KFCM - KE Machelen

25 augustus 2019
Score: 1 - 2

Prima wedstrijdbegin van onze roodbroekjes, dit voor het eerst op het hoofdterrein in het Dr. Leo Abeele Stadion, jammer genoeg op een mat met te hoog gras. Na een snelle aanval trapte Jari Bourgeois voor doel, Djordy Tack kwam millimeters te kort om binnen te tikken, het was een verdediger die in corner werkte. Minuten later doorbraak Dentijn van Machelen, Tijl Buyse snelde tijdig terug… uiteindelijk plukte kapitein Daan Ronse de corner fraai. Opnieuw enkele tellen verder… Jari Bourgeois stak Martijn Wallican in het straatje die alleen voor doel verscheen, hij trapte echter laag naar de korte hoek, doelman Bossuyt dook prima plat. Iets voor het kwartier commotie op Ter Borcht… de fout op Jari Bourgeois in de rechthoek was voor de thuis -en uitploeg overduidelijk maar het spel mocht verder. KFCM had na een kwartier 0-1 en zelfs 0-2 kunnen en moeten op voorsprong staan… KFCM stapelde de kansen op en lag duidelijk boven… na voorafgaande actie Dylan Vens haalde Jari Bourgeois uit, de lage trap vormde geen probleem voor de doelman. En dan, even voor de rust, op een kleine tien minuten tijd… van 0-0 naar 0-2. Te simpel. Te gemakkelijk.

Meteen na de pauze poeierde Jony Den Baes een afvallende bal in één tijd in de diepste hoek, een doelpunt om u tegen te zeggen: 1-2! Rond het uur actie Dylan Vens, Jari Bourgeois kon net niet besluiten. Aan de overzijde ook even protest… nadat 3 roodbroekjes in de wind werden gezet, trok Tijl Buyse aan de noodrem… de ref legde echter de bal op de rechthoek in plaats van op de stip, de vrijschop ging voorlangs. Seconden later opnieuw Machelen, een niet te missen kans op een voorzet van rechts maar ook hier wederom naast. Het laatste wapenfeit van de match was… jawel een strafschopfase op Jari Bourgeois. Opnieuw geen elfmeter en dus geen doelpunten meer.

Een wedstrijd met goed voetbal maar alweer geen overwinning. Rood-wit sluit zo de voorbereiding af zonder één zege. Daar moet verandering in komen zaterdag aanstaande!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Buyse (70′ Verschueren), Van Poucke J, Declercq, Tack, Bourgeois, Depondt (46′ Popelier), Vanmarcke, Vens en Wallican (46′ Cardoen). Doelman Depypere viel niet in.

Machelen speelde met: Bossuyt, Martens P, Heyerick, Martens F, Schollier, Cottenier, De Waele, Heyerick, Dentijn, Beulque, Pourquoy, Mokio, Dhont, Peci, Vandevelde, Careel, Van Poucke en Blancquaert.

Doelpunten: 35′ (0-1), 44′ (0-2) en 53′ Den Baes (1-2).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechter: dhr. Luc Bulckaert.