6 augustus 2014
Score: 0 - 3

Doordat KFCM zaterdag laatstleden de tweede ronde van de Beker van België moest afwerken, werd de West-Vlaamse Bekerpartij op Beveren afgewerkt op woensdag. Dat Dosko hiermee niet opgezet was, bleek aan de ontvangst en wedstrijdselectie, hun oefenpartij van donderdag 7/8 op Zwevezele kreeg voorrang. Meulebeke liet het niet aan hun hart komen en beslisten de partij al na een paar minuten… Bert Van Nieuwenhuyse brak door en schoof het leder laag in de verste hoek: 0-1 na 5′. Even later werd Mitch Voet foutief aangetikt in de rechthoek, Dries Bernaert zag zijn elfmeter gestopt maar de rebound was succesvoller (0-2). KFCM bleef heer en meester met enkele mooie combinaties en fraaie aanvallen. Halfweg de 1e helft profiteerde Bert Van Nieuwenhuyse van een misverstand achterin, zijn bal vloog echter nipt voorlangs. Uitstel want laatstgenoemde nette zijn 2e van de avond na een strakke kopbal van Mitch Voet en het doorspelen van Mathias Vandewoestyne. Even voor de rust, na een prima aanval, zag gelegenheidskapitein Gaël Vandersteene zijn poging op de onderkant van de doellat wegspatten, ruststand 0-3. In een mindere 2e helft wilde de bal niet meer in doel na diverse kansen: bal Martijn Wallican van lijn geveegd, doelman Jensy Vancauwenberghe plat op lage schuiver van Tom Ternest en vanuit een scherpe hoek trof de Meulebeekse topschutter van vorig seizoen de paal. Aan de overzijde genoot doelman Jonas Uytterhaegen van de rustige zomeravond en had weinig of geen werk op te knappen. Het mag al eens vlotjes gaan in de voorbereiding…

KFCM: Uytterhaegen, Denys, Voet (46′ Wallican), Vandersteene, Popelier, Van Nieuwenhuyse (46′ Ternest), Deltour (59′ Mortier), Vandewoestyne, Bernaert (46′ Ovaere), Den Baes en Bruneel.

Dosko Beveren: Vancauwenberghe, Bailliu, Vierstraete (60′ Verdonck), Carron, Callens, Parmentier, Dermul, Vanderperre, Lugghe (46′ Cappelle), Vroman (46′ Dejonghe) en Goddeeris. Lampe viel niet in.

Doelpunten: 5′ Van Nieuwenhuyse (0-1), 7′ Bernaert (0-2) en 34′ Van Nieuwenhuyse (0-3).

Strafschoppenreeks: 4-3 = Denys v, Popelier x, Bruneel v, Ovaere x en Ternest v.

Gele kaarten: 28′ Vandewoestyne (KFCM).

Beeldmateriaal: klik hier.

Weetjes: De website is al beetje per beetje aangepast in functie van het nieuwe seizoen. Zo is de A-kern en staf toegevoegd alsook de (voorlopige) competitiekalender. * Spelers dienen het geld voor het teambuildingsweekend aan zee ten allerlaatste te betalen zondag op de Voetbalhappening! * In de penaltyreeks stopte doelman Jonas Uytterhaegen de 3e strafschop, de 4e ging via de paal binnen. Aan Meulebeekse zijde zag Tom Ovaere zijn elfmeter gestopt, Jelle Popelier trof de lat.

.

Volgende wedstrijden:

donderdag 7 augustus om 19u30, terrein 2: KFCM beloften – SK Staden

zondag 10 augustus om 16u, terrein 3: KFCM beloften – KFC Aarsele

zondag 10 augustus om 19u, terrein 1: KFCM – SK Geluwe (Beker v W-Vl)

De wedstrijden op 10 augustus zijn in teken van de jaarlijkse Voetbalhappening op Ter Borcht! Iedereen van harte welkom! Vanaf ‘s morgens komen alle ploegen van KFC Meulebeke aan bod. De volledige dag is enkel de socio/jeugdkantine, met terras, open!