9 december 2023
Score: 2 - 3

De trip naar het Mirakelstadion kondigde zich traditioneel niet eenvoudig aan, Meulebeke pakte daar de laatste jaren weinig of geen punten. Nieuwe trainer Rik Bouckaert wijzigde één pion in de basiselftal, Eduard Baekelandt verving Simon Taillieu. De wedstrijd was in goede handen van dhr. Luc Bulckaert.

Het leek een kort wedstrijdverslag te worden want in de eerste helft viel er maar weinig te beleven. En toch werd er gescoord, een hoekschop en een strafschop. Na 20′ gaf rood-wit te gemakkelijk een corner cadeau… waarna Siebe Depraetere van dichtbij succesvol was: 1-0. Rond het halfuur een verre vrije trap voor Rassing, doelman Jarne Derie tikte mooi over in hoekschop. Minuut 38: de tweede treffer voor de thuisploeg, men kon gemakkelijk doorzetten waarna het spel werd verlegd… eens in de zestien dook een thuisspeler gretig neer na al dan niet contact met Mattice Dekimpe: strafschop, en omgezet door Quentin Vaneeckhoute: 2-0, meteen de ruststand.

Meulebeke kwam prima uit de kleedkamers, de scherpe voorzet van Matteo Couwyzer werkte Waregem in corner. De pas ingevallen Senne Vanbrabandt pakte even na het uur uit met een actie en haalde van ver knap uit, de bal verdween hoog in doel: 2-1, het gaf onze roodbroekjes terug moed! Meteen het sein van enkele dolle minuten voor het doel van Lowie Lava. Tot 2x toe Jelle Van der Veken, eerst net naast, vervolgens tikte de goalie in corner. Daarop volgde een knal van Matteo Couwyzer, het appel voor handspel werd weggewuifd. Bij de verre inworp van kapitein Jony Den Baes was het wel prijs, Jelle Van der Veken devieerde het leder in doel: 2-2! KFCM bleef aandringen, de doelman bracht redding op de poging van Thomas Goddeeris en de ingevallen Jan-Thomas Kerkhof trapte net over. Een kwartier voor het einde inworp Jony Den Baes, ditmaal werkte Arthur Declercq net naast. Bij Waregem wist men even van geen hout pijlen te maken maar in de slotfase kreeg men toch nog enkele stuiptrekkingen… Dame Fortuna stond voor het eerst dit seizoen aan de zijde van KFCM… tot tweemaal knalde een thuisspeler op het doelhout, eerst onderkant lat met vervolgens aanvallende fout op doelman Jarne Derie, erna buitenkant paal! Oef. Het bleef razend spannend… toen KFCM nog eens counterde, 2 verdedigers versus 5 aanvallende bezoekers, leek de 2-3 in de maak, Martijn Wallican was te overhaast en besloot maar half op doel. Diep in blessuretijd alsnog een fase in de rechthoek van Waregem… het spel leek verder te mogen na geharrewar en protest bij Meulebeke maar ref Luc Bulckaert floot dan toch, jawel strafschop! Het protest bij de thuisploeg was groot, de spanning bij de bezoekers des te groter. Matteo Couwyzer nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de elfmeter binnen: 2-3 en wat een explosie op en naast het veld bij de rood-witte aanhang, wat een ontlading en euforie. Wat was dat lang geleden… Wat een scenario.

En zo geschiedde een waar Mirakel… Niemand gaf stamnummer 1255 nog een cent tijdens de rust na de 2-0 tussenstand. Maar wat een tweede helft, wat een ommekeer met de absolute ontknoping in minuut 95! Het deed alle supporters, spelers en staf enorm veel deugd… knappe driepunter en weg van die verdomde laatste plaats! Genieten is de boodschap maar dinsdag focus op zaterdag, de laatste wedstrijd van 2023. De DERBY tegen Ardooie, aftrap om 18u!

.

KFCM: Derie, Den Baes, Goddeeris, Declercq, Couwyzer, Baekelandt (55′ Vanbrabandt), Vandromme, Verbrugghe, Wallican (89′ Taillieu), Dekimpe (61′ Kerkhof) en Van der Veken. Doelman Samyn viel niet in.

Doelpunten: 20′ Depraetere (1-0), 39′ Vaneeckhoute (2-0, pen), 62′ Vanbrabandt (2-1), 68′ Van der Veken (2-2) en 90′+5 Couwyzer (2-3, pen).

Gele kaarten: 70′ Declercq, 85′ Vandromme (KFCM), 56′ Depraetere, 90′+5 Deloof en 90′+5 Desmet (Racing).

Beeldmateriaal: klik hier.

Scheidsrechters: dhr. Luc Bulckaert, bijgestaan door dhr. Alex Mertens en dhr. Francies Matthieu.