KFCM - VK Dadizele

10 november 2018
Score: 0 - 0

Match Report

Op speeldag 11 stond de wedstrijd KFC Meulebeke tegen VK Dadizele, de ploeg van ex-KFCM’er Jari Bourgeois, op het programma. Na de uitschuiver vorige week op Poperinge wachtte onze roodbroekjes opnieuw een zware klus tegen het ambitieuze Daisel. Trainer Bruno Derveaux kon geen beroep doen op de geblesseerden Michel Kodia, Matthias Blomme, Jarne Popelier en de zieke Simon Toebaert maar recupereerde Thorben Platteau, terug uit schorsing. Laatstgenoemde verscheen opnieuw aan de aftrap, net als Jony Den Baes, en op de bank Seppe Claeys, Michiel Vandromme, Sam Christiaens en Eduard Baekelandt. Opvallend op het wedstrijdblad: maar liefst zes Meulebekenaren in de selectie, zonder rekening te houden met Den Baes (woont op de grens met Meulebeke) en Mathias Vandewoestyne (jeugdproduct). De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Geert Bossuyt.

Pas na 32′ minuten werd het notitieboekje bovengehaald: na centraal balverlies kon bezoeker Desley Seys in één tijd uithalen, de bal verdween naast. Ervoor verliep de partij evenwichtig zonder noemenswaardige kansen. Rood-wit reageerde met een trap van Gianluca Cardoen, hierbij zag de thuisploeg handspel van een bezoeker in de zestien maar ref Bossuyt wuifde alle vraag naar een elfmeter weg. Net voor de pauze nog pogingen aan beide kanten… na prima actie legde Martijn Wallican af tot bij Thorben Platteau. Die stond dichtbij op een ideale trappositie maar legde zowaar nog af, weg kans. Florent Rys trapte tellen later net voorlangs. Rust: 0-0.

Na de pauze bleven de kansen beperkt, een prima voorzet van Gianluca Cardoen verdiende meer maar niemand van KFCM was voor het doel attent. Even voor het uur een dot van een kans… doelman Bram Paepe ranselde de kopbal van Gaethan Lannoo uit doel, de rebound van Tom Verschueren werd in hoekschop gewerkt. Het spel ‘kabbelde’ verder tot rond minuut 76… de ingevallen Sam Christiaens haalde uit vanuit de 2e lijn, goalie Paepe kende geen probleem. 2′ voor het einde dan eigenlijk dé kans van de match… invaller Seppe Claeys zette op rechts door terwijl op links een zee van ruimte lag voor de alleenstaande Sam Christiaens. Seppe Claeys tikte echter het leder te ver van zijn voet zodat Dadizele het leder kon recupereren, weg kans. Het laatste woord was voor de Meulebeekse topschutter van de afgelopen seizoenen, op de kopbal van de ingevallen Jari Bourgeois moest doelman Daan Ronse plat. Einde: 0-0.

Meer dan verdiend punt voor onze mannen. Met een gelijkspel tegen het 3e geklasseerde Dadizele schieten we echter niet veel op maar wel goed voor het moraal! De bezoekers waren duidelijk ontgoocheld achteraf. Volgende week wacht ons de trip naar Blankenberge.

De beloften wonnen na een knotsgek wedstrijdverloop met 5-2 cijfers van Otegem. Verslag onder ‘ploegen-beloften-wedstrijden’.

.

KFCM: Ronse, Den Baes (62′ Vandromme), Verschueren, Vandewoestyne, Cardoen, Platteau (70′ Claeys), Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (45′ Christiaens). Baekelandt viel niet in.

Dadizele: Paepe, Olivier, Allard, Duyck, Demdoum, Delrue, Demeyere, Desmet (56′ Bourgeois), Rys, Kerkhof (68′ Camara) en Seys (86′ Van Elslander). Doelman Deneir viel niet in.

Doelpunten: geen.

Gele kaarten: geen.

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Geert Bossuyt, bijgestaan door dhr. Benny Vanacker en dhr. Olivier Gilis.

.

Volgende wedstrijd: Blankenberge – KFCM, zondag 18 november om 16u.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE Mathias
10. CARDOEN Gianluca
11. BOURGEOIS Jari
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
18. WALLICAN Martijn

Subs

16. VANDROMME MichielSub2
15. BAEKELANDT Eduard
19. CLAEYS SeppeSub11
20. NAESSENS MathieuSub18