KFCM - KEXC Zedelgem

8 december 2018
Score: 1 - 0

Match Report

Met Meulebeke versus Zedelgem stond de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma, de voorlaatst partij van het kampioenenjaar 2018. Trainer Bruno Derveaux wijzigde één speler in zijn elftal, Gianluca Cardoen verscheen aan de aftrap ten koste van Martijn Wallican. De partij stond onder de prima leiding van dhr. Simon Vynckier.

2′ op hoekschop Brian Depondt gaat de kopbal van Mathias Vandewoestyne via de lat over — 11′ Brian Depondt zet alleen door richting doel, eens in de zestien tikt men hem foutief neer maar ref Vynckier wuift alle protest weg — 21′ geharrewar voor het doel van de bezoekers maar geen enkele roodbroek is bij de pinken — 35′ vrijschop Thomas Hollebeke glijdt door in de modder, doelman Daan Ronse pakt in twee tijden — 39′ voorzet Thorben Platteau, Mathias Vandewoestyne werkt in één tijd net over — 42′ Brian Depondt in balbezit in de grote rechthoek, wederom aangetikt, wederom geen strafschop. Rust: 0-0.

57′ doorduwen van Meulebeke, Gianluca Cardoen besluit de voorzet te slap van dichtbij op de doelman — 63′ corner Zedelgem, een bezoeker werkt aan de 2e paal de bal naast — 67′ voorzet Thomas Hollebeke, Arianit Hajrizi kopt zowaar net naast aan de 1e paal — 74′ pegel Tom Verschueren vanuit de 2e lijn, doelman Cedric Vanhee tikt de bal van onder de lat in corner — 81′ Zedelgem moet met 10 verder na een terechte rechtstreekse rode kaart voor Jelle Dudal na een drieste tackle — 84′ voorzet van de ingevallen Martijn Wallican, de daaropvolgende trap van Brian Depondt is te zwak — 88′ opnieuw een penaltyfase, ditmaal met Dylan Vens, ook hier ziet ref alweer geen reden om te fluiten — 93′ diep in blessuretijd zit het dan toch eens mee… voorzet Dylan Vens en Thorben Platteau knalt de oververdiende 1-0 binnen: wat een ontlading op en naast het veld, alsof het 24 maart 2018 was.

De vreugde en opluchting was groot in het Meulebeekse kamp. Eindelijk nog eens die driepunter: enorm blij voor ieder die met rood-wit is begaan en die er dagdagelijks voor in de weer is. Een opsteker en zo is de rode lantaarn meteen doorgegeven aan SVV Damme. Onze jongens pakten oververdiend de overwinning en mochten zo nog eens vieren op hun eigen Ter Borcht. Volgende week zaterdag de laatste match van het jaar, opnieuw in het Dr. Leo Abeele Stadion. Dan ontvangen we WS Lauwe.

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Vandewoestyne, Cardoen (71′ Wallican), Platteau, Depondt (88′ Vandromme), Lannoo, Vanmarcke, Vens en Christiaens (62′ Buyse). Doelman Toebaert viel niet in.

Zedelgem: Vanhee, Jonckheere, Rossel (75′ Behaegel), Dudal, De Cloedt, Hallemeesch, Demeyere, Hollebeke, Bouckaert, Hajrizi en Benoot. Calleeuw, Verhé en doelman Platteeuw vielen niet in.

Doelpunten: 93′ Platteau (1-0).

Gele kaarten: 44′ Vandewoestyne, 90′ Vens (KFCM), 40′ Benoot en 89′ Hajrizi (Zedelgem).

Rode kaart: 81′ Dudal (Zedelgem).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Simon Vynckier, bijgestaan door dhr. Niek Provoost en dhr. Frank Vandenborre.

.

Volgende wedstrijd: KFCM – WS Lauwe, zaterdag 15 december om 19u.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE MathiasYellow Card
10. CARDOEN Gianluca
11. BOURGEOIS JariGoal
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS DylanYellow Card
20. NAESSENS Mathieu

Subs

16. VANDROMME MichielSub12
18. WALLICAN MartijnSub10
3. VAN POUCKE WoutSub20
22. ANCKAERT Sander