8 april 2017
Score: 3 - 1

Een partij zonder inzet, zo bleek ook aan het opgekomen publiek. Maar uiteraard wilde rood-wit deze partij winnend afsluiten om zo de supportersavond en de huldiging van onze kapitein des te mooier te maken. Trainer Bruno Derveaux kon zowat rekenen op alle spelers, behalve op de geschorste Dylan Vens. De partij stond onder leiding van dhr. Sidi Rabhi.

Rood-wit begon uitstekend aan de wedstrijd, na 2 minuten spelen een goede aanval Brian Depondt – Dries Bernaert… een trap volgde van Brian Depondt, doelman Brandon Coopman tikte het leder van onder zijn lat in hoekschop. Vervolgens – nog geen 5′ ver in de partij – prima lange bal Dries Bernaert op Jari Bourgeois die Martijn Wallican bediende. Laatstgenoemde zag zowaar nog zijn bal van dichtbij aan de 1e paal in corner gedevieerd. Erna was het even wachten tot een volgend gevaar, meteen goed voor een doelpunt: na actie en trap van Martijn Wallican week het leder af en verdween in de linkerbenedenhoek: 1-0! Vijf minuten later opnieuw feest & getoeter in het Dr. Leo Abeele Stadion: Jari Bourgeois ging op wandel in de grote rechthoek, speelde enkele verdedigers uit en legde vervolgens knap het leder in doel: 2-0! Meulebeke bleef de bovenhand houden, Oudenburg was in de 1e helft totaal niet bij de zaak. KFCM vergat zelfs de match definitief te beslechten: Martijn Wallican scoorde niet alleen voor doel na een bal van Dries Bernaert. In het slot van het 1e stuk staken de bezoekers de neus aan het venster: Maxime Wimme zag zijn poging prima gered door goalie Daan Ronse en op hoekschop in de slotseconde sloeg onze doelman hoogstnodig de dichte poging van Siebe Tanghe weg. Rust: 2-0.

Na de pauze was de 1e kans voor Meulebeke, Jari Bourgeois zijn trap verdween naast. Aan de overzijde was het wel meteen raak: de hoekschop van Maxime Wimme kopte Siebe Tanghe heel mooi tegen de touwen: 2-1 en opnieuw spanning in de wedstrijd! Ondanks veel goeie wil bij de bezoekers vielen de mooiste kansen aan rood-witte zijde: de alleenstaande Sam Christiaens kopte een knappe lange bal van Gaethan Lannoo over (56′) en Jari Bourgeois werkte de voorzet van Brian Depondt in één tijd naast (63′). Het ‘venijn’ zat in het slot van de wedstrijd: nadat Sybren Taillieu vanuit de 2e lijn de bal had naast getrapt, zag men 4 minuten voor tijd een strafschopfout in de rechthoek. Oudenburg schreeuwde, net als in de heenmatch, moord & brand… de ref, die dichtbij de spelfase stond, oordeelde verder spelen. Maar van verder spelen was er minutenlang geen sprake: de poppen gingen aan het dansen… T1 Filip Dewaele ging zijn boekje te buiten en na een hele woordenwissel verdween hij uit de neutrale zone. Het was nog niet genoeg… 2e doelman Gregory Polen bleef mekkeren op de bank en kreeg 2 gele kaarten in evenveel minuten, rood en dus vroegtijdig douchen. Toen we uiteindelijk opnieuw konden voetballen, velde Jari Bourgeois het verdict: alleen op doel en voorbij goalie Coopman legde hij zijn 39ste (!!!!) doelpunt van deze competitie binnen: 3-1 en boeken toe.

Wat na de match volgde, was een mooie feestavond voor de voltallige rood-witte voetbalfamilie.

Geef uw dienaar wat tijd om de vele honderden foto’s, enkele videofragmenten maar ook om de avond zelf nog te verwerken… :)

.

KFCM: Ronse, Den Baes, Verschueren (65′ Mortier), Ovaere, Bernaert (51′ Christiaens), Bourgeois, Depondt, Lannoo, Vanmarcke, Vandewoestyne, Wallican (65′ Vandersteene). Doelman Samyn viel niet in.

Oudenburg: Coopman, Tanghe, De Rop, Van Craeynest (76′ Casteleyn), Couckhuyt (46′ Verplancke), Grymonprez, Taillieu, Devuyst, Wimme, Defer en Desitter (46′ Du Bois). Doelman Polen viel niet in.

Gele kaarten: 58′ Christiaens, 88′ Ovaere (KFCM), 87′ Polen en 90′ Coopman (WSO).

Rode kaart: 87′ Polen (2x geel) (WSO).

Doelpunten: 20′ Wallican (1-0), 25′ Bourgeois (2-0), 53′ Tanghe (2-1) en 89′ Bourgeois (3-1).

Beeldmateriaal: volg later in een special!

.

Wedstrijdleiding: dhr. Sidi Rabhi, bijgestaan door dhr. Bert Coppens en dhr. Peter Decaestecker.

Volgende wedstrijd: SV Moorslede – KFCM, zondag 23 april om 15u.