KFCM - WS Lauwe

15 december 2018
Score: 2 - 6

De laatste wedstrijd van ons kampioenenjaar 2018. Tweede opeenvolgende thuiswedstrijd op Ter Borcht, ditmaal tegen WS Lauwe, de 1e match van de terugronde. Na de mooie en deugddoende overwinning van vorige week tegen Zedelgem was iedereen overtuigd en gemotiveerde om die lijn door te trekken. Coach Bruno Derveaux kon hiervoor wel niet rekenen op zijn kapitein Mathias Vandewoestyne, die keek geschorst toe. De koude en miezerige partij stond onder leiding van dhr. Mathias Dumarey.

Prima wedstrijdbegin voor onze roodbroekjes, Thorben Platteau haalde vanuit de rechthoek uit op doel, zijn pegel werd in corner getikt door doelman Kevin Degrande. Minuten later doorzetten van Brian Depondt en de daaropvolgende lage voorzet, het leder werd voor de neus van Sam Christiaens in corner geduwd. Op het kwartier dan toch het openingsdoelpunt, doorzetten Dylan Vens… voorzet Brian Depondt en Michiel Vandromme knalde de 1-0 tegen de touwen! 60 tellen later alweer Meulebeke… de knal in één tijd van Thorben Platteau verdiende meer, de bal verdween net naast. Halfweg de 1e helft reageerden de bezoekers uit Lauwe, voorzet Monssef Znagui en Nicolas Steelant trapte in één tijd naast. Even voor het halfuur een slechte center op links van Meulebeke waarop de bezoekers konden counteren. Aaron Couckuyt schudde een mooie actie uit de mouwen en schilderde mooi de bal over doelman Daan Ronse in de verste kruising: 1-1. Minuten later hoekschop White Star, doelman Daan Ronse dook prima plat aan de 2e paal maar moest zich gewonnen geven voor de rebound. Het doelpunt werd echter terecht afgevlagd voor buitenspel. Even voor de rust een prima vrije trap van Dylan Vens, Gaethan Lannoo kopte vanuit het pak naast! In de slotseconde van de 1e helft nog een actie van Dylan Vens in de rechthoek, daar werd hij duidelijk neergeduwd maar de ref weigerde de bal op de stip te leggen. Rust: 1-1, er was toen nog geen vuiltje aan de lucht…

Meteen na de pauze heel wat gerommel voor het doel van Daan Ronse en tot tweemaal toe appel voor buitenspel… uiteindelijk devieerde Maxim Vancompernolle het leder in doel: 1-2. Minuten later verscheen Sam Christiaens alleen voor doel, week uit naast de uitkomende goalie Kevin Degrande maar trapte zowaar slapjes de opendoelkans en gelijkmaker de mist in… Nog voor het uur was het effectief mistig in alle rood-witte kopjes… op (een te gemakkelijke weggegeven) hoekschop was iedereen blijkbaar Kevin Bostyn vergeten aan de 2e paal en die knalde de 1-3 binnen. Boeken toe en rood-wit werd genadeloos naar de slachtbank geleid… 1-4, 1-5 tot zelfs 1-6. Intussen voerde trainer Bruno Derveaux een driedubbele vervanging door… bedoeling was bij een 1-2 stand maar wanneer de spelers effectief klaar waren om in te vallen stond het plots al 1-4… De invallers brachten niettemin wat vers bloed en bedrijvigheid voorin: Alessandro Buyse besloot op hoekschop nog op de paal en Seppe Claeys milderde tot 2-6, meteen de eindstand. Van een letterlijke en figuurlijke koude douche gesproken…

2e helft om snel te vergeten waarin we een heel ander WS Lauwe zagen dan in de heenwedstrijd. Onze roodbroekjes leken in het 4e kwartier het noorden kwijt en slikten te gemakkelijk en te snel de tegengoals. Spijtig om zo de winterstop te moeten induiken maar laten we dit snel achter ons laten! Kopjes leegmaken, genieten van de rust en vooral de batterijen terug opladen om er straks terug in te vliegen! Nog 14 wedstrijden te gaan, nog 42 punten te winnen.

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Vandromme, Verschueren, Cardoen, Platteau (60′ Buyse), Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens (60′ Wallican) en Christiaens (60′ Claeys). Doelman Toebaert viel niet in.

WS Lauwe: Degrande, Casier (46′ Vancraeyveldt), Commeyne, Steelant (77′ Tajeddine), Musenge, Znagui, Bostyn (73′ Gekiere), Hellebaut, Couckuyt, Honoré en Vancompernolle. Doelman Himpe viel niet in.

Doelpunten: 16′ Vandromme (1-0), 29′ Couckuyt (1-1), 49′ Vancompernolle (1-2), 57′ Bostyn (1-3), 59′ Couckuyt (1-4), 67′ Musenge (1-5), 71′ Bostyn (1-6) en 76′ Claeys (2-6).

Gele kaarten: 36′ Lannoo, 40′ Platteau, 84′ Verschueren (KFCM) en 61′ Bostyn (WSL).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Mathias Dumarey, bijgestaan door dhr. Stefaan Carpentier en dhr. Philip Verhulst.