KFCM - FC Lichtervelde

4 januari 2020
Score: 0 - 0

Trainer Nigel Smith kon terug enkele spelers recupereren na de winterstop, anderen waren nog niet (helemaal) fit. Voor de 1e wedstrijd van 2020 stond het streekduel met Lichtervelde op de kalender. De partij stond onder leiding van dhr. Nico Roose.

De studieronde duurde ditmaal wel heel lang, pas halverwege de 1e helft duwde Meulebeke een tweetal keer door. Na voorzet Djordy Tack kon Jari Bourgeois er net niet bij en even later brak laatstgenoemde centraal door maar Lichtervelde werkte weg. Tien minuten voor de rust een misverstand achterin bij de bezoekers… Dylan Vens, niet in buitenspel, talmde te lang toen het doel leeg was en uiteindelijk leverde het slechts een hoekschop op. Na de pauze meteen FCL, vanuit randje buitenspel, maar eens oog in oog met doelman Daan Ronse kwam de Meulebeekse goalie goed uit en werd tellen later bijgestaan door zijn verdediging. Minuten later voorzet Wout Van Poucke… het was Dylan Vens die goed uithaalde maar de bal vloog net naast. Op het uur kon Jari Bourgeois alleen richting doel maar werd afgefloten voor ‘aanvallende fout’… de ref had zijn avondje in het willekeurig fluiten. Het laatste noemenswaardige feit was in minuut 63… na bal van Arthur Declercq was het opnieuw de Meulebeekse topschutter die naar doel trok maar het leder stuiterde te ver van zijn voet. Het bleef uiteindelijk 0-0.

Flauwe eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, een partij die geen winnaar verdiende. Het belangrijkste van de avond was dan ook dat we de nul hebben gehouden. Volgende week moet het (een pak) beter, dan trekken we naar Tielt voor dé derby!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Van Poucke W, Verschueren, Declercq, Tack (84′ Claeys), Bourgeois, Vanmarcke, Vandromme, Vens (80′ Cardoen) en Wallican. Lannoo en doelman Anckaert vielen niet in.

Lichtervelde: Caes, Cortvriendt, Samyn, Devoldere, Van Maele, Haesaert, Willaert, Dhulster, Decock, Pauwels (72′ Janclaes) en Maesen (83′ Coussée). Doelman Thorrez viel niet in.

Doelpunten: /

Gele kaarten: 80′ Vens (KFCM) en 42′ Decock (FCL).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Nico Roose, bijgestaan door dhr. Franky Deprez en dhr. Guy Soens.

Volgende wedstrijd: VV Tielt – KFCM, zaterdag 11 januari om 18u30.