SK Vlamertinge - KFCM

6 januari 2019
Score: 2 - 0

Match Report

Na de thuisblamage tegen WS Lauwe eind vorig jaar hadden onze roodbroekjes in principe nog iets recht te zetten in de 1e wedstrijd van 2019. Enkele (noodzakelijke) wijzigingen in het basiselftal van trainer Bruno Derveaux want studenten Tom Verschueren (eveneens geschorst) en kapitein Mathias Vandewoestyne verkozen hun boeken. Hierdoor verschenen Martijn Wallican en Michel Kodia, terug van weggeweest, aan de aftrap en Alessandro Buyse kreeg de voorkeur op Sam Christiaens, laatstgenoemde nam plaats op de bank met veldspelers Seppe Claeys en de heroptredende Matthias Blomme. De partij stond onder de prima wedstrijdleiding van dhr. Jens Standaert.

De beginfase leverde meteen twee hoekschoppen op voor Meulebeke maar daarmee werd te weinig gedaan. Na een onoplettendheid achterin kon Gaethan Lannoo nog de meubelen redden en trapte het leder net voor een thuisspeler in corner. Op minuut elf in een individuele actie van Michel Kodia, zijn verdienstelijke poging vanuit de 2e lijn vloog over. Het spel ging op en af maar luchtmacht en kapitein Rob Claeys was heer en meester in de middencirkel. Iets voor het halfuur een prima bal van Thorben Platteau, de daaropvolgende actie tussen Alessandro Buyse en Gianluca Cardoen eindigde met een poging die doelman Niels Nuytten in twee tijden pakte. Even voor de rust een doorbraak op links van Pirmin Verhelst, de trap verdween net voorlangs. Toen iedereen zich verzoende met een 0-0 ruststand gebeurde hetgeen we absoluut wilden vermijden en ook te vermijden was… Maxim Deltour tikte genadeloos binnen, 1-0, meteen de ruststand.

Meteen na de pauze een dot van een kans voor de thuisploeg na slecht ontzetten bij KFCM. Daan Ronse bracht in zijn korte hoek redding en tikte in corner. Op het uur was de match dan wel gespeeld: Pirmin Verhelst trapte mooi in de verste hoek binnen: 2-0 en boeken toe. Pas naarmate het slot naderde creëerde rood-wit nog enkele pogingen maar zowel Thorben Platteau als de ingevallen Seppe Claeys kwamen niet meer tot scoren. Einde: 2-0.

De eerste wedstrijd van 2019 werd meteen weer een verliesbeurt. Niet dat Vlamertinge zo veel beter was maar die mannen hadden wel een pak meer ervaring in huis. De volgende twee speeldagen zijn cruciaal: thuis Kortemark en Deerlijk uit… hopelijk zijn al onze pionnen inzetbaar én ook 100% messcherp! We moeten in januari kleur bekennen en starten aanstaande zaterdagavond op eigen veld!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Buyse (63′ Claeys), Kodia, Cardoen (75′ Blomme), Platteau, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (63′ Christiaens). Doelman Toebaert viel niet in.

Vlamertinge: Nuytten, Mestdag, Decaestecker, Jacob Sam, Jacob Sietse (72′ Crombez), Deraedt, Claeys, Artois (78′ Cappoen), Durnez, Verhelst en Deltour (70′ Barzeele). Doelman De Smet viel niet in.

Doelpunten: 45′ Deltour (1-0) en 59′ Verhelst (2-0).

Gele kaarten: 23′ Wallican en 71′ Vens (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Jens Standaert, bijgestaan door dhr. Harley Deopere en dhr. Elmar Serlet.

.

Volgende wedstrijd: KFCM – SVD Kortemark, zaterdag 12 januari om 19u.

Kalenderwijziging: alle clubs uit Eerste Provinciale kwamen tot een overeenkomst om de laatste speeldag af te werken op zaterdagavond in plaats op zondag (Paris-Roubaix). Concreet voor KFCM gaat de match op Zedelgem dus door op zaterdag 13 april om 18u30.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
9. KODIA Michel
10. CARDOEN Gianluca
11. PLATTEAU Thorben
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS DylanYellow Card
18. WALLICAN MartijnYellow Card
20. BUYSE Alessandro

Subs

4. BLOMME MathiasSub10
19. CLAEYS SeppeSub20
20. CHRISTIAENS SamSub18
22. TOEBAERT Simon