RC Lauwe - KFCM

20 oktober 2018
Score: 0 - 1

Na de ‘wanprestatie’ van vorige week tegen toenmalig hekkensluiter Damme stond de zaterdagavondpartij op RC Lauwe op het programma. De wit-zwarten prijkten op de 3e plaats en hadden in zeven wedstrijden nog geen verliesmatch genoteerd. De rood-witte entourage trok met een afwachtende houding en vraagtekens richting Lauwe. Michel Kodia was geschorst, Jony Den Baes verscheen opnieuw aan de aftrap en Seppe Claeys vervolledigde de wedstrijdselectie. De partij stond onder de prima leiding van dhr. Luc Bulckaert.

In het openingskwartier ging de match goed op en af, een snel tempo maar slechts een handvol halve pogingen aan de doelen van Jordy Mervilde en Daan Ronse. Halfweg de 2e helft stond het weliswaar 2-2 in de afgekeurde doelpunten. Het meeste gevaar van KFCM kwam via Thorben Platteau, na een actie volgde een lage trap, doelman Mervilde pakte in 2 tijden. Lauwe duwde erna het gaspedaal wat in en Meulebeke was (even) de grip over de match kwijt. Niettemin moest goalie Daan Ronse geen mirakels verrichten om zijn netten droog te houden. Ruststand 0-0.

Lauwe kwam snedig uit de kleedkamers en bekwam al na 2 minuten een dot van een kans. Ruben Leman, in de 16, draaide zich dichtbij doel vrij en besloot richting de korte hoek terwijl doelman Daan Ronse op het verkeerde been was gezet, de bal vloog net naast. Rood-wit reageerde met een actie en voorzet Thorben Platteau, de kopbal van Brian Depondt vormde geen groot gevaar. Tellen later opnieuw stamnummer 1255: Thorben Platteau met de perfecte bal op de mee opgerukte Dylan Vens, laatstgenoemde verscheen alleen voor de uitkomende doelman Jordy Mervilde maar besloot zowaar net naast, wat een kans! Het tempo bleef hoog en nog voor het uur dan toch de voorsprong voor KFC Meulebeke: center Brian Depondt en Tom Verschueren knikte binnen: 0-1, wat een ontlading op en naast het veld. Vlug een blik op de klok… nog 36 minuten te spelen… ai, het zou nog een zware dobber zijn om hier stand te houden. Racing Lauwe had, op een paar wissels na, niet meteen een antwoord of reactie op de achterstand. Daan Ronse en zijn verdediging hielden al bij al gemakkelijk stand. De beste pogingen vielen zelfs aan de overzijde na een prima actie/aanval van Meulebeke trapte Dylan Vens laag op doel en in de absolute slotfase had Gianluca Cardoen de 0-2 aan de voet maar besloot uiteindelijk op de teruggesnelde doelman terwijl ook de ingevallen Alessandro Buyse mee was voorin. Tussenin was er nog halve ommehaal van een thuisspeler maar Daan Ronse, voor de 2e keer dit seizoen de nul, kende geen problemen. Het was nog even gespannen afwachten maar na bijna vijf minuten blessuretijd viel het verlossende fluitsignaal: 0-1!!!! Het gerstenat vloeide later rijkelijk in de kleedkamers en tijdens het bezoek aan café De Smisse in Aalbeke.

KFCM pakte zo een verdiende overwinning en smeerde RC Lauwe hun 1e nederlaag van het seizoen aan. Een deugddoende, welgekomen en onverwachte zege: een antwoord van onze jongens om U tegen te zeggen na de prestatie tegen Damme! Proficiat aan de voltallige rood-witte entourage!!!! Allicht lezen we deze week wel opnieuw dat onze vorige opponent, net toevallig tegen KFCM, een offday had… :p

Volgende week vrijdag (!) ontvangen we leider Oostnieuwkerke op Ter Borcht en bij winst pakt men de periodetitel. De komende tegenstander heeft echter dit seizoen nog niet verloren… :)

!!!! Actie: wie in de rode kleuren van KFCM komt komende vrijdag krijgt gratis toegang tot deze wedstijd alsook een gratis consumptie. Op naar een rode sfeertribune om onze jongens aan te moedigen !!!!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Vandewoestyne, Cardoen, Platteau (69′ Claeys), Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (74′ Buyse). Vandromme en doelman Toebaert vielen niet in.

RC Lauwe: Mervilde, Dutry, Vansteenkiste, Vanheuverbeke (75′ Deltombe), Vansteenkiste, Leman, Verbrugghe, Maes (63′ Bouhid), Dewilde, Verhelst en Cannaert. Lobbens en doelman Coolsaet vielen niet in.

Doelpunten: 54′ Verschueren (0-1).

Gele kaarten: 89′ Vens en 92′ Buyse (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Luc Bulckaert, bijgestaan door dhr. Frank Vandenborre en dhr. Dirk Verbeke.