Taillieu), Callewaert, Goetgheluck (82′ Beel), Vanaudenaerde (35′ Coppens), Verhelst, Musenge, Techel, Delcroix en De Winter. Doelman Verstraete viel niet in.

Doelpunten: 28′ Musenge (0-1), 57′ en 71′ Vandewalle (1-1 en 2-1).

Gele kaarten: 19′ Ouarane, 85′ Declercq (KFCM) en 81′ Verhelst (RCL).

Rode kaart: 78′ De Wulf (direct, KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Nico Roose, bijgestaan door dhr. Harry Vandewiele en dhr. Christophe Dhondt.

 

Volgende wedstrijd: KE Wervik – KFCM, zaterdag 16 oktober om 18u.

Lineup

1. VAN VOLCEM Julien
4. DE WULF GillianRed Card
7. BAYUNGA Jeremie
8. DECLERCQ ArthurYellow Card
10. TACK Djordy
11. COUWYZER Matteo
13. OUARANE Kamal
14. VERBRUGGHE Thibaut
16. VANDROMME Michiel
17. KERKHOF Jan-Thomas
18. WALLICAN Martijn

Subs

5. DECOSTERE FLOSub11
6. VERSCHUEREN TomSub10
9. VANDEWALLE MarijnGoalGoalSub17
22. VANHOUWE Siebe