2 december 2018
Score: 3 - 0

Match Report

Met speeldag 14 stond de wedstrijd op Racing Waregem op het programma, een trip naar het Mirakelstadion waar intussen heel wat glorie definitief tot het verleden behoort. Voor beide ploegen een match van ‘moeten’ … 2 punten was het verschil tussen de ‘Rassing’ en het laatst geklasseerde Meulebeke. Quasi nu al een laatste reddingsboei dus voor onze roodbroekjes maar die was al grotendeels verloren nog voor we vertrokken (…). Niettemin pompte coach Bruno Derveaux zijn troepen op: inzet, karakter en vooral geloof in eigen kunnen. De cruciale partij stond onder de prima wedstrijdleiding van dhr. Jonas Fockedey.

KFCM bokste in de 1e helft tegen een felle wind, in het voordeel dus van Waregem al zagen zij ook maar al te vaak hun bal buiten vliegen. De partij begon evenwichtig in kansen en pogingen, niet te vaak met andere woorden, de thuisploeg eiste het balbezit op. Even voor het halfuur een verwittiging: op voorzet Moulaye Sy kopte Marijn Vandewalle op de dwarsligger. 7′ later opnieuw Waregem, op vrijschop dook goalie Daan Ronse, verrast door de wind, onder de bal door. Verdediger Gaethan Lannoo bracht redding op de doellijn. Uitstel van executie want tellen later geraakte het leder opnieuw niet weg. Marijn Vandewalle haalde uit van ver en besloot over Daan Ronse hoog in doel binnen: 1-0. Nog voor de pauze werd de voorsprong verdubbeld: op voorzet van links was de bezoekende verdediging Siebe Depraetere in hun rug vergeten, die trapte de 2-0 binnen, meteen de ruststand.

Na de pauze veel goeie wil om de bakens nog te verzetten bij KFCM maar Waregem, die nochtans meer en meer door hun beste krachten heen geraakten, behield al bij al gemakkelijk de controle om hun voorsprong te behouden. Rood-wit ging alsmaar meer aanvallender spelen maar van echte kansen… neen, daarvan was geen sprake… Integendeel, de thuisploeg loerde op de counter en tot driemaal toe kon Gilles Garrevoet niet in doel besluiten: tweemaal bracht Daan Ronse prima redding, de 3e poging trapte hij over. In een alles of niets liep stamnummer 1255 nog tegen een dodelijke counter aan: 3-0 via Pierreot Deprez. In de slotfase verhinderde doelman Daan Rons met de voeten een nog grotere nederlaag na trap van de ingevallen Thibauld Coeman. Einde: 3-0.

Na het laatste fluitsignaal zonk de moed bij de rood-witte entourage nog meer in de schoenen… één oog op het 3-0 verlies tegen een ‘rechtstreekse’ concurrent, het ander oog naar het klassement in 3e amateur A… op heden minstens 4 zakkers in Eerste Provinciale… En wie weet 5 want naast Oostkamp en Torhout blijft nu ook Wervik zwalpen…

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren (46′ Cardoen), Vandewoestyne (46′ Buyse), Platteau, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens, Wallican (70′ Claeys) en Christiaens. Doelman Toebaert viel niet in.

RC Waregem: Raevens, Depraetere, Driessens, Ameye, Desmet, Vandewalle (79′ Coeman), Sy, Deprez, Cousaert (61′ Dutoit), Ducatteeuw en Garrevoet (89′ Couckuyt). Doelman Deprez viel niet in.

Doelpunten: 37′ Vandewalle (1-0), 41′ Depraetere (2-0) en 86′ Deprez (3-0).

Gele kaarten: 59′ Christiaens (KFCM) en 45′ Demset (Waregem).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Jonas Fockedey, bijgestaan door dhr. Jens Coussement en dhr. Joel Tanghe.

.

Volgende wedstrijd: KFCM – Zedelgem, zaterdag 8 december om 19u.

Lineup

1. RONSE Daan
2. DEN BAES Jony
6. VERSCHUEREN Tom
7. VANDEWOESTYNE Mathias (C)
11. PLATTEAU Thorben
12. DEPONDT Brian
13. LANNOO Gaethan
14. VANMARCKE Simon
17. VENS Dylan
18. WALLICAN Martijn
20. CHRISTIAENS SamYellow Card

Subs

10. CARDOEN GianlucaSub6
19. CLAEYS SeppeSub18
20. BUYSE AlessandroSub7
22. TOEBAERT Simon