23 maart 2019
Score: 1 - 2

De voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen 2018-2019 in Eerste Provinciale. Tegenstander van dienst: SC Blankenberge, waar we in de heenwedstrijd 0-0 speelden. Gaethan Lannoo geraakte speelklaar en verscheen terug aan de aftrap. Doelman Daan Ronse, eveneens niet getraind, was nog geblesseerd maar stond toch tussen de palen. De partij stond onder de leiding van de ervaren Philippe De Vlaminck.

Blankenberge leek meteen een versnelling hoger te willen beginnen maar het resulteerde nauwelijks in noemenswaardige kansen. Pas halfweg de 1e helft versnelde Nathan Kékessy richting doel maar Gaethan Lannoo was tijdig terug met een correcte tackle in de zestien. 3 minuten later toch de 0-1 na hoekschop. De 2e bal werd voorgezet en de kopbal van Birger Longueville verdween in het zijnet. Iets voor het halfuur een voorzet van Simon Vanmarcke, de kopbal van Alessandro BuySe verdween ver naast. 10 minuten voor de rust 2 à 3 pogingen in de rechthoek aan thuiszijde maar de bal werd telkens afgeblokt. Rust: 0-1.

Na de pauze was de 1e prima poging voor KFCM: vrijschop Dylan Vens waarop Thorben Platteau terug kopte tot bij Gaethan Lannoo, laatstgenoemde kopte van dichtbij over. 10 minuten was het wel prijs na een mooie actie van de ingevallen Gianluca Cardoen. De voorzet verlengde Thorben Platteau tot bij Michel Kodia die in twee tijden het leder laag in de korte hoek trapte. Blankenberge kreeg nauwelijks nog een kans en knalde alle ballen blindelings vooruit, dan heb je zo’n materiaal lopen… Een klein kwartier voor het einde alweer rood-wit, voor de gelegenheid in het blauw, maar de verre goeie vrije trap van Gaethan Lannoo konden zowel Alessandro Buyse, Thorben Platteau als Gianluca Cardoen niet in doel besluiten. Seconden later aan de overzijde draaide Gianno Longueville zich mooi vrij en knalde meteen naar de linkerbenedenhoek, goalie Daan Ronse had het al in het snuitje en lag al plat op de juiste plaats. 7′ voor het einde Brian Depondt maar kon aan de 2e paal niet besluiten. Iedereen leek zich te verzoenen met een gelijkspel tot de bal achterin niet weggeraakte -na weliswaar voorafgaand handspel en aanvallende fout- en Gianni Longueville het genadeschot toediende: 1-2.

Nog 3 wedstrijden te gaan en dan worden we verlost uit ons lijden… Nog 3x het beste van onszelf geven… Te beginnen volgende zaterdag op Oostduinkerke!

O ja, vergeet uw inschrijving niet voor de Supportersavond!

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren, Vandewoestyne (46′ Cardoen), Buyse, Kodia (86′ Vandromme), Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vens en Wallican (46′ Platteau). Doelman Toebaert viel niet in.

Blankenberge: Pannecoucke, Wille, Belpaire, Longueville G (86′ Verscheure), Claeyssens (83′ De Clercq), Longueville B, Kékessy, Boone (76′ Perquy), Savaete, Feys en Van Moeffaert. Raes viel niet in.

Doelpunten: 25′ Longueville B (0-1), 66′ Kodia (1-1) en 84′ Longueville G (1-2).

Gele kaarten: /

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Philippe De Vlaminck, bijgestaan door dhr. Gilles Douterlungne en dhr. Joel Tanghe.