23 april 2017
Score: 1 - 3

Wedstrijd om snel te vergeten. Op het reeds veroordeelde SV Moorslede kon trainer Bruno Derveaux op al zijn manschappen rekenen, enkel Gaethan Lannoo ontbrak door familiale redenen. De partij stond onder leiding van dhr. Marc Gevaert.

Dat iedereen in een (te) losse sfeer vertoefde, was ook te zien aan de wedstijdleiding, bij het keuren van het veld werd niet gezien dat er heel wat lijnen ontbraken. Soit, op het stoffige en hobbelige veld was de 1e kans voor Meulebeke: Jari Bourgeois zag zijn trap net naast gaan. Minuten later handspel door een thuisverdediger in de rechthoek, KFCM appelleerde voor strafschop maar uiteindelijke wuifde ref Gevaert dit weg. Met net geen 10 minuten gespeeld stak de thuisploeg de neus aan het venster in een 3 tegen 2 situatie, Arne Lievens verscheen voor doel maar goalie Daan Ronse redde met de voet. Zowat halfweg de 1e helft dan toch strafschop na een fout op Jari Bourgeois. Laatstgenoemde nam plaats achter de bal maar trapte de elfmeter veel te nonchalant laag op de doelman, het bleef 0-0 en zo waren de topschutterdromen meteen opgeborgen. Even later prima actie Jari Bourgeois naar Gaël Vandersteene, de Meulebeekse nummer 8 besloot op de keeper. Tussendoor heel wat slechte passes, geen duels en te weinig pogingen. Het was zelfs de thuisploeg die op voorsprong kwam, kapitein Matthias Corneillie knalde wel het leder onhoudbaar in doel vanop de strafschopstip: 1-0, meteen de ruststand.

Na de pauze ontwaakte rood-wit stilaan uit zijn lenteslaap: na 60 seconden trapte Jari Bourgeois richting doel, Mathias Vandewoestyne devieerde van dichtbij de bal in doel: 1-1. Meteen daarop de voorsprong voor stamnummer 1255… mooie actie op de achterlijn van de Meulebeekse goalgetter, op diens voorzette tikte Gaël Vandersteene binnen: 1-2. Rond het uur nog een trap vanuit de 2e lijn van Tom Verschueren en aan de overzijde bokste Daan Ronse de bal weg op een scherpe voorzet. Halfweg de 2e helft viel de ‘geruststellende’ 1-3: op verre inworp Jony Den Baes kopte Tom Verschueren binnen. Verder viel er nog weinig te beleven – op de tussenstanden van de wedstrijden van De Ruiter & Blankenberge na – … enkel een knappe trap van de ingevallen Dries Bernaert viel nog te noteren, doelman Stan Naert tikte het leder van onder zijn lat in hoekschop. Einde: 1-3.

3 extra punten maken een totaal van zowaar 62 knikkers en een zeer knappe 3e plaats. Voor de eindronde straks moet er wel uit een heel ander vatje getapt worden, anders is het na 2 matchen al over en uit… Als voetballer zijn er niet alleen rechten maar ook plichten. Een prima prestatie neerzetten, is men dit niet alleen verschuldigd tegenover de club en sponsors maar vooral tegenover de trouwe supporters die gisteren nota bene wel 6€ neerlegden om deze prestatie te moeten/willen aanzien!

Opnieuw zijn er 14 dagen tot de volgende match… even de riem eraf en de batterijen opladen. Dinsdagavond (morgen) weten we tegen wie we uitkomen in de 1e ronde van de nacompetitie. Trekking live te volgen via de Facebookpagina “KFC Meulebeke – 1255″ , alles over de eindronde op de website vanaf woensdag.

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Ovaere (62′ Bernaert), Vandersteene, Bourgeois, Depondt, Vanmarcke, Vandewoestyne, Vens (69′ Devos) en Wallican (69′ Christiaens). Doelman Samyn viel niet in.

Moorslede: Naert, Demyttenaere (67′ Terryn), Messiaen, Decrock, Vandamme, Lievens, Corneillie M (75′ Corneillie Y), Vanackere P, Declercq, Goddeeris en Decouttere (67′ Soen). Doelman Vanackere B viel niet in.

Gele kaarten: geen

Doelpunten: 32′ Corneillie (1-0, penalty), 46′ Vandewoestyne (1-1), 49′ Vandersteene (1-2) en 65′ Verschueren (1-3).

Beeldmateriaal: klik hier.

.

Wedstrijdleiding: dhr. Marc Gevaert, bijgestaan door dhr. Michiel Dezwarte en dhr. Steven Vanbesien.

Volgende wedstrijd: eindronde