KFCM - Sassp Boezinge

29 september 2018
Score: 1 - 0

Intussen speeldag 5. Tweede opeenvolgende thuiswedstrijd op het Dr. Leo Abeele Stadion. Met Sassport Boezinge ontvingen we de 2e uit de rangschikking met een kwalitatieve spelersgroep en een coach, Joost Malfait, die al één en ander presteerde op nationaal niveau. Het zou dus opnieuw geen avondwandeling worden. Trainer Bruno Derveaux wijzigde één pion in zijn elftal, aanvaller Alessandro Buyse begon aan de partij ten koste van Thorben Platteau. De partij stond onder leiding van dhr. Hannes Danckaert.

Het had een droomstart kunnen worden op onze prima voetbalmat -allicht één der beste velden in de regio- maar alweer pech hield ons van een vroege voorsprong: op counter kopte een bezoekende verdediger over zijn eigen goalie Simon Bruneel… het lege doel gaapte maar Martijn Wallican, die zich doorheen de verdediging wrong, besloot op de paal. Hij kwam hierdoor echter ten val met alweer de schouder uit de kom maar kon toch verder. Op de 19e minuut een slechte bal achterin bij Meulebeke waardoor Boezinge counterde, de lage trap van Laurent Vandamme verdween naast. Halfweg de 1e helft een stevige, onbestrafte, tackle van een bezoeker maar het spel mocht verder. Martijn Wallican met de versnelling op links, sneed goed naar binnen maar knalde zelf in het zijnet, met Michel Kodia en Alessandro Buyse mee voor doel was dit een 2e optie. Voor het halfuur een versnelling van Daymon Billiet met een daaropvolgende loeier, goalie Daan Ronse tikte nog net met de tippen over in corner. Boezinge schakelde een versnelling hoger, KFCM had het even moeilijk… Tom Deman trapte in één tijd op doel en op hoekschop zag Rodriguez zijn bal op de onderkant van de lat wegspatten. Rood-wit overleefde en ging rusten met een 0-0 tussenstand.

Na de pauze deemsterde Boezinge volledig weg, doelman Daan Ronse had nauwelijks, zelfs geen, werk op te knappen en zag zijn ploegmakkers knokken en wroeten richting het bezoekende doel, echter zonder reuzegrote kansen. De beste was op hoekschop van Brian Depondt maar de inlopende Alessandro Buyse knalde net naast. De inbreng van een prima ingevallen Thorben Platteau (verving aan de rust Martijn Wallican die toch niet verder kon met pijn aan de schouder) en Michiel Vandromme bracht de nodige verse krachten. De tijd tikte verder… de 0-0 bleef op het bord. Stevig tempo, stevige duels. Minuut 82… een verre vrijschop van Dylan Vens, “en nu nen goeien é Venske, tis de moment”… en zowaar… prima getrapt en vanuit het pak knikte de ingevallen Michiel Vandromme het leder tegen de touwen: Ter Borcht ontplofte, 1-0, wat een euforie en ontlading op en naast het veld. Nog 6 lange minuten maar Meulebeke hield gemakkelijk stand: de 1e overwinning sinds de terugkeer op het hoogste provinciale niveau was een feit: 1-0, yes!

Dat de ontlading en opluchting groot was na de wedstrijd bij zowel spelers, staf, bestuur en supporters hoeft allicht niet gezegd. We hebben Boezinge, die met het idee was gekomen om op het ‘gemak (zucht)’ de klus te klaren in Meulebeke, mooi op hun plaats gezet en vooral de gouden driepunter was meer dan welgekomen: een opsteker van jewelste voor iedereen binnen de club. De overwinning werd stevig gevierd… dergelijke driepunters zijn dan ook de mooiste! De kater en dafalgan nemen we de dag erop dan maar graag bij…

KFCM: Ronse, Verschueren, Vandewoestyne, Kodia (57′ Vandromme), Cardoen, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens, Wallican (46′ Platteau) en Buyse (75′ Den Baes). Doelman Toebaert viel niet in.

Boezinge: Bruneel, Pollet, Baessens, Billiet, Rodriguez, Deman (64′ Mando), Verstraete (85′ Landuyt), Vanoplynus, Boone, Blancke M en Vandamme. Blancke F en doelman Versavel vielen niet in.

Doelpunten: 82′ Vandromme (1-0).

Gele kaarten: 28′ Kodia, 42′ Verschueren en 83′ Platteau (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Hannes Danckaert bijgestaan door dhr. Stefaan De Larue en dhr. Christophe Dhont.