KFCM - Merkem Sp.

29 november 2019
Score: 8 - 1

Na de 0-5 zege op Kanegem moest rood-wit op zoek naar bevestiging op eigen veld tegen de rode lantaarn Merkem die te kampen had met maar liefst 4 geschorste spelers. Het duo Nico George – Romain Haghedooren hadden de sportieve leiding als ad-interims en kozen quasi voor dezelfde elf als de week ervoor. Simon Vanmarcke was geschorst en werd vervangen door Jony Den Baes, Daan Ronse & Brian Depondt geraakten niet speelklaar. De partij stond onder leiding van dhr. Simon Vynckier.

KFCM begon stevig aan de wedstrijd en na 10 minuten stond het reeds 1-0, Djordy Tack snel op rechts en vervolgens de voorzet, Jari Bourgeois trapte keihard binnen. Minuten later Martijn Wallican op rechts door, eens voor de doelman besloot hij op goalie Jens Van Damme. Even later opnieuw Martijn Wallican, hij verlegde het leder en zag uiteindelijk opnieuw zijn bal in corner vliegen. Bijna halfweg de 1e helft verdubbelde KFCM de score, de 2e bal was voor Jari Bourgeois die laag in de linkerbenedenhoek besloot: 2-0! Op minuut 25 een actie van Arthur Declercq, Jari Bourgeois kon de bal binnen houden en afleggen tot bij Dylan Vens, die knalde in één tijd hoog over, de bal nog steeds spoorloos. Meulebeke liet Merkem meer en meer in de match komen en even over het halfuur was het prijs: na balverlies tikte Joren Van Poucke een bezoeker aan in de zestien en ref Vynckier kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Doelman Sander Anckaert pakte fraai de elfmeter van Deceuninck maar was kansloos op diens rebound: 2-1. Gelukkig viel voor de rust nog de 3-1, Martijn Wallican tikte binnen na voorzet van op de achterlijn. Rust: 3-1.

Ook na de pauze bleef Meulebeke overtuigend de betere ploeg… na actie en trap Dylan Vens werkte de doelman in corner. Op prima voorzet Jari Bourgeois kwam Djordy Tack even later millimeters te kort om binnen te tikken! Op minuut 57 dé kans voor de 4-1 maar Tom Verschueren was te verrast toen hij plots alleen voor de doelman verscheen, hij drukte maar half af, de doelman redde. Op het uur dan toch de 4-1: Arthur Declercq sprong een meter hoger dan al de rest op hoekschop Dylan Vens en kopte fraai binnen. De veer was gebroken bij de bezoekers en al snel kwam het 5-1, op voorzet Djordy Tack devieerde Dylan Vens het leder richting doel maar het was een bezoeker die de bal in eigen doel werkte. Op en loeier van de ingevallen Seppe Claeys redde de goalie in 2 tijden maar toen Jari Bourgeois alleen richting doel trok en vervolgens niet-egoïstisch aflegde tot bij Djordy Tack, was het sluitstuk van Merkem kansloos: Djordy Tack tikte binnen: 6-1. Doelman Jens Van Damme verhinderde nog meer averij met enkele gevatte tussenkomsten maar moest wel nog de 7-1 (Martijn Wallican na actie) en de 8-1 (formidabele knap van Jari Bourgeois in de verste kruising) toestaan.

Doelpuntenkermis dus op Ter Borcht. Na zeven (7!) wedstrijden met slechts 3 gescoorde doelpunten, trapte rood-wit er nu 13 binnen in 2 wedstrijden… KFCM pakt zo een broodnodige 6 op 6, weliswaar met alle respect tegen een mindere en verzwakte tegenstander als Merkem. Volgende week wacht ons een heel andere opdracht: op zaterdagavond trekken we naar leider Diksmuide. Altijd al een wedstijd met de nodige animo geweest… We zijn benieuwd wat onze mannen er zullen brengen. U toch ook?

.

KFCM: Anckaert, Den Baes, Van Poucke W, Van Poucke J (74′ Vandromme), Verschueren (62′ Baekelandt), Declercq, Tack, Bourgeois, Lannoo, Vens (70′ Claeys) en Wallican. Popelier viel niet in.

Merkem: Van Damme, Compernolle (80′ Lamote), Depover, Verhofstadt, Mingneau (52′ Lagrange), Bardyn, Lameire, Hardy, Vlaemynck, Deceuninck en Leeman (52′ Vandermeulen). Doelman Depoorter viel niet in.

Doelpunten: 10′ en 21′ Bourgeois (1-0 en 2-0), 36′ Deceuninck (2-1, pen), 42′ Wallican (3-1), 60′ Declercq (4-1), 64′ own (5-1), 73′ Tack (6-1), 78′ Wallican (7-1) en 85′ Bourgeois (8-1).

Gele kaarten: 46′ Vlaemynck en 49′ Verhofstadt (Merkem).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Simon Vynckier, bijgestaan door dhr. Philip Verhulst en dhr. Carl Degraeve.

Volgende wedstrijd: SV Diksmuide – KFCM, zaterdag 7 december om 19u30.