KEXC Zedelgem - KFCM

3 oktober 2021
Score: 1 - 2

Match Report

Na een 0 op 6 volgde voor onze roodbroekjes een deugddoende en welgekomen 6 op 6, na een sterkte prestatie op Boezinge en een mindere match op eigen veld tegen Oostnieuwkerke. Met Zedelgem op de plank wachtte ons, zoals het verleden ons leerde, geen evidente uitwedstrijd, alsook had men reeds een knappe 9 op 12. Op speeldag 5 kon trainer Nigel Smith geen beroep doen op zijn kapitein Jony Den Baes, die allicht eventjes out zal zijn met een knieletsel, de kapiteinsband werd overgenomen door Meulebekenaar Martijn Wallican. Tom Verschueren verscheen voor het eerst aan de aftrap, ten koste van Flo Decostere, en Djordy Tack begon alsnog aan de wedstrijd gezien Jeremie Bayunga pas opdaagde omstreeks 15u15 in Zedelgem… De wedstrijd was in prima handen van dhr. Kevin De Grande.

3′ corner Zedelgem geraakt niet weg, de trap vanuit de 2e lijn van Demeyere wijkt af op een thuisspeler en het leder vliegt in binnenkant zijnet in doel: 1-0, beginnen met een achterstand dus ** 4′ Cornillie wandelt centraal door richting doel, zijn trap gaat nipt voorlangs ** 7′ Djordy kan op rechts alleen uitbreken, aan de goeie voorzet kan Jan-Thomas maar half, doelman Vanhee pakt in twee tijden ** 10′ het fel openingsbegin luwt en er valt nog weinig te beleven, Zedelgem telkens met de lange bal vooruit ** 23′ actie op rechts tussen Djordy en Kamal, laatstgenoemde zet voor en Matteo knalt ter hoogte van de 2e paal prachtig binnen: 1-1 ** 25′ actie Djordy aan de zestien, de trap net over ** 28′ Cornillie in de Meulebeekse rechthoek, Julien brengt redding en werkt in hoekschop ** 45′ rust 1-1.

47′ Gillian met een goeie bal op links, Jan-Thomas breekt door en ter hoogte van de achterlijn knalt hij iets te enthousiast in het zijnet ** 48′ ditmaal Gillian met de bal op Jeremy, die zet voor en in de inlopende Jan-Thomas besluit net naast ** 60′ vrijschop Cornillie vliegt voorbij iedereen in de rechthoek en gaat net naast de verste paal buiten ** 70′ actie Kamal op rechts waarna hij naar binnen komt en trapt, doelman Vanhee pakt ** 71′ actie Jeremie tot aan de achterlijn, haalt tot 2x uit maar telkens wel iemand van Zedelgem ertussen, uiteindelijk  trapt Djordy voor een quasi open doel over ** 78′ dan toch de verdiene voorsprong… Jan-Thomas stuurt Djordy het straatje in waarna laatstgenoemde oog in oog met goalie Vanhee het leder in doel trapt: 1-2! ** 83′ voorzet thuisploeg voorbij iedereen tot aan 2e paal bij Hinderickx die naast werkt ** 90′ een spannende slotfase volgt nog met tweetal vrije trappen Zedelgem maar KFCM geeft geen krimp, einde: 1-2!

Verdiende zege van onze mannen en zo pakt men, tot velen hun verbazing, een uiterst knappe negen op negen! We schuiven zo op naar plaats zes, we zijn mee met de bende en zo vermijden we extra druk en stress, het is minder ‘van moeten’. Niettemin smaakt het naar meer en waarom niet komende zaterdag voor eigen publiek? Dan ontvangen we RC Lauwe, voor velen een haalbare kaart maar niettemin bracht scouting ons andere wijsheden, men won zelfs afgelopen weekend van Racing Waregem… Men is dus gewaarschuwd! Hard werken deze week en hopelijk terug de vruchten plukken zaterdagavond…

.

KFCM: Van Volcem, De Wulf, Verschueren, Declercq, Tack (81′ Decostere), Couwyzer (85′ Claeys), Verbrugghe (46′ Bayunga), Ouarane, Vandromme, Kerkhof en Wallican. Doelman Vanhouwe viel niet in.

Zedelgem: Vanhee, Maes (72′ Bouckaert), Dudal, Nollet (80′ Van Roye), Demeyere, Cornillie, Vanthournout, Constandt, Hinderickx, Messina en Samyn. Chilingaryan en doelman Maréchal.

Doelpunten: 3′ Demeyere (1-0), 23′ Couwyzer (1-1) en 78′ Tack (1-2).

Gele kaarten: /

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Kevin De Grande, bijgestaan door dhr. Olivier Gilis en dhr. Dirk Verbeke.

 

Volgende wedstrijd: KFCM – RC Lauwe, zaterdag 9 oktober om 19u.

Lineup

1. VAN VOLCEM Julien
4. DE WULF Gillian
6. VERSCHUEREN Tom
8. DECLERCQ Arthur
10. TACK DjordyGoal
11. COUWYZER MatteoGoal
13. OUARANE Kamal
14. VERBRUGGHE Thibaut
16. VANDROMME Michiel
17. KERKHOF Jan-Thomas
18. WALLICAN Martijn

Subs

5. DECOSTERE FLOSub11
7. BAYUNGA JeremieSub14
19. CLAEYS SeppeSub10
22. VANHOUWE Siebe