KSV Oostkamp - KFCM

21 augustus 2019
Score: 4 - 2

Lastige midweek-uitmatch naar Oostkamp, na een avontuur in het nationale voetbal kersvers eersteprovincialer. En terecht met ambities, hun uitgebreide kern zegt alles. De partij begon prima, kansjes aan beide kanten, het spel goed op en af op hun prachtige kunstgrasveld. Iets over het kwartier mooie aanval Brian Depondt – Djordy Tack – Dylan Vens, aan de 2e paal haalde Jari Bourgeois perfect uit maar doelman Iket Milan pakte uit met een dot van een redding in zijn diepste hoek: corner. Rond minuut 25 Oostkamp… Daan Ronse redde, de 2e bal vloog tegen het doelhout en de 2e rebound trapte Braem van wel heel dichtbij binnen: 1-0. Minuten later actie van Djordy Tack die in de zestien neergetikt werd… echter, onze roodbroek kreeg fout tegen voor schwalbe… en zowaar de gele kaart. Tien minuten voor de rust een bal van Daan Ronse waarop Dylan Vens Jari Bourgeois in het straatje stuurde. Laatstgenoemde bleef ijzig kalm oog in oog met de goalie en legde het leder binnen: 1-1. Voor de rust stond het helaas al 2-1 na prima voetbal van Oostkamp, al scoorde Braem wel te simpel zijn 2e van de avond. Na de pauze meteen weer een strafschopfase op Djordy Tack, alweer wuifde de ref alle protest weg! Tellen later snelle aanval Meulebeke, Martijn Wallican haalde uit aan de 2e lijn maar de doelman werkte in hoekschop. De goal viel echter aan de overzijde, Cannoot lobde van ver de bal over Daan Ronse: 3-1. Dylan Vens milderde nog tot 3-2 na voorbereidend werk van Djordy Tack en Jari Bourgeois. Canoot pegelde van dichtbij millimeters naast en Gianluca Cardoen trapte vanuit de 2e lijn verdienstelijk net over. KFCM eindigde nog met 10 door de dubbele boeking van Eduard Baekelandt en slikte in de slotseconde te gemakkelijk een 4e doelpunt. 4-2, een te zwaar verdict voor een Meulebeke dat stilaan naar zijn beste vorm gaat met de nodige groeipijnen.

KFCM: Ronse, Van Poucke J, Declercq (59′ Buyse), Tack, Bourgeois, Depondt, Lannoo (59′ Vandromme), Vanmarcke, Baekelandt, Vens en Wallican (64′ Cardoen). Doelman Anckaert viel niet in.

Oostkamp: Iket, Van De Moere, Buysse (46′ Bettens), Vermander, Ide (46′ Blieck), Canoot, Lenihan, Cafmeyer (46′ Lannoo), De Vlieger, Grymonprez (63′ Decloedt) en Braem.

Doelpunten: 25′ Braem (1-0), 35′ Bourgeois (1-1), 40′ Braem (2-1), 55′ Canoot (3-1), 65′ Vens (3-2) en 90′ Bettens (4-2).

Gele kaarten: 22′ Baekelandt en 28′ Tack (KFCM).

Rode kaart: 86′ Baekelandt (2x geel, KFCM).

Strafschoppen: (5-3) Tack x, Bourgeois v, Vandromme v, Vens v en Ronse x.

Scheidsrechter: dhr. Ayoub Haidar.