Koks.-Oostduink. - KFCM

30 maart 2019
Score: 0 - 2

Geen doelman Daan Ronse (geblesseerd), geen Tom Verschueren (niet beschikbaar) en geen Thorben Platteau (skireis). Hierdoor verschenen goalie Simon Toebaert en Gianluca Cardoen aan de aftrap en sloten Matthias Blomme en Meulebekenaar Eduard Baekelandt, net als doelman Maxiem Depypere, terug aan bij de vijftien. Het was dus opnieuw wat puzzelen en schuiven voor trainer Bruno Derveaux. De wedstrijdleiding was in goede handen van dhr. Koen Vanhoutte.

De thuisploeg had zin in een feestavond… hun beloften speelden de dag ervoor kampioen en mits een zege tegen rode lantaarn Meulebeke was men quasi zeker van deelname aan de eindronde. Niettemin begon de wedstijd rustig en door beide ploegen uitkijkend. Het was wachten tot minuut 18 voor een prikje… een thuisspeler snelde voorbij Dylan Vens & Gaethan Lannoo maar doelman Simon Toebaert bracht redding en werkte in corner. Minuten later verre inworp Jony Den Baes, Martijn Wallican zag dichtbij het doel ter hoogte aan de 2e paal de bal net voor zijn neus weggetrapt. Iets voor het halfuur een prima bal van Gaethan Lannoo op Alessandro Buyse, laatstgenoemde verscheen alleen op doel maar trapte te slap om de thuisdoelman te verrassen. 8′ voor de rust een counter van Oostduinkerke maar Gaethan Lannoo was net tijdig terug voor een ‘blok’, Simon Toebaert onderschepte. 2′ voor de rust wees ref Vanhoutte naar de stip na een vermeende fout van Simon Vanmarcke. Remko Germonpré achter de bal maar doelman Simon Toebaert stopte knap de strafschop! Rust: 0-0.

Na de pauze was het 1e woord voor KFCM, Oostduinkerke zorgde in de 2e helft nauwelijks nog voor gevaar ondanks hun pilletje te veel / te weinig (kies zelf). Op hoekschop van Brian Depondt pakte de goalie de kopbal van Michiel Vandromme. Even later vrijschop Dylan Vens, ditmaal was keeper Jordin Decorte wel gezien op de kopbal van Michiel Vandromme maar de doellat zorgde dat het 0-0 bleef. De rebound van Mathias Vandewoestyne werd uit de korte hoek gegrabbeld. Rond het uur een prima bal van Jony Den Baes, Alessandro Buyse kon op doel maar een verdediger werkte nog in hoekschop. De 2e beslissende fase, na het stoppen van de elfmeter, zat in de staart van de wedstrijd. De ingevallen Matthias Blomme kopte knap overhoeks de hoekschop van Dylan Vens binnen: 0-1 en KFCM op voorsprong! In de slotminuut werd de verdiende zege veilig gesteld tot grote frustratie bij de thuisploeg. Na fout op kapitein Mathias Vandewoestyne wees ref Vanhoutte opnieuw naar de stip. Het was Dylan Vens die feilloos de elfmeter omzette tot groot jolijt binnen het rood-witte kamp!

Mooie, deugddoende, verrassende maar verdiende zege! Alweer op verplaatsing… toch nog eens alles uit de kas halen om zaterdag voor eigen publiek ook nog eens punten te pakken en dit in onze (voorlopige) laatste thuiswedstrijd in 1e Provinciale. Het zou het feestje achteraf des te mooier en plezanter maken!

.

KFCM: Toebaert, Den Baes, Vandewoestyne, Buyse (69′ Blomme), Kodia (44′ Vandromme), Cardoen, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (81′ Baekelandt). Doelman Depypere viel niet in.

Oostduinkerke: Decorte, Dedrie, Deschuyter, Dewilde, Winnock, Vandecasteele, Claeys, Mouton, Germonpré (82′ Butsraen), Van Acker (68′ Van Laer) en Blanckaert. Decock en doelman Tommelein vielen niet in.

Doelpunten: 77′ Blomme (0-1) en 90′ Vens (0-2, pen).

Gele kaarten: 43′ Vanmarcke, 62′ Cardoen (KFCM), 66′ Claeys, 87′ Dewilde, 89′ Dedrie en 89′ Blanckaert (VVO).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Koen Vanhoutte, bijgestaan door dhr. Martial Clabau en dhr. Marc Deschuytter.