KFC Heist - KFCM

6 oktober 2019
Score: 1 - 0

Match Report

Na de puike vijftien op vijftien stond de lastige en verre trip richting FC Heist op het programma. Regen en wind, op momenten stormachtige omstandigheden, er zijn leukere zondagse voetbalnamiddagen… Trainer Chris Van Den Broucke voerde aan de aftrap enkele wijzigingen door qua posities en namen, zo verscheen Tom Verschueren voor het eerst dit seizoen in de basiself. Djordy Tack daarentegen was niet helemaal fit en begon op de bank, Arthur Declercq was door 3 gele kaarten geschorst, Meulebekenaar Eduard Baekelandt had zijn eerste selectie beet. De partij stond onder leiding van dhr. Alexander Van Parys.

Meulebeke begon het best aan de wedstrijd, bracht het betere voetbal en had het meeste balbezit, de thuisploeg keek wat de kat uit de boom. Het was weliswaar pas halfweg dat rood-wit echt dreigde, vanuit een moeilijke positie vanuit de 2e lijn haalde Mathias Vandewoestyne prima uit… doelman Arne Maertens tikte met enige moeite het leder van onder de lat in hoekschop. Rond het halfuur knokte FC Heist zich in de match, kwam steviger op de voeten staan dan KFCM en voor de bezoekers was het even pompen. Maar ook de groene shirts dreigden nauwelijks, een verre trap van Jens Meert vloog hoog over. Tellen later commotie toen de kustploeg een elfmeter eiste na vermeend handspel in de zestien, we gingen echter rusten bij een logische 0-0.

De 2e helft bracht geen beterschap, het liep allemaal zo moeizaam en stroef. De kopbal van Tom Verschueren ging hoog over op vrijschop Dylan Vens en aan de overzijde poeierde Jens Meert de bal centimeters naast het doel van kapitein Daan Ronse. Een kwartier voor het einde -jawel, veel viel er niet te beleven op Stadion De Taeye- Dylan Vens aan het kanon, doelman Maertens werkte in hoekschop. Toen iedereen zich stilaan verzoende met een billijk gelijkspel viel op minuut 84 de beslissing… Gaethan Lannoo tikte Louis Elferink aan en Jens Meert bedankte van op de stip: 1-0 en boeken toe.

Zo was het 1e puntenverlies én de 1e nederlaag dit seizoen een feit. Een kroniek van een aangekondigd verlies… des te meer je wint, des te rapper het 1e verlies er komt. Alsook waren er diverse andere redenen die ons deden vermoeden dat het op Heist wel eens fout zou kunnen lopen… Niet alleen de Berencross maar misschien des te meer de verplaatsing op zich, allesbehalve ideale weersomstandigheden, een ongezellig stadion waarbij de bal meer buiten rolt dan tussen de lijnen en een stugge, taaie tegenstander die na zes speeldagen zowaar een doelsaldo heeft van 0… drie gescoord, drie tegen… Daarmee dat we met een 0-0 hadden kunnen leven, nu is er het late zure 1-0 verlies die ons weliswaar terug met beide voeten op de grond plaatst!

Vijftien op achttien. Ook niet mis toch?

Komende zondag terug aansluiten met een overwinning, thuis tegen FC Veldegem, is de boodschap. Voorafgaand is er de culinaire Footlunch, ook die mensen verwachten een sportieve reactie én vooral een thuisoverwinning!

De beloften behaalden een knappe felbevochten 2-3 zege op het veld van Bredene. Verslag onder ‘ploegen-beloften-wedstrijden’.

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Van Poucke J (65′ Tack), Verschueren, Vandewoestyne, Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens (83′ Cardoen) en Wallican (65′ Baekelandt). Doelman Anckaert viel niet in.

De Haan: Maertens, Vandenbosch, Schip, Meert N, Van Damme (83′ Dedeyne), Elferink, Vandewalle (78′ Witdoeckt), Meert J, Cardon (63′ Vancompernolle), Maene en Bragard. De Block viel niet in.

Doelpunten: 84′ Meert J (1-0, pen).

Gele kaarten: 6′ Van Poucke J, 42′ Wallican, 75′ Depondt (KFCM), 68′ Vandenbosch, 71′ Maene en 86′ Schip (Heist).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Alexander Van Parys, bijgestaan door dhr. Richard Doeven en dhr. Rigobert Vyncke.

 

Volgende wedstrijd: KFCM – FC Veldegem, zondag 13 oktober om 15u.

Vergeet uw inschrijvingen voor de Footlunch niet!

Er zijn nog plaatsen!

FOOTLUNCH 2019

 

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
4. VAN POUCKE JorenYellow Card
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE Mathias
11. BOURGEOIS Jari
12. DEPONDT BrianYellow Card
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
18. WALLICAN MartijnYellow Card

Subs

9. TACK DjordySub18
10. CARDOEN GianlucaSub17
15. BAEKELANDT EduardSub4
22. ANCKAERT Sander