KFCM - KSV Bredene

9 november 2019
Score: 0 - 1

Match Report

Op speeldag elf nog eens een (thuis)wedstrijd op zaterdagavond, KFCM ontving de kustjongens van SV Bredene. Eén nieuwe naam op het wedstrijdblad, Meulebekenaar Thibaut Verbrugghe had zijn 1e selectie beet van het seizoen, ten koste van Tom Verschueren, de andere namen bleven gelijk in vergelijking met de partij op Kortemark. De plannen moesten echter wijzigen… Brian Depondt blesseerde zich in de opwarming, leek nog tijdig opgelapt door kiné Jan Tuytens maar toen alle spelers en wedstrijdleiding klaar stonden om het veld te betreden moest onze nummer 12 alsnog forfait. Zo moest Thibaut Verbrugghe zich inderhaast nog klaarmaken om aan de aftrap te verschijnen. De partij stond onder leiding van dhr. Sylvain Libbrecht.

Onze roodbroeken waren gedurende de hele wedstrijd baas tegen een wel zeer defensief Bredene. Na zes minuten een actie en voorzet van Djordy Tack, Jari Bourgeois probeerde het van achter zijn steunbeen, de bal werd van de lijn geveegd. Minuten later Dylan Vens met de prima voorzet, geharrewar alom ter hoogte van de 1e paal, even ook appel voor handspel, vervolgens het leder alweer tijdig voor het doel weggewerkt. Bijna halfweg de 1e helft trap Martijn Wallican vanuit de 2e lijn…  naast. Een kwartiertje verder fraaie actie Jari Bourgeois – Djordy Tack, laatstgenoemde verscheen in de zestien maar knalde over! Tellen later alweer KFC Meulebeke ditmaal met doorduwen van Arthur Declercq, die poeierde richting het doel en goalie Sofean Ghys tikte knap in hoekschop. Pas minuten voor het rustsignaal dan toch eens Bredene… Daan Ronse tikte zonder al te veel problemen in corner.

Na de pauze bleef rood-wit druk zetten en ging op zoek naar de openingstreffer. In tegenstelling tot de 1e helft bracht dit echter maar weinig concreet doelgevaar op…  het was rond het uur Joren Van Poucke die in een heel rare spelsituatie vlakbij het doel dé 1-0 op een haar miste. Meulebeke bleef ‘heer en meester’… Bredene verdedigde met hand en tand waarvoor het gekomen was, de 0-0 brilscore. Niets lukte alweer, het zit verdomd veel tegen de laatste weken. En het venijn zat, net als vorige week, terug in de staart van de match. De ingevallen Maxim Gombert met een 1e verwittiging – de 1e echte kans voor de kustjongens – maar Daan Ronse pakte uit met een prima redding. Verdomd helaas echter uitstel want één minuut later, minuut 87, was het wel raak na een vlijmscherpe counter: 0-1 via, jawel, Maxim Gombert. Meteen de eindstand…

Zuur, bitter. Alweer heel zuur, heel bitter… Verstomd en verweesd bleef de rood-witte entourage des te meer achter. Eén op achttien (1/18) na een vijftien op vijftien… Het valt en is niet te geloven… Een combinatie van pech / malchance / een ontbrekende Dame Fortuna & enkele spelers die afwisselend maar blijven onder hun niveau spelen… Het zal wel eens keren. Maar laat het alstublieft niet te lang uitblijven. Afsluiten met een positieve noot: het zal keren, en laat ons hopen zondag op Jabbeke!

DEZE WEEK GEPAST GELD BEZORGEN WAFELTJESVERKOOP – MINSTENS 5 PP !

De beloften haalden op vrijdagavond zwaar uit, het werd 9-1 tegen De Ruiter. Verslag onder ‘ploegen-beloften-wedstrijden’!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Van Poucke J, Declercq (73′ Baekelandt), Tack, Bourgeois, Lannoo, Vanmarcke, Vens, Wallican en Verbrugghe (82′ Cardoen). Doelman Anckaert en de geblesseerde Depondt vielen niet in.

Bredene: Ghys, Delrue, Brackx, Colpaert L, Vandekerckhove, Devriese (64′ Adjou), Debeer, Vanpraet, Colpaert R (74′ Gombert), Raes en Wittesaele (89′ Dumont). Doelman Van Thomme viel niet in.

Doelpunten: 87′ Gombert (0-1).

Gele kaarten: 32′ Lannoo, 60′ Den Baes, 77′ Baekelandt, 82′ Wallican (KFCM) en 50′ Brackx (SVB).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Sylvain Libbrecht, bijgestaan door dhr. Geert Simoens en dhr. Arthur Demeyer.

 

Volgende wedstrijd: SV Jabbeke – KFCM, zondag 17 november om 15u.

wafeltjesverkoop 2019

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES JonyYellow Card
4. VAN POUCKE Joren
8. DECLERCQ Arthur
9. TACK Djordy
11. BOURGEOIS Jari
13. LANNOO GaethanYellow Card
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
18. WALLICAN MartijnYellow Card
21. VERBRUGGHE Thibaut

Subs

10. CARDOEN GianlucaSub21
12. DEPONDT Brian
15. BAEKELANDT EduardYellow CardSub8
22. ANCKAERT Sander