KFCM - SC Wielsbeke

2 februari 2019
Score: 2 - 2

Na een noodgedwongen voetballoos weekend leek vorige week ook speeldag 21 in gevaar te komen maar uiteindelijk waren alle winterse taferelen op zaterdag verdwenen. Die hadden plaats gemaakt voor (felle) regenbuien waardoor terrein 1 meer en meer drassig, zwaar werd maar niettemin speelklaar. De studieboeken hadden plaats gemaakt voor compleet heel iets anders… last-minute citytrips en skireisjes… daardoor verschenen doelman Daan Ronse, Gaethan Lannoo en Gianluca Cardoen niet op het wedstrijdblad. Tegen Wielsbeke, de 2e uit de rangschikking en dit seizoen nog niet verloren (!) leek rood-wit dan ook weinig kans te maken!? De derby stond onder leiding van dhr. Hannes Danckaert.

Meulebeke begon goed aan de wedstrijd en kreeg na een kwartier al een dot van een kans. Na een prima actie en voorzet van een bedrijvige Seppe Claeys leek Thorben Platteau van dichtbij niet te missen, doelman Arnold Vandenborre lag al plat maar in het geharrewar vond het leder geen weg richting de doelnetten…  KFCM bleef goed in de match, de bezoekers hadden het moeilijk en kregen nauwelijks doelkansen. Uiteindelijk, een dik kwartier voor de rust, verscheen dan toch de 1-0 op het bord… na vrijschop Brian Depondt kopte Seppe Claeys door… het was Alessandro Buyse die de bal voorbij de bezoekende goalie kreeg, 1-0, meteen de ruststand.

De 2e helft kon niet beter beginnen toen Seppe Claeys Martijn Wallican bediende. Laatstgenoemde trapte knap overhoeks binnen: 2-0, euforie op en naast het veld bij de rood-witte entourage… dit kon niet waar zijn!? Nadien verloor ref Danckaert even de pedalen en trok aan Meulebeekse zijde te pas en te onpas de gele kaart. Dit kwam Michel Kodia duur te staan want op ettelijke minuten tijd pakte hij dubbel geel, te vermijden maar niettemin wel kwistig getrokken. KFCM moest dus nog een dik halfuur met 10 verder…Het duurde tot halfweg de 2e helft dat SCW dreigde, op hoekschop werkte Simon Toebaert half weg, Glenn Maddens trapte naast. Eén minuut later toch prijs… een voorzet van Glenn Maddens leek een simpel balletje maar goalie Simon Toebaert mispakte zich… tot ieders verbazing verdween het leder in doel: 2-1. Wielsbeke geloofde er opnieuw in en duwde het gaspedaal, op een zwaar veld, nog meer in. Onze roodbroekjes verweerden zich moedig, met man en macht voor elkaar. De 2-2 via Jarne Wullaert viel niet veel later en op de klok stond nog maar 73… De bezoekers verzuimden nadien een paar unieke kansen, aan de overzijde waagde de ingevallen Michiel Vandromme zijn kans op center Martijn Wallican. In de slotseconde pakte doelman Simon Toebaert uit met een superreflex en verhinderde zo nog het verlies…

Een dubbel gevoel nadien. Vooraf had iedereen getekend voor een gelijkspel maar achteraf was de smaak zuur… die wedstrijd moeten we altijd winnen na een 2-0 voorsprong… blijven we met 11 of valt de aansluitingstreffer, letterlijk, niet uit de lucht… dan… Maar dat is nu eenmaal voetbal… Niettemin mogen onze jongens terugblikken op een sterke wedstrijd waar gevoetbald, gewerkt en gewroet werd voor elkaar. Chapeau. Volgende week trekken we naar het voorlaatste SVV Damme, een overwinning zou mooi zijn maar dan ontbreken de geschorsten Martijn Wallican, Michel Kodia en Thorben Platteau door de onnodige kaartenlast zaterdagavond na nochtans een fair verlopen derby… Maar goed, iedereen heeft eens recht op een offday.

.

KFCM: Toebaert, Den Baes, Verschueren, Buyse (60′ Vandromme), Kodia, Platteau (87′ Blomme), Depondt, Vanmarcke, Vens, Wallican en Claeys (85′ Christiaens. Doelman Depypere viel niet in.

Wielsbeke: Vandenborre, Khramaz, Wysselinck (46′ Coopman), Maddens, Vlieghe, Wullaert, Beeuwsaert, D’Hondt (86′ Vercouter), Rogiers, Planckaert en De Winter. Fillieux en doelman Verhaeghe vielen niet in.

Doelpunten: 27′ Buyse (1-0), 53′ Wallican (2-0), 69′ Maddens (2-1) en 73′ Wullaert (2-2).

Gele kaarten: 49′ Kodia, 66′ Wallican, 70′ Verschueren, 86′ Platteau (KFCM) en 77′ De Winter (SCW).

Rode kaart: 57′ Kodia (2x geel) (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Hannes Danckaert, bijgestaan door dhr. Kris Mulleman en dhr. Luc Tandt.