18 januari 2020
Score: 7 - 0

Match Report

Intussen stond reeds speeldag 19 op de agenda, de thuismatch tegen SK Eernegem. Trainer Nigel Smith kon terug rekenen op de diensten van Dylan Vens, terug na schorsing, maar miste nu Gaethan Lannoo (blessure) en Jony Den Baes (trouw). Hierdoor verscheen Joren Van Poucke terug aan de aftrap, net als Simon Vanmarcke. De partij stond onder de deskundige leiding van dhr. Jens Fermaut.

De partij kon niet beter beginnen want na 3′ stond de 1-0 al op het bord: Martijn Wallican zette voor van op de achterlijn en Dylan Vens tikte in één tijd binnen in de verste hoek. De toon was gegeven en nauwelijks 6 minuten later werd het 2-0, na actie en voorzet Dylan Vens besloot de alleenstaande Djordy Tack aan de 2e paal het leder in doel! Op het kwartier was de terugspeelbal van Martijn Wallican niet zuiver, Landry Kikoto lag op de loer maar trapte voorlangs. Minuten later opnieuw de bezoekers met geharrewar net voor de doellijn, uiteindelijk pakte Daan Ronse klemvast. Iets voor het halfuur bleef een corner van Michiel Vandromme hangen in de zestien… het was Jari Bourgeois die in de diepste hoek afwerkte (3-0). Aan de overzijde reageerden de kanaries via Bram De Rop, zijn prima lage schuiver werd knap door de Meulebeekse goalie in corner getikt. De rust kwam stilaan in zicht maar niet zonder de match in een definitieve plooi te leggen: Djordy Tack recupereerde een “verloren bal” & werkte af (4-0) en na een fraaie individuele actie van Jari Bourgeois verdween de bal via binnenkant paal in doel: 5-0. Wat een knotsgekke 1e helft, de frustraties bij Eernegem liepen hoog op. In het Meulebeekse kamp enkel en alleen euforie.

De 2e helft was duidelijk overbodig maar niet zonder de score verder aan te dikken. Een monsterscore leek in de maak toen Jari Bourgeois de verdediging in de wind zette en zijn kans mooi afwerkte: 6-0… KFCM liet echter het gaspedaal nadien wat los, het resulteerde in wat dreiging door Eernegem: Thomas Salens met een prima kopbal, Daan Ronse pakte uit met een parade en tikte in hoekschop. Iets voor het uur Arthur Declercq met een knal, de bal ketste via de lat over! Uiteindelijk viel er nog één goal toen de ingevallen Seppe Claeys het leder over de doellijn devieerde… op aangeven van assistent Milan Vanduyfhuys werd het doelpunt goedgekeurd: 7-0! Het laatste wapenfeit van de match was voor SKE op de counter, Freddy Nzumba Kikoto knalde net over.

Gemakkelijke zege in een wedstrijd die nooit geen wedstrijd was. Eernegem keek machteloos toe hoe een superieur rood-wit het laken naar zich toe trok. Volgende wacht ons de verplaatsing naar De Haan!

.

KFCM: Ronse, Van Poucke W, Van Poucke J (70′ Verbrugghe), Verschueren, Declercq, Tack, Bourgeois, Vanmarcke, Vandromme, Vens (65′ Claeys) en Wallican (60′ Cardoen). Doelman Anckaert viel niet in.

Eernegem: Vergracht, Denolf, ‘T Kint, Dereere (62′ Koten), De Rop, Goncalves (73′ Ouajib), Kikoto, Denolf, Vandekerckhove (71′ Nzumba), Borguet en Salens. Doelman Victoor viel niet in.

Doelpunten: 3′ Vens (1-0), 9′ Tack (2-0), 27′ Bourgeois (3-0), 36′ Tack (4-0), 42′ en 51′ Bourgeois (5-0 en 6-0) en 76′ Claeys (7-0).

Gele kaarten: 7′ Declercq (KFCM) en 21′ Vandekerckhove (SKE).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Jens Fermaut, bijgestaan door dhr. Sven Latruwe en dhr. Milan Vanduyfhuys.

Volgende wedstrijd: De Haan – KFCM, zondag 26 januari om 15u.