FC Lichtervelde - KFCM

8 september 2019
Score: 3 - 4

Zo onzeker we naar speeldag 1 trokken, zo (te) zeker waren sommigen voor de trip naar KFC Lichtervelde. Na de klinkende 5-0 zege vorige week op eigen veld was er maar één betrachting op speeldag 2: bevestigen. Trainer Chris Van Den Broucke wijzigde niks aan de namen op het wedstrijdblad en eveneens stonden dezelfde elf pionnen aan de aftrap. De partij was in handen van dhr. Janic Braet.

Een prima wedstrijdbegin en meteen leek er geen vuiltje aan de lucht… 0-1 via Djordy Tack die halvelings het leder in het zijnet kreeg en zo een aanval van Dylan Vens en Jari Bourgeois succesvol wist af te ronden. Minuten later een prima bal van doelman Daan Ronse, Jari Bourgeois glipte door de buitenspelval… eens alleen voor doel lobte hij de bal over doelman Roy Caes maar ook over het doel. Iets over het kwartier voorzet Djordy Tack, ditmaal Dylan Vens met de poging overhoeks… de bal botste tegen de paal weg! Lichtervelde kwam beetje per beetje meer in de wedstrijd en werd wat geholpen bij de gelijkmaker. De bal ging op de stip bij een denkbeeldige fout van Joren Van Poucke, het was Levi Willaert geen zorg: 1-1 en alles te herdoen. De partij verloor wat aan power en het was wachten tot minuut 25 voor een volgend feit: bij een actie van Martijn Wallican zat een thuisspeler hem wel heel dicht op de hielen in de zestien, onze nummer 18 bleef echter overeind. Uitstel van compensatie bleek 5 minuten later… Dylan Vens ging neer en opnieuw strafschop, Jari Bourgeois werkte af en zo ging Meulebeke dan toch met een voorsprong rusten. Hoewel, Daan Ronse veegde nog een prima bal van Lichtervelde uit zijn doel met de voeten. Rust: 1-2.

Wat er in het water zat van Meulebeke aan de rust, of in dat van de thuisploeg, weten we niet maar al snel was KFCM op achtervolgen aangewezen… Na (alweer) een slecht getrapte hoekschop van Dylan Vens counterde Lichtervelde snel en knap, de voorzet van op rechts kopte Iben Lannoo fraai van dichtbij tegen de touwen, mooi doelpunt en 2-2. Lichtervelde deed Meulebeke pijn en na een voorafgaande fout én voorafgaand buitenspel omzeilde Gil Dhulster goalie Daan Ronse en legde de voorsprong binnen: 3-2. Tussen de 2-2 en 3-2 had Djordy Tack, alleen richting doel, echter de 2-3 aan de voet maar trapte naast, hier waren meer mogelijkheden. De Meulebeekse entourage kreeg het warmer en warmer, de euforie was gaan liggen. Ook op het veld was het even zoeken en bekomen van de uppercut. Toen halfweg de 2e helft heel Lichtervelde (terecht) om een strafschop vroeg… mocht het spel nu wel verder. Zweetdruppels verschenen op de bezoekende hoofden, oef… Het signaal voor opnieuw een ommekeer. Jari Bourgeois poeierde een vrijschop rechtstreeks, via binnenkant paal, in doel (3-3) en tellen later kopte alweer onze topschutter het leder in doel: 3-4 !!! Wat een spektakel, wat een wedstrijdverloop. In de slotfase had laatstgenoemde zelfs nog de 3-5 aan de voet maar alleen voor doel redde goalie Roy Caes knap. 4 à 5 minuten extra tijd bleek onvoldoende voor de thuisploeg, voor de bezoekers was het pompen om overeind te blijven. Het laatste fluitsignaal was dan ook een verlossing van jewelste…

Zes op zes. Al ging dit niet zonder slag of stoot. Op Lichtervelde gaan winnen… het zullen het niet veel gedaan krijgen. De vreugde achteraf des te groter… de spelers betrokken de Meulebeekse aanhang – die talrijk op post was waarvoor dank! – in hun feestje, ook in lokaal De Beer was er euforie alom. De volgende opdracht staat echter al voor de deur: de derby thuis tegen VV Tielt. Supporters, allen aanwezig in de rood-witte kleuren!!!

.

KFCM: Ronse, Den Baes (73′ Vandewoestyne), Van Poucke J, Declercq, Tack, Bourgeois, Depondt, Lannoo (63′ Buyse), Vanmarcke, Vens en Wallican (73′ Cardoen). Doelman Anckaert viel niet in.

Lichtervelde: Caes, Samyn, Devoldere, Van Maele, Mortier, Lannoo, Mombert, Willaert (72′ Barry Aboubacar), Dhulster (67′ Decock), Schmidts (57′ Cortvriendt) en Maesen. Thorrez viel niet in.

Doelpunten: 4′ Tack (0-1), 17′ Willaert (1-1, pen), 30′ Bourgeois (1-2, pen), 49′ Lannoo (2-2), 55′ Dhulster (3-2), 72′ en 73′ Bourgeois (3-3 en 3-4).

Gele kaarten: 17′ Van Poucke J, Declercq (KFCM), 18′ Maesen, 37′ Devoldere en 67′ Van Maele (KFCL).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Janic Braet bijgestaan door dhr. Bjorn Verschuere en mevr. Sarah Mostrey.