KEXC Zedelgem - KFCM

13 april 2019
Score: 3 - 2

Laatste wedstrijd van het seizoen. Voorlopig de laatste wedstrijd in Eerste Provinciale. Voor de verplaatsing naar Zedelgem, intussen al tijdje zeker van het behoud, moesten we Jony Den Baes geschorst missen. De partij stond onder leiding van dhr. Frederik Schacht.

KFCM begon het best aan de match en stak meteen de neus aan het venster met een drietal pogingen. De laatste was voor Martijn Wallican, na inworp Simon Vanmarcke, maar doelman Cedric Vanhee dook goed naar zijn rechterbenedenhoek. Rond het kwartier een prima vrije trap van Brian Depondt maar de kopbal van Simon Vanmarcke verdween via de lat over. Halfweg de 1e helft dan toch eens Zedelgem maar Gaethan Lannoo snelde tijdig terug. Minuten later Brian Depondt op rechts, zijn trap was veel te slap. Nordin Behaeghel haalde aan de overzijde uit, doelman Simon Toebaert tikte nog net in corner. Vijf minuten voor de rust een strafschopfase met Matthias Blomme,  tot ieders verbazing wuifde de ref het protest weg, geen elfmeter voor KFCM. Het laatste feit, alweer voor Meulebeke, was via Gaethan Lannoo… hij zette centraal door, de trap vanuit de 2e lijn bokste goalie Vanhee weg. Rust: 0-0.

Meteen na de pauze zes dolle minuten tot een 2-2 tussenstand. Na redding van Simon Toebaert was het even later toch prijs, Jonckheere tikte van dichtbij binnen (1-0). Meteen erop actie Matthias Blomme, de inlopende en pas ingevallen Michiel Vandromme knalde de voorzet in één tijd hoog binnen (1-1). Pas opgezet of Simon Vanmarcke tikte een thuisspeler aan in de rechthoek, ditmaal wees de ref wel (terecht) naar de stip: 2-1 via Behaeghel. Het was nog niet voorbij want 120 seconden later kopte Michiel Vandromme de assist van Dylan Vens binnen: 2-2. Nog altijd geen uur gespeeld, ditmaal Behaeghel, doelman Simon Toebaert bracht redding bij de knal. Aan de overzijde nog eens een prikje via Brian Depondt en even later had goalie Vanhee de bal niet klemvast… het leder vloog in het zijnet maar zowel de ref als assistent kenden het doelpunt niet toe… En jawel, zoals vaak dit seizoen viel het verdict in de slotfase… de afvallende bal op corner trapte Nordin Behaeghel in één tijd mooi binnen: 3-2…

KFCM sluit het seizoen af met verlies. Onvoorstelbaar wat we allemaal gezien hebben afgelopen seizoen van pech en malchance… 7x de nul gehouden, 14x verloren met één goal verschil…

Straks moeten we dus ons huiswerk opnieuw maken in 2e… Een seizoen om jammer genoeg snel te vergeten waarbij we één zaak zeker dienen te onthouden: de ploeg bleef één ploeg, één hecht geheel… Klasse jongens!

.

KFCM: Toebaert, Blomme, Verschueren, Vandewoestyne (46′ Cardoen), Kodia, Platteau (46′ Buyse), Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (46′ Vandromme). Doelman Depypere viel niet in.

Zedelgem: Vanhee, Jonckheere (83′ Verhé), Dudal, Hallemeesch (80′ Calleeuw), Demeyere, Cornelis, Hollebeke (73′ De Abreu), Bouckaert, Van Eenoo, Benoot en Behaeghel. Doelman Platteeuw viel niet in.

Doelpunten: 46′ Jonckheere (1-0), 48′ Vandromme (1-1), 49′ Behaeghel (2-1, pen), 51′ Vandromme (2-2) en 82′ Behaeghel (3-2).

Gele kaarten: 65′ Jonckheere (Z).

Beeldmateriaal: klik hier

Scheidsrechters: dhr. Frederik Schacht, bijgestaan door dhr. Luc Tandt en dhr. Thierry Hollevoet (ter vervanging van dhr. Olivier Gilis).