Sassp Boezinge - KFCM

10 maart 2019
Score: 0 - 1

Sassport Boezinge – KFC Meulebeke was de inhaalwedstrijd van speeldag 20. Stormachtige omstandigheden was het scenario ditmaal ergens in een open vlakte in de Westhoek, verre van ideaal maar dit was uiteraard zo voor beide ploegen. Trainer Bruno Derveaux kon niet rekenen op de diensten van doelman Daan Ronse (in Madrid maar eveneens geblesseerd), in zijn plaats kwam voor de 2e dit seizoen Simon Toebaert in het doel. In laatste instantie viel ook Alessandro Buyse geblesseerd uit, hierdoor verscheen Thorben Platteau opnieuw aan de aftrap en vervolledigde Michiel Vandromme de invallersbank. Gaethan Lannoo geraakte uiteindelijk speelklaar. De partij stond onder de deskundige leiding van dhr. Kevin De Grande.

KFC Meulebeke opteerde om in de 1e helft tegen wind te spelen om het mooie nieuwe kunstgrasveld. De 1e doelkans was voor KFCM op counter via Dylan Vens, hij knalde op doelman. De daaropvolgende corner via Brian Depondt besloot Michel Kodia op het dak van het doel. Boezinge reageerde via een verre inworp, Tibo Vandendriessche besloot van dichtbij richting doel maar goalie Simon Toebaert had een prima redding in huis. Veel viel er verder niet te beleven in de 1e helft op elk nog een kansje na: op vrijschop Gaethan Lannoo kreeg kapitein Mathias Vandewoestyne zijn trap niet tussen het doelkader en aan de overzijde werkte Kenny Pollet aan de 2e paal een corner van Dylan Verstraete over. Rust: 0-0.

Droog bleef het niet op Boezinge maar de weergoden hadden het prima getimed: de regen viel met bakken uit de lucht tijdens de pauze en bij aanvang van de 2e helft werd het opnieuw droog. De eerste te noteren kansen vielen te noteren even na de rust: drie hoekschoppen naeen via Dylan Vens. Bij de 1e wist niemand waar de bal belandde maar die vloog wel degelijk via een verdediger tegen de paal buiten. Bij de 3e corner was het wel raak… Simon Vanmarcke werkte het leder in doel: 0-1 en KFCM eindelijk nog eens op voorsprong! Het duurde even tot de thuisploeg reageerde, rond het uur kopte Rodriguez Da Silva Amaury de voorzet naast. Meulebeke kreeg halve kansjes via Brian Depondt en Jony Den Baes maar kwam niet meer tot scoren. Het bleef spannend en een kwartier voor het einde knalde Kenny Pollet van dichtbij op doel maar opnieuw pakte doelman Simon Toebaert uit met een knappe reactie. De nul van Sassport bleef op het denkbeeldige scorebord en zo pakte EINDELIJK nog eens de o zo verdiende drie punten!

Wat deed het deugd. Na weken werken en zwoegen, na weken ‘net niet’… de drie punten gingen mee naar lokaal Den Beer! KFCM was de enige bezoekende ploeg dit weekend in 1e provinciale die de volle buit kon pakken! Dat we hiermee uiteraard ons niet gaan redden, is een feit maar onze jongens verdienen dit écht wel. Ook voor onze trouwe supporters was het eens een opsteker om te blijven volharden als het ook eens minder loopt.

Zo pakt KFCM zowaar 6 op 6 tegen Boezinge die ons nochtans wekelijks aan het werk ziet…! En zo pakt rood-wit zijn vier punten uit 2019 onder doelman Simon Toebaert!

Volgende week wacht ons de moeilijke en lastige verplaatsing naar Dadizele.

Wedstrijdwijziging: Oostduinkerke – KFCM zal doorgaan op zaterdag 30 maart om 18u!

.

KFCM: Toebaert, Den Baes, Verschueren, Vandewoestyne, Kodia, Platteau (60′ Claeys), Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (85′ Cardoen). Vandromme en doelman Depypere vielen niet in.

Boezinge: Flandrinck, Pollet, Baessens, Vandendriessche (57′ Blancke F), Rodriguez, Deman, Coulleit, Verstraete (57′ Vandamme), Landuyt, Boone en Blancke M. Mando en doelman Scherpereel vielen niet in.

Doelpunten: 53′ Vanmarcke (0-1).

Gele kaarten: 25′ Wallican (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Kevin De Grande, bijgestaan door dhr. Stefaan Carpentier en dhr. Harley Deopere.