SVD Kortemark - KFCM

3 november 2019
Score: 3 - 3

Speeldag 10. De steeds lastige en moeizame trip naar SVD Kortemark. En met in het achterhoofd de nul op twaalf uit de recentste vier wedstrijden: een evidente zondagse wandeling zou het dus niet worden. Trainer Chris Van De Broucke, geschorst na zijn onterechte uitsluiting vorige thuismatch, koos voor dezelfde 15 namen. De partij stond onder leiding van dhr. Alexander Van Parys.

De thuisploeg begon stevig en fel aan de wedstrijd maar het was Meulebeke die na negentien minuten de score wist te openen: op de voorzet van Jari Bourgeois miskeek een lokale verdediger zich waarna Dylan Vens zich doorzette, hij werkte fraai af: 0-1! Oef, eindelijk nog eens een doelpunt, eindelijk nog eens een voorsprong. Even later prima vrijschop Martijn Wallican, Gaethan Lannoo werkte het leder over. Rond het halfuur goeie aanval via Jari Bourgeous… die stuurde Djordy Tack weg op rechts, eens in de zestien werd laatstgenoemde zijn trap geblokt. Hier zat meer in. Kortemark reageerde pas echt eens even voor de rust, de poging van Michel Kodia vanuit de 2e lijn vloog hoog over. Niettemin was het helaas uitstel… de bal verscheen ongelukkig aan de zestien en Seid Khiter kende geluk dat de bal net stuiterde om in één tijd op de slof de bal over goalie Daan Ronse te trappen: 1-1. Toen iedereen zich verzoende om met een gelijkspel te rusten, kwamen onze roodbroekjes in de blessuretijd opnieuw op voorsprong: Brian Depondt zette voor en jawel, Dylan Vens kopte overhoeks lekker binnen: 1-2!

Na de rust was het allemaal Meulebeke wat de klok sloeg… een karrenvracht aan (grote) kansen maar er werd slechts een 1-3 voorsprong opgebouwd… 50′ trap vanuit 2e lijn Martijn Wallican op de doelman ** 51′ Jony Den Baes verdedigde goed door op Michel Kodia, Jari Bourgeois met de mooie poging op de rechthoek ** 53′ voorzet Brian Depondt, Dylan Vens zijn halve kopbal aan de 2e paal net naast ** 55′ op vrije trap Martijn Wallican werkte Arthur Declercq de 2e bal in één tijd naast ** 61′ knappe actie en voorzet Djordy Tack, Jari Bourgeois kopte vanuit een wel heel scherpe hoek raak: 1-3! ** 63′ hoekschop Dylan Vens, Djordy Tack ziet zijn kopbal door een verdediger van de lijn gekeerd! ** 65′ op vrijschop Martijn Wallican greep goalie Michiel Decleir compleet naast de bal, het leder verdween in doel… de 1-4 zodus maar de wedstrijdleiding zag hierin een fout op de doelman… onvoorstelbaar maar het bleef 1-3. Intussen had SVDK nog eens gedreigd (57′)… Brian Depondt was te zelfzeker in het afschermen van de bal waarop Alain Moukam Fotso uithaalde, het leder zoefde via de lat over. Rond minuut 67 hoekschop Kortemark… Daan Ronse pakte vervolgens uit met een kattensprong, een redding van jewelste en zelfs bij de rebound was ie sneller toen Michel Kodia trachtte af te werken! Terug naar de overzijde, wat een wedstrijd: Jari Bourgeois zag in 1e instantie zijn poging gered door de doelman, bij de rebound alweer pech: een verdediger veegde de bal van de lijn! Kwartier voor het einde voorzet Jari Bourgeois, Dylan Vens besloot in één tijd op doel. Het venijn zat zich echter in de staart van de match. Tot iets verbazing / ontgoocheling / verbijstering / … (noem zelf maar op) werd de 1-3 in de laatste tien minuten nog uit handen gegeven… plots stond het 3-3 na twee stilstaande fases met Michel Kodia en Seid Khiter als afwerkers van dienst… Een goed leidende ref Alexander Van Parys floot af bij de spectaculaire 3-3 eindstand… een gevoel als ‘nederlaag’ bij de bezoekers. Spijtig, zeer spijtig.

Laten we het positieve onthouden: de wilskracht van onze roodbroekjes, eindelijk weer enkele doelpunten en de karrenvracht aan gecreëerde kansen. Nu nog een broodnodige driepunter. Nieuwe herkansing voor onze mannen, komende zaterdagavond om 19u. Dan ontvangen we de kustjongens van SV Bredene. Supporters, op post!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Van Poucke J, Declercq, Tack (75′ Verschueren), Bourgeois, Depondt (91′ Baekelandt), Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (82′ Cardoen). Doelman Anckaert viel niet in.

Kortemark: Decleir, Blanckaert, Moyaert, Desplancke, Blieck, Kodia Sano, Rommelaere (60′ Leroy), Khiter, Moukam (60′ Mihoubi) en Decomble. Geen 4e wisselspeler.

Doelpunten: 19′ Vens (0-1), 41′ Khiter (1-1), 45′+1 Vens (1-2), 61′ Bourgeois (1-3), 79′ Kodia (2-3) en 87′ Khiter (3-3).

Gele kaarten: 56′ Declercq (KFCM), 33′ Moukam, 36′ Rommelaere, 64′ Blieck en 90′ Moyaert (SVDK).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Alexander Van Parys, bijgestaan door dhr. Waldo Hoedt en dhr. Kurt Deblauwe.

Volgende wedstrijd: KFCM – SV Bredene, zaterdag 9 november om 19u. Alle dames mogen gratis binnen en krijgen een gratis glas cava!